smażone lody - 657 przepisów (strona:9/44)

Naleśniki z serem i brzoskwiniami 212

sera. Dosładzam do smaku i blenduję delikatnie, aby zostały w całości kawałeczki owoców.  Z gotowego ciasta smażę cieniutkie naleśniki, smaruje nadzieniem i składam. Można przed podaniem oprószyć cukrem z wanilią.  A na deser polecam WIELKIE LODY :) KLIK Zajrzyjcie do gazetki, od dzisiaj super ceny, za super produkty

Takie tam pichcenie
SANDWICZE Z MUSEM JABŁKOWO – RABARBAROWYM I ORZECHAMI 204

podprażone wcześniej i posiekane orzechy – mieszamy. Kromki chleba smarujemy masłem ( od spodu ), układamy porcję musu, przykrywamy, dociskamy i smażymy – robimy to albo na patelni z odrobiną oliwy, w piekarniku, albo na grillu. Podajemy na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną, albo kruszonymi bezami. Smacznego

Ostra na Słodko
Naleśnikowe roladki z truskawkami i serem ricotta 233

TEEKANNE World of Fruits „Forest Fruits”, szczypta soli, olej do smażenia, świeże truskawki, 150 g sera ricotta, 2 łyżeczki cukru pudru czekolada na sos balsamico: 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki cukru trzcinowego 4 truskawki Przygotowanie: W szklance zaparzamy herbatę w 1/2 szklanki wrzącej wody, dodajemy kilka kostek lodu, aby ostygła. W miseczce roztrzepujemy jajka ze szczyptą soli, dodajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dal po delhiijsku 149

cebuli 3. Kumin prażymy chwilę na suchej patelni, następnie rozcieramy w moździerzu, mieszamy z garam masala, pieprzem i kurkumą, pozostawiamy ok 1/2 łyżeczki mieszanki, resztę dorzucamy do warzyw, smażymy  4. Soczewicę dokładnie płuczemy na sicie, dorzucamy ją do rondla z warzywami, zalewamy 1 l wrzącej wody, przykrywamy i gotujemy ok 20 minut 5. Pomidora pozbywamy gniazda nasiennego i parzymy(...)mniejsze kawałki i blanszujemy we wrzątku ok 5 minut, następnie hartujemy w wodzie z lodem 7. Dal doprawiamy do smaku solą, łączymy z fasolką i pokrojonym pomidorem, posypujemy resztą mieszanki przypraw i podajemy 8. Chlebki -  wszystkie składniki mieszamy, formujemy 6 placków i smażymy na suchej patelni aż się zrumienią i lekko napuchną

Słodki Kompromis
Piknik na pożegnanie lata: roślinne grillowanie na trawie 142

pieprz Mrożona herbata: 1 l wrzątku 2 torebki czarnej herbaty sok z 1 cytryny 3 brzoskwinie kilka łyżek miodu lód (opcjonalnie) * PRZYGOTOWANIE Chutney morelowy Na oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj pokrojoną papryczkę chili, koper włoski, kolendrę i gorczycę. Smaż kilka minut i kolejno wrzuć pokrojone w niedużą kostkę morele. Zalej je octem i posłodź cukrem. Gotuj na małym(...)potrzeby dodaj więcej cukru oraz octu. Chutney powinien być słodko-winny w smaku. Fasolowe burgery Jedną czerwoną cebulę drobno posiekaj i przysmaż na oleju kokosowym. Następnie dodaj rodzynki i smaż jeszcze kilka minut. Wsyp przyprawy: kumin, wędzoną paprykę i cynamon. Po chwili dodaj fasolę i dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj posiekaną drobno pietruszkę i połącz

Food Square
Aksamitny krem dyniowy z cukinią i pistacjami z nutą rozmarynu 242

kształcie spaghetti, wrzucić do wrzącej wody na 3 minuty, odcedzić, włożyć do zimnej wody z kostkami lodu. Z dyń odciąć góry, usunąć gniazda nasienne, wydrążyć pozostawiając ok. 1 cm brzeg.W rondlu zeszklić na maśle posiekaną cebulę, dodać pokrojony miąższ dyni, ½ łyżeczki posiekanego rozmarynu, smażyć na małym ogniu. Po 5 minutach dodać bulion, harisę oraz marchewkę i ziemniaki pokrojone w drobną(...)sztywno, dodać sok i skórkę otartą z jednej limonki oraz żelatynę, wymieszać, schłodzić w zamrażarce (5 minut). Pistacje posiekać, ze śmietany uformować 2 kulki przy pomocy łyżki do lodów, obtoczyć w pistacjach.Do dyń wlać zupę, na środku umieścić garść cukiniowego spaghetti, na wierzchu położyć kulkę śmietany

SzczyptaSmaQ
Aromatyczne spotkanie w Boollywood Lounge 148

czarna soczewica i fasola w aromatycznym sosie Naan , indyjski chleb wypiekany w piecu tandoor Na koniec Gulab Jamun , smażone kulki z tradycyjnego indyjskiego sera, podawane na ciepło w słodkim sosie W naszym papierowym menu nie znalazły się rewelacyjne lody z mango z dodatkiem chili, którymi zostaliśmy poczęstowani. Lody nie są jeszcze dostępne oficjalnie, są póki

Kulinarne przygody Gatity
Pączki z serka mascarpone 153

frytownica, albo wysoka patelnia) rozgrzać olej. Nabierać porcje ciasta łyżką do lodów i kłaść na rozgrzany olej. Można też, jak Dorota – przełożyć ciasto do woreczka, wyciąć otwór i wyciskać porcje ciasta na olej (robiłam jedne i drugie – do woreczka włożyłam tylkę w kaształcie gwiazdki – 13). Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przekładać na ręczniki papierowe. Lekko

mojewypiekiinietylko
Bananowe pączki + film 155

masę ( ciasto powinno być gęste i zwarte nie lejące się w razie potrzeby dosypujemy więcej mąki ). Łyżkę do lodów zanurzamy w oleju, nabieramy nią ciasto starając się formować kulki a następnie wrzucamy je partiami na głęboki rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoto-brązowy kolor z każdej strony. Usmażone paczki wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym

Smakowite Dania
NUGGETSY NA SŁODKO Z BANANÓW 137

mąki 1 szt.jajka mleko imbir kardamon cynamon sól W cieście naleśnikowym, ale o gęściejszej konsystencji obtoczyłam banany. Smażyłam na oleju (około 1-2 cm.) Po wyjęciu odsączyłam nuggetsy na papierowym ręczniku. Można je podać z sosem czekoladowym,konfiturą,lodami lub cukrem pudrem. Smacznego

potrawyregionalne
Delikatne lody śmietankowo-cytrynowe (bez maszyny) 187

szczęście) mają się ku końcowi. Ostatni dzwonek na lody, ale za to pierwszy w szkole :) Obiecałam córce pierwszy dziecięcy puchar w Sopelku z tej okazji. Zapowiedziała lody w kształcie spaghetti :) Druga klasa nie boli tak jak pierwsza (ani dziecka, ani mamy), ale za to odprowadzamy jutro Franka po raz pierwszy do przedszkola i liczymy(...)plastikowego kubka, wystarczy włożyć go na chwilę (do wysokości lodów) do ciepłej wody. - See more at: http://www.bistromama.pl/2013/09/lody-z-kajmakiem-i-prazonymi-migdaami-w.html#sthash.fgx9jPyL.dpuf składniki: 400 g mleka skondensowanego niesłodzonego 200 g śmietany kremówki (36 %) 3-4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 g masy krówkowej ok. 50 g posiekanych migdałów smażonych solonych   Mleko skondensowane przelewamy do miski i ubijamy mikserem

bistro mama
Letnie gofry 208

cytryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: lody truskawkowe Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z solą.  Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania partiami dodając cukier.  Żółtka utrzeć z serkiem, następnie na zmianę dodawać mąkę i mleko. Wlać olej, połączyć. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Smażyć gofry w gofrownicy, aż będą chrupiące. Owoce umyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lody wiśniowe 217

cukru 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego WYKONANIE Wiśnie wraz z sokiem umieścić na patelni, dodać cukier i smażyć, aż wiśnie lekko zmiękną. Wyciągnąć i dobrze odcisnąć z soku owoce, zaś sok nadal smażyć, aż zacznie gęstnieć. Wiśnie i sok zostawić do ostudzenia.  Zimną śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Do śmietany wlać gęsty sok i zmiksować, następnie(...)dodawać wiśnie nadal miksując. Masę przełożyć do dużego pojemnika, nałożyć szczelnie pokrywkę i włożyć do zamrażalnika. Po dwóch godzinach przemieszać masę i ponownie wstawić do zamrażalnika na kilka godzin. Lody nakładać gałkownicą do miseczek lub wafelków do lodów

Passions hobbies life
Lody jeżynowe bez jajek 304

lubi całe owoce można ten proces pominąć, wtedy lody w przygotowaniu będą jeszcze prostsze :) Warto skorzystać, kiedy sezon na jeżyny w pełni. 400 g jeżyn 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki kremówki 1 szklanki mleka skondensowanego Jeżyny wsypać do garnka, podlewając sokiem z cytryny. Na małym ogniu smażyć, aż puszczą dużo soku i zaczną się rozpadać. Zmiksować

https:KKuchniaMniam
Dorada z limonkowym puree z listkami brukselki 211

listków szałwii,pieprz cayenne i sól do smaku,oliwa do smażenia.   Przygotowanie:Brukselkę umyć, czubkiem noża wyciąć małe głąby, rozdzielić listki, zblanszować - wrzucić na wrzącą wodę z dodatkiem soli i cukru, gotować 3 minuty. Łyżką cedzakową wyłowić brukselkę, przełożyć do zimnej wody z kostkami lodu. Wystudzić, odcedzić na sicie. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki, ugotować(...)czasie usmażyć dorady. Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem ryby ponacinać do kręgosłupa z obydwu stron, posypać kolendrą, solą i pieprzem cayenne. Do środka włożyć po 2 plasterki limonki. Smażyć na rozgrzanej oliwie prze 5 minut, przekręcić, dodać listki szałwii, smażyć kolejne 5 minut.Z pozostałej limonki wycisnąć sok, skropić ryby przed podaniem

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania