łyżki potartego Oliwa do smażenia Sól, pieprz Natka pietruszki Wykonanie: Grzyby moczymy przez noc, a następnie gotujemy z nich wywar z 1 marchewką, 1 cebulą i 2 łodygami selera naciowego. W między czasie drobno siekamy 1/3 marchewki, 1/3 cebuli i ½ łodygi selera. Składniki podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie dodajemy ryż prażymy, aż stanie się delikatnie przezroczysty. Dodajemy
Kuchnia Bon Appetitgyrosa. Po 10 minutach dorzucamy pieczarki i smażymy do miękkości i odparowania wody. Na koniec próbujemy - jeśli smak przyprawy nie jest intensywny, dosypujemy ją. 4. Przygotowujemy sos: jogurt i keczup mieszamy ze sobą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: ugotowany ryż, 1/2 sosu, podsmażone mięso z cebulą
Szefowa kuchnisposób można panierować każdą rybę, ja wybrałam dorsza ponieważ bardzo lubimy. Całość podałam z ryżem brązowym i buraczkami, było pysznie. Polecam :) Składniki: 1 kg dorsza 2 jajka 100 g sezamu cytryna mąka pszenna do panierowania masło klarowane do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Rybę opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek ryby oprószyć solą
magiczna kuchnia KasiCzęsto przyrządzam taki ryż jako dodatek do pieczonego lub smażonego kurczaka, możemy też usmażyć pokrojoną pierś i dodać do ryży, mamy wtedy smaczne kolorowe danie. Ryż
Bajeczna Kuchniakurkumą i pieprzem i dodajemy sos sojowy. Wszystko smażymy na małym ogniu ok 5 minut. Po tym czasie dodajemy rodzynki i wino wszystko smażymy jeszcze ok 10 minut, aż wino nam wyparuje i dodajemy miód. Kurczaka jeszcze dusimy pod przykryciem ok 10 minut. Ja podaje go z ryżem :) a Wy możecie jeść go z czym chcecie. Smacznego
Niezły MłynekRozgrzej olej dodaj cebulę i posól aby się zeszkliła dodaj pieczarki i smaż jeszcze kilka minut. 4. Wlej wino, dodaj ugotowany ryż. Posól do smaku. Poczekaj, aż alkohol odparuje. 5. Wsyp natkę pietruszki i wymieszaj. Czarny ryz z grzybam i Podawaj z gotowaną rybą, pieczoną cukinią lub krewetkami. Latem z kurkami.Kreuj
AZgotuj!cukier się rozpuści. Dosypujemy kolorowy pieprz i delikatnie mieszając gotujemy na wolnym ogniu ok.4 minuty. KLOPSY: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do ugotowanego dodajemy jajko, mąkę,odrobinę soli i papryki. Dokładnie mieszamy i formujemy klopsy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zezłocenia. CAŁOŚĆ: Mięso podajemy z gorącym sosem i usmażonymi klopsami. Świetnym dodatkiem będzie
Ostra na Słodkomieszamy z cukrem i drożdżami. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aby zaczęły pracować. Ok.15 minut.DO naszego zaczynu dodajemy ryż, jajka, przesianą mąkę, płatki owsiane, cukier waniliowy. Mieszamy i odstawiamy, aby trochę podrosło. Ciasto powinno być gęste.Następnie rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy nasze racuszki.Podajemy z cukrem pudrem, dżemem lub tym na co kto ma ochotę.Smacznego
Moje pyszne gotowaniewięc również ryż. Polecam dziś danie z ryżu , być może wam również posmakuje. Tak to wygląda Potrzebujemy 2 szklanki ugotowanego ryżu , lub dwa woreczki 2 jajka ugotowane na twardo, 1 surowe 2 łyżki koperku łyżka masła lub oleju bułka tarta, sól pieprz Jak robimy Jajka drobno posiekać i wymieszać z ryżem , dodać jako surowe , łyżkę masła lub oleju, siekaną(...)zieleninę, sól , pieprz i dobrze wyrobić.. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na tłuszczu z obu stron. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym, grzybowym i surówką. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewysię delikatnie zeszklą (UWAGA: wrzucamy warzywa na bardzo rozgrzany olej). Następnie dodajemy kapustę bok choy. Smażymy 5 minut i dodajemy kiełki fasoli i kolendrę. Jak wszytko się już poddusi dodajemy mięso i kieliszek 50 ml wody.Gotowe danie podajemy z ryżem jaśminowym lub chińskimi makaronami. Smacznego
Zainspiruj się kuchniąDziś coś zdrowego (!?) :) Zdrowego bo nie smażone tylko gotowane na parze :) Przepis zaczerpnęłam z przepisów dołączonych do mojej magicznej maszyny (którą opiszę niebawem). Klopsiki te są naprawdę przepyszne. Z ziemniaczkami, ryżem czy kaszą i polane sosem paprykowo-pomidorowym tworzą wyśmienity obiad. Ja wszystko robię w jednej machinie, ale oczywiście da się to zrobić bez niej :) Na pulpeciki potrzebujemy
Olikowa kuchniaPrzygotowanie: Rybę kroimy w dość dużą kostkę (około 3 cm) i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Imbir i papryczkę chilli siekamy drobno. Dymkę kroimy w kawałki. Gotujemy ryż. Przygotowujemy sos. Miód podgrzewamy na mały ogniu, aż będzie płynny. Następnie dodajemy do niego: sosy sojowe, wódkę, ocet, oraz wyciśnięty sok z cytryny i limonki. Mieszamy cały(...)bardziej wysmażonego, jeśli ktoś lubi różowego w środku wystarczy smażyć przez 2 minuty. Łososia należy mieszać delikatnie ponieważ łatwo się rozpada. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i podgrzewamy do momentu, aż zgęstnieje. Na końcu dodajemy dymkę. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy przykrytego pokrywką. W tym czasie nakładamy ryż. Łososia posypujemy sezamem
Mania Gotowaniapojedyncze piersi z kurczaka20 dag brukselki1 łyżka posiekanej pietruszki10 szt. średnich pieczarekłyżka masła do smażenia pieczarek1 cebula250 ml bulionułyżka mąki10 dag drobno startego żółtego seraDzisiaj pomysł na danie główne dla miłośników brukselki... do których akurat ja należę :) Potrawa wyśmienicie smakuje zarówno z ryżem jak i z ziemniakami.Brukselkę zagotować w osolonej wodzie - do momentu aż będzie lekko miękka(...)grubą kostkę. Podsmażyć krótko na odrobinie oleju, a następnie dodać do niego pieczarki z cebulą, brukselkę i posiekaną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem i delikatnie przemieszać. Smażyć na małym ogniu około 5 minut. Zalać całość letnim bulionem, dosypać tarty żółty ser i łyżkę mąki (najlepiej przesianej, ponieważ wtedy nie zrobią nam się grudki w sosie). Zamieszać i kontunuować
Świat Domowej Kuchnidolac nieco bulionu. Przed podaniem sos nieco podgrzać. Tak przygotowanym sosem polac dowolnie przygotowane mieso (pieczone, smażone lub gotowane, może to być czysta piers lub kawałki miesa z koscia) podawac z czerwonym ryzem (przepis poniżej), sos posypac uprazonymi ziarnami sezamu. Czerwony Ryz Meksykanskie danie nie jest kompletne bez czerwonego ryzu, oto przepis: szklanka ryzu 1 cebula 3 zabki czosnku
Codzienne Gotowanie