śniadania - 47913 przepisów (strona:1684/3195)

Koktajl jabłkowy ze szpinakiem i słonecznikiem 243

dzieciństwa mam niechęć do duszonego, ale sałatka ze szpinaku czy koktajl to zupełnie co innego. Te bardzo lubię. Pomiksuję sobie jeszcze jeśli pozwolicie bo to dobry pomysł na szybkie śniadanie albo zdrową przekąskę w ciągu dnia. Zima już się kończy a wczesnym latem pojawią się jagody i znowu zrobię Koktajl jagodowo bananowy na zsiadłym mleku . To cudownie orzeźwiający napój

Smaczna Pyza
Pyszne i zdrowe ciacho. 215

Dzisiaj chciałabym Wam pokazać rewelacyjne, zdrowe ciasto z płatków owsianych i musu owocowego. Niestety przepis nie jest mojego autorstwa, znalazłam go na blogu Anyżkowo . Gorąco polecam

Powiedz dietom nie
Jak zrobić guacamole? 196

Ostatnio pisałam o awokado. Grzechem byłoby, gdybym nie podała Wam przy okazji przepisu na wykonaną na bazie tego owocu klasykę gatunku - guacamole. Tę pyszną pastę możecie

Powiedz dietom nie
Jajecznica z kurkami 232

Składniki: na 2 porcje lub 1 w zależności od apetytu:) 6 jajek kubek kurek 3 plasterki wędzonego boczku 1 szalotka 4 łyżki mleka Przygotowanie: kurki myjemy

Luźna Kuchnia
Paluszki krabowe w chlebku 260

przekąska jest dla Was idealna, zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja zrobiłam ja dla naszych gości a to co zostało zabrałam jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: - 150 g mąki pszennej - 3 jajka - 200 ml mleka - 8 łyżek oliwy - 100 g startego żółtego sera - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 liście laurowe - 2 średnie

Zainspirowana w kuchni
Koktajl owocowy 220

Koktajle owocowo-warzywne to idealna propozycja na drugie śniadanie, które dostarczają wielu witamin i minerałów.               Ananas zawiera potas, wapń, magnez oraz fosfor. Głównie dzięki bromelainie (enzym roślinny) ma szerokie zastosowanie w medycynie. Przede wszystkim ułatwia trawienie białek, łagodzi stany zapalne stawów, reguluje pracę układu odpornościowego oraz pokarmowego, przyśpiesza gojenie ran i działa

Życie na widelcu
Mięciutkie bułeczki lekkie jak chmurka (lekko słodkie) 310

słodkie bułeczki, które rozpływają się w ustach. Bardzo pulchne i lekkie jak puszek, do tego mają miękką skórkę, przez co mogą je jeść maluchy. Idealnie nadają się na drugie śniadanie, no i najważniejsze można mrozić (mrozić należy w ten sam dzień w który upiekliśmy bułeczki). Przepis pochodzi z bloga "moje wypieki" Składniki na ok. 16 sztuk: 440 g mąki

IMPRESJA SMAKU
Maślankowe bułki pszenne 252

domowe, maślankowe bułeczki :) Przepis znalazłam już jakiś czas temu w internecie, ale zmodyfikowałam go pod swoje kubki smakowe. Kapitalne w połączeniu np. z dżemem lub miodem - na kolację albo śniadanie. Albo do pracy! A czemu nie? :) Składniki:  15 gramów świeżych drożdży  100 ml maślanki naturalnej  50 ml mleka  1 łyżeczka cukru  1 jajko

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Galarciki drobiowe. 269

Bardzo lubię wszelkie zimne przekąski i to nie tylko na imprezach. Są dobre do śniadania, do kolacji, podczas wieczornych spotkań ze znajomymi. Galarciki drobiowe to bardzo dobra przekąska, która często gości na moim stole. Galaretka jest delikatna i  prezentuje się bardzo ładnie. Poza tym jej przygotowanie nie wymaga wielkich umiejętności. SKŁADNIKI: 3 l wody 1 podwójny filet

Kuchnia Beaty
Wielkanocny czas... 147

zabraknąć jajek, które są symbolem narodzenia i nowego życia, baranka  symbolizującego zmartwychwstałego Chrystusa, chleba, soli, wędliny, chrzanu i świątecznego ciasta.  Nadchodzi Wielka Niedziela , rezurekcja i świąteczne śniadanie. Tego uroczystego poranka najpierw spożywa się pokarmy, które zostały poświęcone poprzedniego dnia. Na stole nie może zabraknąć tradycyjnego żuru, mięs, wędlin, pasztetów, faszerowanych jajek, a na deser drożdżowej babki

Kuchnia Beaty
Jajka faszerowane. 190

śniadaniu wielkanocnym nie może zabraknąć JAJEK FASZEROWANYCH. Farsz oczywiście zależy od upodobań, ja proponuję: - farsz z tuńczykiem - ze szczypiorkiem - z pieczarką marynowaną i ogórkiem konserwowym Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 SKŁADNIKI NA FARSZ Z TUŃCZYKIEM: 3 jajka 1/2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własny(resztę można zużyć do sałatki

Kuchnia Beaty
Jajka w sosie wiosennym. 215

Idealnie przygotowane śniadanie wielkanocne, to marzenie każdej gospodyni domu. Wyczekiwane po długim okresie postu musi zaskoczyć smakiem i kolorami. Wobec tego kolejna wielkanocna przystawka  JAJKA W SOSIE WIOSENNYM. SKŁADNIKI: 6 jaj 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany łyżka musztardy  łyżka majonezu żółtko szczypiorek rzodkiewka mały ogórek zielony WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół

Kuchnia Beaty
886. Nutella-wiśnie, musisz spróbować! 214

wiśniowego i nutelli zakochałam się podczas robienia pasztecików na święta, gdy zostało mi ciasto i było coś z nim trzeba zrobić, obiecałam sobie, że jeszcze kiedyś je powtórzę, stąd śniadanie niby banalne, ale jakie pyszne

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania