smaczna sałatka - 13556 przepisów (strona:703/904)

Udko w Jack Daniels BBQ Smokey Sweet 223

poście nie będzie jakiegoś nadzwyczajnego przepisu. Pieczone udko z zapiekanymi ziemniaczkami i sałatką. Pokazuję je Wam, bo chcę podzielić się wrażeniami dotyczącymi Sosu Barbecue Jack Daniels, który możecie nabyć również w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Cena nie jest szczególnie wysoka, bo 275 g kosztuje 15,80 zł. Jeśli chodzi o produkt, to faktycznie jest to oryginalny amerykański produkt, jak zresztą(...)może wieprzowina i ten sos stworzą lepszy duet? Zobaczymy. Intuicja podpowiada mi, że sos może świetnie smakować, ale na prawdziwym grillu z karkówką..... może uda mi się to sprawdzić :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Ryż z jabłkami (bezglutenowy + wersja wegańska) 149

Ryż z jabłkami jest jednym z tych dań, które znają wszyscy, ale każdy gotuje inaczej. Zatem ja przedstawiam dziś swoją wersję. Danie to jest z natury

Kawa z mlekiem
Jak zrobić idealny wegański majonez? 160

kcal i oczyma wyobraźni widzę jak od razu idzie mi w dupsko, na tyle, że równie dobrze mogłabym od razu sobie go wsmarować. Nawet nie jadłam tradycyjnej sałatki warzywnej, na święta z majonezem, tylko zawsze prosiłam o odłożenie mi porcji przed dodatkiem tego czystego zła, i podczas gdy inni się świętowali, ja jadłam suchego wióra. Ale, no właśnie jest(...)Miksuj wszystko jeszcze przez minutę. Gdy będzie gotowy, przełóż do słoika i przechowuj w lodówce, ale zużyj w ciągu tygodnia. Majonez jest naprawdę gładki, puszysty i się nie rozwarstwia. Smacznego! Artykuł Jak zrobić idealny wegański majonez? pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
CARPACCIO Z GOTOWANYCH BURAKÓW 190

   Wiadomo nie od dziś, że czerwony burak to skarbnica witamin. Oprócz B i C jest w nim betaina, która działa na naszą odporność, kwas

pieprzny smaczek
Sałatka z kurczakiem i grejpfrutem plus recenzja 150

mnie jakoś dziś natchnęło kiedy byłam na zakupach, że zjadłabym sobie sałatkę z grejpfrutem, ale nie w słodkiej wersji, nigdy nie jadłam takiego połączenia, ostatnio mam zapędy do próbowania nieznanego ;) Mi jak najbardziej to połączenie zasmakowało, mój obiad zniknął w kilka minut (sekund;p) Obiecałam Wam recenzję STEWII, którą kupiłam. Wcześniej używałam stewii z firmy Zielony listek, którą(...)cebulę kroimy w drobną kostkę do cebuli dodajemy wszystkie składniki na sos i mieszamy na talerzu układamy mix sałat, kawałki grejpfruta, kurczaka, posypujemy pestkami słonecznika i polewamy sosem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Buraczki ćwikłowe z tartym chrzanem 190

Burak to jedno z moich ulubionych warzyw.Do buraczków mam słabość od zawsze.Bez czerwonego barszczu,sałatki z buraczków i ćwikły moja kuchnia nie mogłaby istnieć.Ćwikła to mój ulubiony dodatek nawet do kanapek,także króluje w mojej kuchni przez cały okrągły rok,a nie tylko od święta.Smak ćwikły w głównej mierze zależy od jakości buraków,dlatego najlepiej byłoby zaopatrzyć się(...)ŻYCZĘ SMACZNEGO

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tartaletki z mięsem mielonym, oliwkami i kaparami 101

Kiedy spodziewam się gości wiem, że oprócz fajnych i kolorowych sałatek, także sprawdzonych i sytych z ryżem czy mięsem sprawdzą się świetnie wszelakie bagietki, grzanki, dipy i rozmaitości z ciasta francuskiego. Uwielbiam je za szybkość, elastyczność, łatwość w przygotowaniu i smak, którym można dowolnie operować. Ciasto francuskie jako deser na słodko, wytrawnie na przekąski mięsne czy wege oraz jako dania(...)minut w temp. 200 C na środkowej półce piekarnika (grzanie góra plus dół bez termoobiegu). Podaję na ciepło (dla nas najlepsza wersja) na świeżej rukoli bądź szpinaku. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Komizm sytuacyjny i tarta z botwinką 168

zamieniłam rozmaryn na koperek. Wyszło bosko! Tarta jest cudownie wiosenna, ma piękny, różowo-zielony kolor, smakuje wybornie i naprawdę potrafi nasycić. Dla nas stanowiła pełnoprawny obiad z dodatkiem sałatki ze szpinaku, ale jak ktoś nie może się obyć, może podać do niej na przykład filety z kurczaka. Choć nawet C., zaśniedziały mięsożerca, stwierdził, że nic jej więcej nie trzeba. Smakowite(...)pieprzem. Na podpieczony spód wyłożyć ziemniaki z botwinką, zalać masą jajeczno-śmietanową, równomiernie rozprowadzając koperek. Piec w 180 st. C. przez około 25 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Was zostawiam z tartą, a sama idę do łóżka. W końcu za niecałe siedem godzin trzeba wstać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wege-burgery 176

efektu końcowego - w końcu burger bez mięsa brzmi nieco smutno... gotowe danie przeszło nasze najśmielsze oczekiwania.  Ponadto te kotlety doskonale smakują także w wydaniu obiadowym, z sałatką i np. kuskusem. A także polane pieczarkowym sosem. KOTLETY: puszka ciecierzycy 3 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego) - nie mylić z kminkiem! 1/2 łyżeczki kolendry szczypta soli kilka listków(...)kotletów. Przechodzimy do składania burgerów.  Bułki smarujemy sosem, układamy warzywa, kotlety, ser, jeśli chcemy i całość przebijamy patyczkiem do szaszłyka. Można podawać z frytkami ( domowe frytki z batatów) . Smacznego

Kuchnia od dwojga
Zapach wspomnień, czyli olfaktoryczne wspomnienia dzieciństwa 132

Wszyscy schodzimy do piwnicy w której unosi się zapach jabłek, równiutko ułożonych w rzędach na drewnianych półkach. Obok nich zapasy na zimę, słoik przy słoiku dumnie stoją kompoty, soki, sałatki i inne przetwory. Zaczyna się coroczny rodzinny rytuał – kiszenie kapusty. Tata szatkuje starannie kapustę na długiej maszynie z ogromnym ostrzem, które mnie przeraża. Brat ubija ją w dużej, drewnianej(...)pierogami. Ja niestety takich wspomnień nie mam, nie dane mi było jej poznać. Choć przyznam szczerze, że w sferze kulinarnej mama w 100% potrafiła zastąpić babcię. Wypiekała cudownie smaczne wypieki, gotowała wspaniałe – zawsze dwudaniowe obiady i dbała o każdy posiłek. Odnalazłam jednak jeden smak ściśle związany z babcią. Jeden smak, jeden zapach mieszkający w szczelnie zamkniętych słoikach z gumką

Wędrówki po kuchni
"Kuskus" z kalafiora z ciecierzycą i granatem 204

tarce i już możemy się cieszyć kalafiorowym smażonym ryżem lub tabbouleh :) Nie wymaga to wiele wysiłku, kalafior kruszy się niemal sam. Możemy go zjeść na surowo w sałatce lub szybko podgrzać, dosmaczając ulubionymi dodatkami. Ja postawiłam na skojarzenia z kuchnią arabską - podprażone płatki migdałowe, kwaskowate pestki granatu i świeżą natkę pietruszki. Do tego pyszne "chrupki" z ciecierzycy, czyli ziarenka włoskiego(...)wyjęte z granatu. Wymieszaj i po chwili podawaj. Kalafiora nie trzeba długo smażyć, wystarczy, że się podgrzeje.  Nałóż kuskus z kalafiora do miseczek i skrop po wierzchu oliwą. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Łatwy Coq au Vin / Easy Coq au Vin 323

winie z pieczarkami, batatami, marchewkami i ziołami świetnie sprawdzi się nawet na niedzielny obiad dla całej rodziny. Podałam go z puree ziemniaczanym z palonym masłem i szałwią i świeżą sałatką. Polecam! Przepis znalazłam na rewelacyjnym blogu Half Baked Harvest Scroll down for recipe in English Łatwy Coq au Vin (4-6 porcji) Składniki: 4 grube plastry boczku, pokrojone w kostkę(...)minut, aż sos zgęstnieje a kurczak przestanie być surowy w środku. Wyjmij liść laurowy i tymianek, po czym podawaj danie posypane pietruszką wraz z puree z palonym masłem. Smacznego! English version Easy Coq au Vin (4-6 servings) Ingredients: 4 thick cut slices bacon, chopped 4 tablespoons olive oil, divided salt and pepper, to taste 1 onion, diced 4 cloves

karmelowy
Makaron z marchewki w miodzie i pomarańczach / Orange and honey glazed carrot spaghetti 158

Jakiś czas temu otrzymałam od Fit & Easy ich nowość makarony z buraka i marchewki . W związku z tym, że uwielbiam marchewkę w każdej postaci, postanowiłam

karmelowy
Makaron z marchewki w miodzie i pomarańczach / Orange and honey glazed carrot spaghetti 252

Jakiś czas temu otrzymałam od Fit & Easy ich nowość makarony z buraka i marchewki . W związku z tym, że uwielbiam marchewkę w każdej postaci, postanowiłam

karmelowy
Surówka z białej rzodkwi z jabłkiem i migdałami 274

Zachęcam Was serdecznie do przygotowywania surówek samodzielnie, nie zajmuje to wiele czasu a zyskujemy świeżość i pewność że nie spożywamy środków konserwujących. Polecam mało docenianą białą

Kuchnia PROzdrowotna