śniadania - 47913 przepisów (strona:1691/3195)

Szwecja, moja nowa miłość, część I 195

specjalnie przez barmana Skanii, nie opuściłybyśmy pewnie kapitana - wiadomo, za mundurem panny .... Po nocy spędzonej na promie obudziło nas słońce i błękitne niebo nad Ystad , od którego po pysznym śniadaniu, rozpoczęłyśmy zwiedzanie Skanii . To zdecydowanie miasteczko w moim stylu. Z charakterystycznymi dla Szwecji niskimi domkami, zadbanymi ogródkami, krzakami pięknie pachnących róż i sięgającymi niemal po same dachy malwami. Już

KUCHARNIA
Smak Lata, czyli...warsztaty kulinarne w Siedlisku 148

smaku lata. Dojrzałego, soczystego, słodkiego, owocowego i wytrawnego, warzywnego. Lata, które inspiruje, kusi, by zrobić krok dalej, w nieodkrytą, bądź mijaną dotąd stronę smaku.  Wspólne śniadania, spontanicznie przygotowywane lunche, które choć wcześniej nie planowane, naturalnie stały się dla wszystkich kolejną okazją do bycia razem przy wspólnym stole. Długie kolacje i czar opowieści przy ognisku pod najpiękniejszym baldachimem spadających

KUCHARNIA
You sexy thing! Figi, lody. Ostro i pieprznie. I kiedy przypada Piąta Pora Roku? 183

ROKU   W programie cztery dni pobytu, trzy sesje warsztatowe – dwie popołudniowe zakończone wspólną kolacją i jedna poranna kończąca się wspólnym brunchem.  Na wszystkich uczestników codzienne rano czeka śniadanie. Każdy otrzymuje też w prezencie siedliskowy fartuch oraz smaczne upominki. Spotykamy się i gotujemy w kameralnej atmosferze, dlatego ilość miejsc jest ograniczona. Rezerwacja i zapisy do 20 września Informacje

KUCHARNIA
Chwile jak bilety. Lemon rosemary bread i my cztery. 168

września   W programie cztery dni pobytu, trzy sesje warsztatowe – dwie popołudniowe zakończone wspólną kolacją i jedna poranna kończąca się wspólnym brunchem.  Na wszystkich uczestników codzienne rano czeka śniadanie. Każdy otrzymuje też w prezencie siedliskowy fartuch oraz smaczne upominki. Spotykamy się i gotujemy w kameralnej atmosferze, dlatego ilość miejsc jest ograniczona. Rezerwacja i zapisy do 20 września Informacje

KUCHARNIA
Wszystko powraca. TU I TAM # 32 i Książę Jarmuż w Krainie Gratin. 186

których jedzenie to nie tylko gotowanie, ale także magia wspólnych rozmów, podróż przez zmysły, w czasie której, kolor nabiera smaku. Podczas warsztatów przygotujemy pomarańczową kolację oraz energetyzujące, pomarańczowe śniadanie. Wszystkie potrawy są bezmięsne.  Szczegóły tu - klik

KUCHARNIA
Ziarnko do ziarnka. Granola w kawałkach. 207

torebkę i zabieram wszędzie tam, gdzie istnieje obawa "niewystępowania sezonu na ziarna".  Małe przyjemności pełne wielkich wartości - odżywczych i tych równie ważnych, smakowych.  Idealna na drugie śniadanie, doskonała w momentach kiedy " aaa, muszę coś zjeść, a nie mam czasu ", wyborna jako słodki wybawiciel zamiast sklepowych batonów i innych najczęściej niezdrowych grzeszków, i w końcu świetna jako przekąska

KUCHARNIA
Czekolada, zielony i jajko. 173

różnych wcieleniach Uczestnicy warsztatów będą robić jaja, mazurki,pasztety, baby, sosy – na słodko i na słono. Podczas warsztatów przygotujemy : sos zielony i rzodkiewkowy na bazie samodzielnie przygotowanego majonezu śniadanie na trawie, czyli poranną łąkę ponczowe baby Savarin mazurki - niespodzianki pasztet jaglano-warzywny w dwóch wersjach Czas trwania warsztatów ok. 4 godz. Wszystkie potrawy są bezmięsne.Przygotowane potrawy uczestnicy mogą

KUCHARNIA
Smak Lata - relacja z warsztatów 183

wielopokoleniowym gronie, co sprawiło nam wszystkim naprawdę wiele radości. Na warsztatach spędziliśmy razem cztery dni gotując wspólnie podczas trzech warsztatowych sesji. Do wielkiego siedliskowego stołu zasiadaliśmy razem do śniadań i ciągnących się do późna kolacji. Nie zabrakło też wspólnego ogniska i opowieści pełnych grozy, które części damskiej reprezentacji spędziły sen z powiek ;) Tematem przewodnim były oczywiście smaki lata. Królowały

KUCHARNIA
Szlak kulinarny: Mazowiecka Micha Szlachecka - relacja z wyjazdu studyjnego, część II 188

się przekonać jak doskonale smakuje podczas obiadu, który przygotowaliśmy pod okiem szefa kuchni, Adama Filipczuka . Na prowadzonych przez niego warsztatach przygotowana została także pyszna zupa z karpiem, a na śniadanie mogliśmy delektować się doskonałym pasztetem z karpia.  Pomysłodawczynie Mazowieckiej Michy Szlacheckiej zadbały o to, aby każdy etap naszego wyjazdu kojarzył się z czymś dobrym do zjedzenia - prosto

KUCHARNIA
Placuszki bananowo-orkiszowe 224

Placuszki bananowo-orkiszowe          Jeśli nie macie pomysłu na smaczny, pełnowartościowy deser lub II śniadanie polecam Wam pożywne placuszki bananowo-orkiszowe.  Składniki:   - banan - 4 sztuki  - mąka orkiszowa - 1 szklanka  - jajko - 1 sztuka  - mleko 1/2 szklanki  - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka  - oliwa  - miód  - cynamon  Sposób przygotowania

Fit-amina
Kotlety z kaszy jaglanej - zdrowe i dietetyczne 1415

witamin i mikroelementów. Przepis zalegał w zeszycie od dawna, aż w końcu się zdecydowałam. Postanowiłam wprowadzać ją do swojej kuchni również w wersji na słono, nie tylko na słodkie śniadania i jak widać w ostatnich wpisach, udaje mi się to. :-) 100g suchej kaszy jaglanej 2 jajka (+ czasami potrzeba jeszcze dodatkowo jedno surowe) 2 cebule kilka gałązek koperku olej, sól

Szefowa kuchni
Bułki na maślance 148

Bulki na maslance w sam raz na śniadanie ... Te pyszne, mieciutkie lekko miodowe buleczki pochodzią z blogu Moje Ekspresje Kulinarne. Bulki na maslance 1 opakowanie suszonych drozdzy 1/3 szklanki cieplej wody 1 szklanka cieplej maslanki 2 lyzki miodu 3 lyzki roztopionego masla 1 duze jajko 2 lyzeczki soli 4 do 4 i 1/2 szklanki maki pszennej

w mojej kuchni
Bulgur 151

maksymalnie 8 minut) i odcedź. Jeśli masz drobny bulgur, zalej go 1 1/2 szklanki wrzątku, przykryj i odstaw na 30 minut aż wchłonie całą wodę-- doskonale smakuje jako śniadanie z ciepłym mlekiem, miodem i owocami. .Zamieszaj widelcem żeby rozdzielić ziarna i odstaw w w ciepłe miejsce . Składniki: 300 g łopatki wieprzowej 350 g wołowiny 300 - 400 ml bulionu

w mojej kuchni
SAŁATKA POLSKO WŁOSKA Z ŁOSOSIEM 288

śniadanie miałam chęć na sałatkę . Szybko się ją robi,a do pysznych bagietek czosnkowych stanowi idealny dodatek, można więc się najeść. Jak dla mnie pycha!   Składniki: puszka łososia w oleju opakowanie miks sałat z rukolą ser mozarella 1/2 czerwonej cebuli kilka pomidorków koktajlowych garść grzanek z oliwą z oliwek suszona bazylia, pomidory i czosnek- łyżeczka z Piątnicy Wykonanie

Z Majeczką w kuchni
CIASTECZKA BUDYNIOWE / STEMPELKI 361

właśnie mi chodziło! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne ciasteczka budyniowe! Idealne zarówno dla dzieci jak i dorosłych … Idealne na przekąskę …na drugie śniadanie … i do podżerania przed tv. Łatwe i szybkie – czyli takie ciasteczka idealne! Koniecznie wypróbujcie! Ps. ciasteczka budyniowe śmiało można tak jak ja ozdrobić stempelkowym wzorem – wtedy są też świetnym

Ostra na Słodko