sos do ryb - 1500 przepisów (strona:78/100)

Mule po tajsku / Thai mussels 211

Mam ogromną słabość do muli, szczególnie takich z dużą ilością sosiku, w którym można maczać sobie chrupiące pieczywo. Ostatnio udało mi się upolować mule w bardzo

karmelowy
Tuńczyk w pomidorach z selerem naciowym 167

Błyskawiczna Piątkowa Kuchnia - kolejna odsłona! Dziś w cotygodniowym, błyskawicznym kucharzeniu odcinek pt. Makaron na winie! Czyli co się nawinie to do makaronu ;)  A nawinęła mi

Grunt to przepis!
Śledź z duszonym jabłkiem 181

Dobry śledzik nie jest zły - tym razem rozdanie z duszonym jabłkiem Śledź z duszonym jabłkiem Składniki: 4 płaty śledziowe solone 1 średnia cebula 1 duże jabłko

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sałatka śledziowa z marynowanymi pieczarkami, jajkiem, cebulą i szczypiorkiem 209

Dzisiaj polecam przepis na pyszną sałatkę śledziową. Sałatka jest szybka i łatwa do przygotowania. Każdemu będzie smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 4 płaty matiasów, 1 słoik pieczarek marynowanych

Tradycyjna kuchnia Kasi
Makaron tagliatelle w pomidorowym sosie z krewetkami 129

Uwielbiam owoce morza odkąd tylko pamiętam i w swojej - tej łódzkiej, i w domowej mazurskiej  zamrażarce zawsze ukrywają się jakieś małe pyszności ;) Mama poprosiła mnie

Spektrum Smaku
JAJKA ZE SZPARAGAMI I KREMEM BESZAMEL. 144

Sezon szparagowy w pełni.Skończyłam lekcje, zadzwonił upragniony dzwonek, wszyscy zerwali się z krzeseł i wybiegli z klasy. Okrzyki radości,że już czas do domu, wypełniły

W kuchni Karmel-itki
Rodzinny obiad. Karkówka duszona w piwie. 197

Nadchodzi niedziela. A co się z nią kojarzy? Odwiedziny. Rodzinny obiadw gronie najbliższych. Gwar rozmów dorosłych, roześmiane buzie dzieciaków.Co u Was? Jak CI eis powodzi

W kuchni Karmel-itki
Czarne fettuccine z parowanym pstrągiem i warzywami 180

Dzisiaj bardzo szybki i pożywny obiad z pomocą parowaru. Takie obiady uwielbiam bo robią się same, a ja mam czas na przygotowanie jakiegoś fajnego

Niezły Młynek
Śledzie z granatem i rodzynkami 165

Dzisiaj zapraszam na pyszne śledziki, które na pewno zagoszcza u nas na Wigilijnym stole. Polecam zwolennikom mieszania smaków ostrych i słodkich.Chili i cebulą świetnie balansuja

Gosia gotuje
Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach 141

Pasty twarogowe to szybki pomysł na śniadanie czy też kolację. U nas w domu jedną z ulubionych past cieszących się powodzeniem jest twarogowa pasta z makrelą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Śledzie po sułtańsku 194

Śledzie po sułtańsku swoją nazwę zawdzięczają zawartości rodzynek! Śledzie i rodzynki? Intrygujące połączenie! Szczególnie gdy dodamy do tego cebulę oraz ketchup. Ale zapewniam was - nie pożałujecie

Taste Therapy
Czerwone curry z łososiem 136

Cześć ! Nastała jesień, więc przemycam wszędzie ostrzejsze przyprawy. Dziś padło na curry. W wersji z łososiem się zakochałam ! To zdecydowanie moje comfort food. Składniki (2 porcje

Moja pasja smaku
Warstwowa sałatka z wędzonym łososiem. 167

Moją dzisiejszą propozycją powinna być sałatka w kolorach narodowych. Obiecuję, że zrehabilituję się w czerwcu i specjalnie dla kibiców piłki nożnej (czyli również dla siebie - tak

zadanie-gotowanie
Naleśniki owsiane z tuńczykiem | bez laktozy 190

Moje ulubione, potreningowe naleśniki! Sycą na bardzo długo! Składniki na 2 SYTE naleśniki:  1 puszka tuńczyka 70g mąki owsianej 3/4 szkl. wody  1 jajko

Czarnawisienka
Kuchenne zamienniki - co czym zastąpić i do czego stosować 191

najłatwiejszy w użyciu). Poszczególne rodzaje kardamonu mają też różne zastosowanie: kardamon zielony - najbardziej uniwersalny o słodkawo pikantnym smaku stosuje się do kawy ( tutaj przepis ), herbaty, deserów, duszonych mięs, zup, ryb, pasztetów i sałatek. Zielony lub czarny kardamon można też doda do gulaszu z wołowiny i ... bigosu. kardamon biały - to wybielony zielony kardamon, używany jest głównie do deserów(...)zmielony czosnek, cynamon i imbir lub zmieloną trawę cytrynową. Karob - proszek i melasa z drzewa świętojańskiego Doskonale zastępuje kakao i czekoladę. Melasę możemy traktować jako naturalny słodzik do ciast, sosu czekoladowego, pieczywa (zarówno słodkiego jak i wytrawnego) oraz napojów. Proszek natomiast to możemy wykorzystać do wypieku ciast i przygotowywania polewy (np. do piernika). Karob nadaje potrawom i napojom ciemniejszą barwę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania