Grusza nam obrodziła, ale jakoś tak wcześnie i już wszystkie gruszki musiały zostać zerwane z drzewa. Inaczej nic by już z nich nie było. A jak
Gotowanie z pasjąPyszna propozycja dla lubiących różne dodatki do sałatek czy kanapek. Można przygotowywać cały rok i sięgać do lodówki w potrzebie. Inspiracją był dla mnie przepis z
Z Kuchni Do KuchniJaglana granola to idealny dodatek do wielu owocowych propozycji. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce ,zamkniętą w słoiku. Kto ma mocne nerwy i jest wybitnie
Z Kuchni Do KuchniWitajcie :) Dawno mnie tu nie było,ale jak pisałam wcześniej w okresie letnim tak będzie, dużo pracy a i te upały wszystkich chyba wykańczają że nic
Sama słodycz i szczypta chili„Pate ” z drobiowych wątróbek „Pate” , to troszkę taki pasztet , tyle że z samych wątróbek . „Pate „, jak i fugara to wymysł
Ogrodnik w podróżyMięciutkie, wilgotne, pyszne Drożdżówki z borówkami z lukrem. Po kilku tygodniach prób udało mi się w końcu opracować idealny, własny przepis na drożdżówki, który zamieszczam poniżej
Moja DelicjaPrzedstawiam wszystkim nieśmiertelną królową kasz- kaszę jaglaną w wersji typowo na lato. Danie można zajadać na ciepło i na zimno. Jeśli chcecie zjeść na ciepło ,dodajcie
Z Kuchni Do KuchniFocaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś
Vegan TasteUpały nie odpuszczają, dlatego przygotowałam dla Was zestawienie najlepszych sałatek na gorące i słoneczne dni. Bardzo orzeźwiające zastępują tradycyjny obiad! 10 najlepszych przepisów czeka na wypróbowanie
Moja smaczna kuchniaTak niewiele nam do szczęścia potrzeba! Stragany pełne kolorowych warzyw inspirują mnie każdego dnia do nowych, jeszcze smaczniejszych przepisów. I tak oto powstała dzisiaj bardzo szybka
Moja smaczna kuchniaUpały już chyba każdemu dały się we znaki. Ratujemy się jak możemy, choć na smażenie placków dałam się skusić i nie żałuję, bo wyszły bardzo smaczne
MamaOskarkaŚliwka jest genialnym owocem. Uprażona na patelni z masłem i cukrem nabywa świetnego smaku i aromatu. Czasem mam wrażenie, że cała jest jak umami, trochę uzależniająca
Mango PapajaKto mnie dobrze zna to wie, że Afryka jest bardzo bliska mojemu sercu od lat. Dlatego nie zdzwicie się jak będę co jakiś czas przemycać tutaj
noteskulinarnyfigaNaleśniki z plasterkami karmelizowanych jabłek. Dziś zapraszam Was jedne z naszych ulubionych naleśników. W tej wersji można się zakochać. Tak przygotowane jabłka są delikatne i dosłownie
Słodkie okruszkiPomysł zaczerpnęłam z filmiku, który jakiś czas temu krążył na fb. Zrobiłam i wyszły znakomite. Najlepsze w nich jest to, że możemy urozmaicać dodatki i tak
Pani na deser