sos cytrynowy - 1290 przepisów (strona:9/86)

Sałatka z kaszą jaglaną 138

czerwona cebula  pęczek pietruszki sos sok z połówki cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól himalajska, pieprz ulubione zioła czosnek (opcjonalnie) Wykonanie Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Zrobić sos - w małej miseczce wymieszać wszystkie składniki, przyprawić. Warzywa pokroić w kostkę, wymieszać z kaszą i polać sosem cytrynowym. Posypać posiekaną pietruszką. Smacznego

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Mule w sosie maślano-cytrynowym 205

Idealna przystawka: mule w maślano-cytrynowym sosie z dodatkiem białego wina, podane z chrupiącą bagietką. Pycha <3 Zapraszam do przygotowań!   Składniki na 4 porcje: 270 g obranych mrożonych muli 100 g masła 1 średnia cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki 1/3 szklanki białego wytrawnego wina sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek mleka kokosowego

My Culinary Art
Fishburgery z dorsza z sosem cytrynowo-kaparowym 215

połowę smarujemy sosem, kładziemy sałatę, rybnego burgera, znowu kleks z sosu i górną część bułki. Kotlety możecie podać również bez bułek np. z surówką z kiszonej kapusty, sałatką coleslaw , sosem cytrynowym czy majonezowo-kaparowym i frytkami bądź ziemniakami z wody. Z tej porcji wychodzi 6 solidnych kotletów wielkości przekroju standardowej bułki hamburgerowej. SKŁADNIKI 400-450g filetu z dorsza 250g

Karo in the Kitchen
Pulpeciki z indyka pieczone z jabłkiem do piwa Witbier 204

Przystawka do piwa Witbier, króre serwowane jest temperaturze 6 C.  Podawany z ziołowymi i cytrynowymi sosami, chudymi rybami, dróbiem, sałatki z dodatkiem ziół i białego mięsa. Dominujące nuty to ziołowa (kolendra) i cytrusowa (skórka pomarańczowa). Smak  kwaśno-cierpki.  Do niego przygotowałam pieczone pulpeciki z jabłkiem, polskim miodem akacjowym i serem bursztyn lub rubin.  Składniki: 500 gram

AZgotuj!
Dymne polędwiczki wieprzowe z karmelizowanym sosem cytrynowym 198

transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Dymne polędwiczki wieprzowe z karmelizowanym sosem cytrynowym pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Flavours of Portugal - kolacja, Tejo oraz wielkie białe wina Portugalii 174

dziś, ale zyska jeszcze podczas kilku kolejnych lat starzenia. Wspaniale połączy się z sałatką z grillowanym kalmarem, duszoną piersią z kurczaka, pstrągiem w ziołach lub też z małżami w sosie cytrynowym. Herdade de Esporao Verdelho 2006 Średni wiek winorośli to 10 lat rosną na glebach kredowych i łupkowych. Wino fermentowane w kadziach stalowych, nie miało kontaktu z beczkami dębowymi

królestwo garów
Filet z kurczaka w sosie cytrynowym 110

zobaczyłam ten przepis wiedziałam od razu, że muszę go wypróbować, chociaż trochę się obawiałam tego sosu cytrynowego. Niepotrzebnie bo jest fantastyczny. Do tego ten świeży aromat szałwii. To danie mnie oczarowało. W dodatku jest takie proste i szybkie do przyrządzenia.Polecam wszystkim i życzę smacznego”. Czytaj więcej

Wiem co jem
Mango i awokado w cytrynowym sosie. 167

się wkomponuje.   Składniki (2 porcje): 1 dojrzałe (!) awokado 1 mango 5 truskawek 20 g orzechów włoskich (waga bez łupinek, około 5 sztuk) 1 łyżeczka ziaren sezamu (5 g) Cytrynowy sos winegret: 1,5 łyżki oleju, najlepiej nierafinowanego (15 g) 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczka miodu sól, pieprz do smaku 1. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj (jeśli

Powiedz dietom nie
pstrąg smażony 259

minut . Ciasto podczas pieczenia opadnie o jakieś 50%  ale nie należy się zrażać nie będzie zakalca. Po wystudzeniu biszkoptu przekrawamy na pół i dekorujemy nimi talerz. SOS CYTRYNOWY 150 ml mleka 1 łyżka masła 1 1/2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki soku z cytryny skórka starta z połowy cytryny sól , pieprz gruboziarnisty i cukier do smaku masło rozpuścić

na gazie
Sole Meuniere 168

kiedy się zarumieni zdjąć patelnię z ognia i wlać na nią sok z połowy cytryny. Na patelnię do ryby dodać warzywa, posypać całość świeżą natką pietruszki i polać przygotowanym cytrynowym sosem

W kuchni wieczorem
Ciasto ekstremalnie cytrynowe 225

suchego patyczka! ) DO NASĄCZENIA: Sok z cytryn gotujemy. Dodajemy cukier puder i gotujemy ok 3 min stale mieszając. Upieczone ciasto gęsto nakłuwamy wykałaczką. Polewamy cytrynowym sosem i zostawiamy do ostudzenia

Ostra na Słodko
DWA SŁOWA O KUCHNI REGIONALNEJ 213

kluchy na łachu - gw.poznańska) przegrywały z ciastem z kwiatem lawendy, fiołkami i rumem, a przepyszna zasmażana czerwona kapusta (modro kapusta - gw.Górnego Śląska) ze smażonymi mule w miętowo-cytrynowym sosie? Fajnie gdyby na każdym blogu kulinarnym była zakładka: moje regionalne potrawy.  Bo cytując za Jachowiczem  "Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie..." :)) Tylko

Walijskie Pichcenie
Macedonia, czyli sałatka z arbuza z serem feta 256

około 10 dużych listków świeżej mięty, które dokładnie pomieszałem z sokiem z cytryny, niewielką ilością czarnego, świeżo mielonego pieprzu i łyżką oliwy. Ułożoną na talerzu sałatkę polałem tak przygotowanym sosem cytrynowo - miętowym. Całość udekorowałem kilkoma małymi listkami świeżej mięty. Podałem z ciabattą.  Prawie jak na wakacjach

Wyprawy kulinarne
Burgery z pieczarkami 214

Postanowiłem zużyć resztę pergaminu, który kupiłem do przygotowania pstrąga z sosem cytrynowym. Usmażenie w nim piersi z kurczaka, zgodnie z przepisem na opakowaniu, byłoby zbyt banalne:) Pomyślałem, że można w nim usmażyć burgery (miałem zresztą jeszcze mięso mielone, bo jak zwykle za dużo kupiłem do zrobienia pulpecików). Wyszły bardzo smaczne, a dzięki pergaminowi nie były tłuste i łatwo się

Gotuj z Misiem
Steki z rekina smażone w pergaminie 243

steki były bardzo delikatne i bałem się, że nie uda mi się usmażyć ich w jednym kawałku, zdecydowałem się na smażenie w pergaminie (podobnie jak w przypadku pstrąga z sosem cytrynowym ), tym razem jednak nie korzystałem z "gotowców":) Czytaj dalej

Gotuj z Misiem