pomidorowym, danie doskonale smakuje z makaronem. Również możemy je podać z ryżem. Składniki: 0,5 kilograma piersi z kurczaka 1 puszka cieciorki 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 litra przecieru pomidorowego 1 łyżeczka suszonej bazylii Sól do smaku Pieprz czarny mielony Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju
Bajeczna Kuchniawkladam łyżkę oleju kokosowego a następnie wkładam mięso mielone z indyka. Smażę. Następnie obieram szalotkę i drobno kroję. Dodaję do mięsa. Doprawiam. Zalewam mleczkiem kokosowym. Duszę ok 3 min następnie dodaję pastę curry. Mieszam i dalej duszę. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Curry podaję z ryżem lub krążkami tortilli
Gotowanie Patkiniego ser , oraz gałązkę majeranku . Zapinamy wykałaczkami ( jak na zdjęciach ) . Smażymy z obu stron na małym ogniu , aż filety zrobią się apetycznie złociste , trwa to około 15-20 minut w zależności od ich grubości . Po zdjęciu z patelni , wyciągamy wykałaczki , kroimy w plastry i podajemy na ryżu lub kaszy z warzywami . Smacznego Post Drobiowe kieszenie pełne sera pojawił się poraz
Ogrodnik w podróżywyjątkowo mięsisty, wyrazisty smak mięsa, stanowi zatem świetną opcję dla wegetarian. Smażone Portobello to idealny zamiennik kotleta w wegeteriańskich burgerach. Ze względu na swoje rozmiary i kształt idealnie nadają się do faszerowania. Danie uniwersalne, bo składniki farszu można dowolnie modyfikować. U mnie faszerowana kaszą quinoa. Komosa ryżowa, ryż peruwiański lub "święte zboże Inków", jak kto woli, jest lekkostrawna, pyszna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wykonaniu i nie wymaga aż tylu przypraw. Składniki:Olej do smażenia,Mleczko koksowe puszka,Kawałki kurczaka,2 duże pieczarki,1 łyżka czerwonej pasty curry,1 łyżka żółtej lub zielonej pasty curry,1 łyżka sosu rybnego,1 łyżeczka ciemnego cukru,Sok z połowy limonki,Ząbek czosnku,Cebula,Ryż jaśminowy,Natka pietruszki, jak dekoracja.Wykonanie:Przysmażamy na oleju cebulkę i czosnek
Kulinarna rozmowaprzypominające nasze faworki, leche frita (smażone mleko) - klasyczny hiszpański deser przypominający smażony budyń, a także buñuelos, czyli malutkie pączki z waniliowym wnętrzem. Wszystkie przysmaki łączą dwa charakterystyczne składniki - cynamon oraz skórka z cytryny (zastępowana czasem pomarańczą). Oprócz tego na stołach gości potrawka z ciecierzycy (potaje de garbanzos), ryż na mleku (arroz con leche) i Monas de Pascua, będące bardzo
Food Squareodrobinie oleju. Kiedy będzieszkliste, wrzucam porkojoną w kostkę paprykę, pepperoni, cukinię. Smażę,a gdy stanie się złociste, wlewam mleko. Podgrzewam na wolnym ogniu.Osobno podsmażam pokrojone w kostkę tofu. Następnie dodaję do warzyw przyprawy, tofu, wszystko mieszam.Solę i pieprzę, gdy to konieczne. Zagotowuję. Podaję z czerwonym ryżem.SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkispowodować wypływania soków. Usmażone przekładamy na talerz. Na patelnie po smażeniu steków wlewamy bulion, zagotowujemy, po czym wlewamy mąkę rozrobioną w odrobinie zimnego bulionu oraz zahartowaną śmietanę. Doprawiamy sos do smaku, a dla nadania ładnego wyglądu dodajmy posiekany koperek oraz pokrojoną w kostkę marchewkę. Podajemy z ryżem
Walijskie Pichcenieryż i kroimy liście szpinaku .Do poduszonych grzybów dodajemy jajko , ryż , szpinak oraz przyprawy – wszystko razem podsmażamy na patelni przez 3-4 minuty .Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie przez 2-3 sekundy i kiedy daje się swobodnie formować nakładamy nasz grzybowo - szpinakowy farsz .Gotowe sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu . Smacznego
Anioły w kuchniryż i kroimy liście szpinaku. Do poduszonych grzybów dodajemy jajko, ryż, szpinak oraz przyprawy, wszystko razem podsmażamy na patelni przez 3-4 minuty. Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie przez 2-3 sekundy i kiedy daje się swobodnie formować nakładamy nasz grzybowo - szpinakowy farsz. Gotowe sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu
Apetyczna babeczkasmażyłam dalej przez ok. 5 minut. Do mięsa dosypałam przyprawy i smażyłam przez kolejne 5 minut, często mieszając. Całość zalałam pomidorami, dorzuciłam też paprykę, kukurydzę i fasolę. Dokładnie wymieszałam i zmniejszyłam ogień. Dusiłam pod przykryciem przez ok. pół godziny. Chilli podałam z moimi domowymi nachosami, ale zazwyczaj ryż też się świetnie sprawdza
Kulinarny Pamiętnikładniki:podwójna pierś z kurczaka;200 g makaronu w kształcie ziarenek ryżu;2 ogórki świeże;pęczek koperku;4 łyżki majonezu;przyprawa gyros;sól, pieprz;opcjonalnie oliwa z oliwek.Dokładnie opłukanego kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą gyros i zostawiamy w lodówce na co najmniej 2 godziny. Następnie smażymy go na oliwie lub tak jak ja bez tłuszczu. W osolonej wodzie
MiksturownikGotujemy ryz w dużej ilości lekko osolonej wody. Czarny ryz będzie gotowy po około 30 minutach. W tak zwanym między czasie, przygotowujemy dzwonki łososia: myjemy pod bierzacą wodą, osuszamy na papierowym ręczniku, lekko soloimy i pieprzymy. Na patelni rozpuszczamy 3 łyżki smalczyku roślinnego Smakowita Pajda. Smażymy łososia z obu stron. Usmażonego łososia dzielimy na małe kawałeczki
Mia Cucina Sofietaminut. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucić czosnek i cebulę, smażyć 2 minuty. Dodać pokrojone pomidory. Dusić na małym ogniu 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami i ostrą papryką. Dodać brukselkę i pokrojonego kurczaka. Dusić jeszcze 5 minut, aż smaki się połączą. Posypać zieloną pietruszką. Podawać z ryżem lub pieczywem. Źródło: Hortex Smacznego
Zielona Kuchniapapryka słodka odrobina cukru Do dzieła!!! Kurczaka i ananasa kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy czosnek - chwilę smażymy ale uważamy aby nie zbrązowiał - wrzucamy kurczaka i smażymy ok 10 minut. Dodajemy marchewkę i ananasa - smażymy na dużym ogniu ciągle mieszając - marchewka ma pozostać jędrna i delikatnie chrupiąca. Odlewamy syrop z puszki ananasów - jeśli jest go mniej(...)kurczaka dodajemy przekrojoną na ćwiartki cebulę - chwile smażymy i zalewamy sosem z syropu i mąki - smażymy aż zgęstnie. Przyprawiamy w razie potrzeby papryką, pieprzem i solą ale uważamy aby nie przesolić gdyż sos sojowy dodany do sosu był już słony. Jeśli przecier pomidorowy był bardzo kwaśny możemy delikatnie posłodzić sos. Podajemy z ryżem. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniPyszna i efektowna sałatka, gwarantuję, że goście będą zaskoczeni! :)Składniki: 2 woreczki ryżułyżeczka kurkumypierś z kurczakaprzyprawa do kurczakapuszka kukurydzy5 plastrów ananasa60g słonecznika łuskanegopieczarki konserwowe- około 20sztukgórna
Czerwona Porzeczkaoprószamy pieprzem, posypujemy oregano, dodajemy obrane, pokrojone pomidory i dymkę. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Podpieczone połówki bakłażanów faszerujemy mięsem i posypujemy startą mozarellą. Wkładamy jeszcze do piekarnika, razem z pomidorkami koktajlowymi, na ok. 10 minut, aż ser się rozpuści i podrumieni. Bakłażany faszerowane podałam z dodatkiem ryżu. Do takich potraw, moim zdaniem, nawet nie potrzeba zachęcać. Stanowią syty
mojewypiekiinietylkocebulę i paprykę w paski, a marchewkę w plasterki. Wszystko razem smażyć na patelni przez 5 minut, mieszając co jakiś czas.2. Fix rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do podsmażonych składników.3. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut. Na koniec dodać orzeszki i wymieszać.4. Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.PS. Spodziewajcie się niedługo także drugiego nowego fixa, którego
Pasja Smaku