gramów dyni (ok. 1,5 plastra o szerokości 1 cm) 1 duże jabłko sok z 1 pomarańczy wraz z miąższem owocu (może być sok z dwóch pomarańczy, wówczas smoothie będzie rzadsze Nagrzać piekarnik do 200 stopni Jabłko umyć, pokroić na ćwiartki, wydrążyć pestki Plaster dyni obrać i pokroić na kawałki Dynię i jabłko zapiec ok. 30 minut Wycisnąć
Szczęśliwa kuchniagramów dyni (ok. 1,5 plastra o szerokości 1 cm) 1 duże jabłko sok z 1 pomarańczy wraz z miąższem owocu (może być sok z dwóch pomarańczy, wówczas smoothie będzie rzadsze Nagrzać piekarnik do 200 stopni Jabłko umyć, pokroić na ćwiartki, wydrążyć pestki Plaster dyni obrać i pokroić na kawałki Dynię i jabłko zapiec ok. 30 minut Wycisnąć
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comBardzo orzeźwiające smoothie z dodatkiem imbiru, znakomite np. na drugie śniadanie albo rano zamiast kawy :) Składniki na 2 porcje: 2 zielone jabłka 1-2 cm kawałek imbiru 1 duży, dojrzały banan sok z 1/2 cytryny 300 ml wody Przygotowanie: Jabłka dokładnie umyć, podzielić na mniejsze części i umieścić w blenderze. Dodać banana, obrany kawałek imbiru, sok wyciśnięty z połowy cytryny
Ze smakiem i z pasjąTropikalne smoothie bowl z mango to idealna opcja na letnie śniadanie, alternatywa dla rozgrzewającej owsianki, która wróci do mojego śniadaniowego menu gdy będzie nieco chłodniej. Ostatni dzień wakacji nie oznacza jeszcze końca lata, dlatego na śniadanie serwuję owocową miskę pyszności, która funduje mi sporą dawkę witamin i dodaje kopa energii. Co poza świeżymi owocami powinno znaleźć się w takiej misce
Smakowity Blog KulinarnyPysznie, zdrowo, orzeźwiająco - koktajl z mango i ananasa to bomba witamin i składników mineralanych. Zawarta w ananasie bromelina wspomaga procesy trawienia, mango zaś obniża poziom cukru
Moje Kuchenne Rewelacjemęska część rodziny świętowała na wspomnianym meczu (jaka szkoda, że przegranym :( ), a my, dziewczyny, miałyśmy "babski wieczór":). Ostatecznie wszyscy byli zadowoleni :) A na fajną, letnią pogodę polecam słoneczne, orzeźwiające smoothie z mango, ananasa i mleczka kokosowego. Bardzo dobre, lekko kwaskowe dzięki limonce. Błyskawiczne w przygotowaniu, świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie. Możecie dodać nasiona chia i zabrać ze sobą
zadanie-gotowaniebrazylijskich , może być z powodzeniem stosowany we wszelkiego rodzajach sałatkach, jak również możemy przygotować z niego chipsy. W Polsce możemy najczęściej spotkać go jako składnik wszelkiego rodzajów koktajli i smoothie . Post Jarmuż – właściwości zdrowotne pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wody mineralnej niegazowanej Wykonanie: Kiwi i banana obrać ze skóry, pokroić w kawałki. Młode pokrzywy bardzo dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować. Smoothie równie dobrze możecie zmiksować za pomocą blendera ręcznego, umieszczając składniki w wysokim naczyniu. Tak przygotowany napój pijcie w miarę możliwości od razu. Tylko świeżo przygotowany zawiera najwięcej składników mineralnych. Smacznego
kolorowotorcikowonapój, którego się obawiałam. Zupełnie niepotrzebnie. Nawet nie przypuszczałam, że buraki i maliny będą tworzyć taki zgrany duet. Smoothie ma przyjemny słodko-kwaśny smak. A ten kolor! Koktajl przypadł do gustu nawet mojemu synowi, a to oznacza, że jest dobry :) Przygotowując coś po raz pierwszy, zawsze zastanawiam się, czy posmakuje to moim dzieciom. I jeżeli tak się właśnie dzieje
zadanie-gotowanieinna, to jednak dni krótkie, szare i ponure. Jarmuż jest doskonałym składnikiem wszelkich napojów. U mnie w towarzystwie bananów, ale można je zastąpić gruszkami, awokado czy kiwi. Smoothie bardzo smakowało mojemu mężowi, poprosił nawet o dokładkę, a właściwie dolewkę :) Zapewniam, że to dopiero początek moich eksperymentów z jarmużem. Składniki: 100 g jarmużu 2 banany sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy
zadanie-gotowanieSmoothie piernikowe z bananem nie dość, że ma fajny delikatny smak, to jest bardzo proste w wykonaniu. Kojarzy mi się dziecięco i myślę, że można jego wykonanie (i konsumpcję) zlecić nawet młodszej młodzieży. Piernikowy aromat doskonale wpisuje się w zimowe klimaty, więc zanim nasze nadmorskie wichury przywieją nam wiosnę (czy co tam mają zamiar przywiać) spieszmy się z eksperymentami
zadanie-gotowanieZielony detox w wersji słowiańskiej. Tak to sobie wymyśliłem - same lokalne składniki, żadnej egzotyki. Wygląd i smak na pewno są bardzo podobne do mojego pierwszego smoothie i do koktajlu Marzeny . Efekt jednak osiągnięty bez wychodzenia z polskiego, wiejskiego podwórka. Tyle uważanych za zdrowe składników, ile mi wpadło w ręce... ;) Zastanawiałem się nawet nad lokalnym zastępstwem dla imbiru. Przyszedł
zadanie-gotowanieBardzo lubię soki wyciśnięte ze świeżych owoców cytrusowych. Często takie pijemy, czasem z dodatkiem oleju lnianego. Tym razem przygotowałam smoothie grejpfrutowe z dodatkiem banana i jabłka. Charakterystyczny posmak goryczy został tu złagodzony słodszym towarzystwem. Możecie tworzyć dowolne konfiguracje, przygotowanie takiego napoju zajmuje zaledwie chwilę. Od dłuższego czasu moje myśli krążą wokół wyciskarki wolnoobrotowej. Przyzwyczajam się do ceny :) W końcu
zadanie-gotowanieSkładniki na 2 porcje: 1 szklanka mleka 1 szklanka truskawek (użyłam mrożonych) 1 banan 1 kiwi Owoce obrać ze skórki. Truskawki tylko lekko rozmroziłam. Dzięki temu uzyskałam smoothie a'la shake. Owoce przełożyć do blendera, zalać mlekiem i zmiksować. Gotowe
Moja Galeria Smakuwsypujemy część składników, blendujemy. Dodajemy konejną porcję składników i ponownie blendujemy - do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy syrop z agawy i ponownie mieszamy. Nalewamy w szklanki i podajemy. Smoothie z burakiem i selerem naciowym SMACZNEGO
peggiwkuchni