smaczna sałatka - 13556 przepisów (strona:458/904)

Sałatka jajeczna z boczkiem i sosem miodowo-musztardowym / Egg salad with bacon and creamy honey mustard dressing 200

wytopiony Polecam z chrupiącym pieczywem na leniwe śniadanie. Jeżeli lubisz sałatki jajeczne to polecam też tą z makrelą i porami – pycha. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka jajeczna z boczkiem i sosem miodowo-musztardowym (2 porcje) Składniki: 3 łyżki jogurtu naturalnego ½ łyżki oliwy z oliwek ½ łyżki musztardy miodowej (użyłam Maille, jest najlepsza!) ¼ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie) ⅛ łyżeczki(...)średniej misce wymieszaj jogurt, olej, musztardę, Worcestershire, paprykę i czosnek. Następnie dodaj dymkę, pietruszkę, boczek i jajka, i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj. Smacznego! English version Egg salad with bacon and creamy honey mustard dressing (2 servings) Ingredients: 3 tablespoons plain yogurt ½ tablespoon olive oil ½ tablespoon honey mustard ¼ teaspoon Worcestershire sauce (optional) ⅛ teaspoon paprika ⅛ teaspoon

karmelowy
FIT pasta z bobu do kanapek 194

Sezon na bób rozpoczęty. Korzystajcie z niego, bo bób oprócz tego, że jest smaczny - jest również bardzo zdrowy :) Doskonale nadaje się dla wszystkich dbających o linię - jest niskokaloryczny, ma śladowe ilości tłuszczu i jest bardzo odżywczy. Bogate źródło białka, a także witamin (C,A, B1, B6, kwasu foliowego) oraz minerałów  (wapń, magnez, cynk i żelazo). To również nieocenione źródło(...)bób daje uczucie sytości, reguluje pracę jelit, wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn.  Bardzo lubimy jeść bób po prostu ugotowany z odrobiną soli. Jednak często wykorzystujemy go np. do sałatek lub różnego rodzaju pożywnych past kanapkowych. Dzisiaj w połączeniu z rukolą, która jest bogatym źródłem żelaza i witaminy C - która ułatwia jego biodostępność. Rukola również wspiera procesy trawienne, zwalcza nadkwaśność

Moje Kuchenne Rewelacje
Klops z indyka. Dieta szybka przemiana - faza I i II 626

diecie przyspieszającej metabolizm jemy sporo białka, dlatego każdy nowy, smaczny przepis jest mile widziany. Ten jest wyjątkowo uniwersalny i pasuje do każdej fazy diety. Jest bardzo prosty do przygotowania, a dodatek warzyw do klopsa dodatkowo aromatyzuje mięso. Dodatki warzywne można podmieniać w zależności od preferencji smakowych i wymagań diety. To danie jest super ekonomiczne i ustawiawia nas na cały tydzień(...)dodatkami mięsnymi. Szczególnie przydatne w II fazie diety. Z dodatkiem warzyw na ciepło stanowi posiłek główny, na zimno z musztardą lub chrzanem jest idealną przekąską. Może także stanowić składnik sałatki w każdej fazie. Składniki na 8 porcji lub 16 przekąsek: 960 g filetu z indyka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 3 cm kawałek imbiru 250 g startej dynii/kapusty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gołąbki z kapustą włoską bez zawijania 162

Dziś przedstawiam przepis dla entuzjastów gołąbków , tym razem w wersji trochę mniej czasochłonnej, bez zawijania . Kapustę siekamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami, a smak potrawy - wyjątkowy

Kawa z mlekiem
Hummus 152

 Hummus, jest to pasta z ciecierzycy, pasty tahini (pasta z prażonego sezamu), czosnku, oliwy, soku z cytryny i przypraw, która jest bardzo popularna w kuchni

Kuchnia Łukasza
Szaszłyki z kurczaka, papryki i cebuli 268

Ciepłe weekendowe popołudnia i wieczory idealnie nadają się na grillowanie . Można powoli przygotowywać coś pysznego do jedzenie, nie spiesząc się i odpoczywając. Dzisiaj proponuję bardzo proste

Smaczna Pyza
Sałatka z serkiem wiejskim i warzywami 1555

Oto moja propozycja śniadaniowa - szybka i pyszna! Składniki: 1 serek wiejski 1/2 pomidora 1/2 ogórka 4 rzodkiewki Sposób przygotowania: 1. Od serka odlewamy nadmiar wody. 2

Kuchnia domowa Ani
Ciasteczka pizzowe. 1279

 Pizza, chyba najbardziej lubiane danie wśród dzieci. Ja bardzo lubię pizzę, lecz tym razem nie pizza, a coś pysznego przypominającą ją. Malutkie pizzerki, z dużą

Kuchnia Łukasza
Grillowana tortilla z warzywami i kurczakiem w musztardowym sosie na bazie oleju rzepakowego. Moje wiosenna kolacja. 179

źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego warto go wielu potraw. Ja oparłam na nim mój musztardowy sos, który sprawdzi się również jako znakomity dodatek do wielu wiosennych sałatek. Składniki: (na 1 porcję) Na musztardowy sos: 1 pełna łyżka musztardy sarepskiej 1/2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki majonezu (opcjonalnie jogurtu) Pozostałe składniki: 1 tortilla(...)polewamy przygotowanym wcześniej sosem musztardowym. Tortillę składamy w pół. Przekładamy na dobrze rozgrzaną patelnię grillową. Grillujemy z obu stron (ostrożnie obracając) do powstania złotych pasków. Podajemy posypaną kiełkami rzodkiewki. Smacznego

Słodkie okruszki
Surówka z kalafiora z kukurydzą i koperkiem 252

Wymieszać. Dodać majonez, śmietanę i sok z cytryny i dobrze wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i ewentulanie cukrem do smaku. Wymieszać. Odstawić na minimum 15 minut, aby smaki się przegryzły. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Kalafior można podzielić na mniejsze części, aby łatwo się go tarło. Jeśli łodygi kalafiora nie są twarde, należy je również zetrzeć do surówki. Koperek można zastąpić drobno(...)dodać sam majonez, samą śmietanę lub też zastąpić je gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim. Do surówki można dodać woreczek (100 g) ugotowanego ryżu i zrobić z niej samodzieną sałatkę. Zamiast soku z cytryny można dodać kwasku cytrynowego. Surówka idealnie pasuje do mięsnych dań głównych czy potraw z grilla. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Sałatka śledziowa z awokado / Avocado herring salad 254

smakuje z chlebkiem jak i na chlebku i jeżeli ktoś lubi śledziowe smaki, będzie bardzo zadowolony. Polecam gorąco! Inspirację zaczerpnęłam z tego bloga: ) Scroll down for recipe in English Sałatka śledziowa z awokado (4-6 porcji) Składniki: 350 g filetów ze śledzia, wymoczonych w mleku przez noc i pokrojonych w drobną kostkę 1 łyżka kaparów, posiekanych 1 średnia czerwona cebula(...)sól i pieprz do smaku Przygotowanie Wszystkie składniki wymieszaj w średniej misce, dopraw do smaku solą i pieprzem i włóż do lodówki na kilka godzin. Podawaj z ulubionym chlebkiem. Smacznego! English version Avocado herring salad (4-6 servings) Ingredients: 350 g herring fillets, soaked in milk overnight and chopped 1 medium red onion, finely chopped 1 teaspoon dijon mustard

karmelowy
CUKINIA FASZEROWANA TUŃCZYKIEM, SZAŁWIĄ I MAKARONEM 148

jest to danie smaczne, łatwe i lekkie. Cukinia jest dostępna w sklepach cały rok więc bez problemu możemy przygotować ją nie tylko latem. Cukinia okrągła Tondo Chiaro di Nizza wyróżnia się pięknym kulistym kształtem. Nafaszerowałam ją tuńczykiem, makaronem łezki Arc Pol i szałwią. Całe danie wyszło lekkie i pyszne. Makaron łezki idealnie sprawdzi się w sałatkach i przystawkach.  Składniki

Kuchnia w oparach
Sałatka na gorąco ze szparagami i grillowanymi warzywami 107

mielony pieprz PRZYGOTOWANIE sałatki ze szparagami i grillowanymi warzywami Szparagi obłamujemy z łykowatej części, myjemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i soku z cytryny. Paprykę i cebulę grillujemy z dodatkiem soli i świeżo mielonego pieprzu. Ugotowane szparagi (aldente) układamy na talerzu i wykładamy na nie grillowane warzywa. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe. Prosto i smacznie. Na zdrowie

kulinarnyJa
Sałatka na gorąco ze szparagami i grillowanymi warzywami 144

mielony pieprz PRZYGOTOWANIE sałatki ze szparagami i grillowanymi warzywami Szparagi obłamujemy z łykowatej części, myjemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i soku z cytryny. Paprykę i cebulę grillujemy z dodatkiem soli i świeżo mielonego pieprzu. Ugotowane szparagi (aldente) układamy na talerzu i wykładamy na nie grillowane warzywa. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe. Prosto i smacznie. Na zdrowie

kulinarnyJa
Śledzie po Duńsku | Śledzie z Majonezem i Śmietaną | Pyszna Sałatka Śledziowa 307

obok gotowej sałatki na talerzyku. Wymoczone śledzie dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem lub ściereczką i kroję na mniejsze kawałki i przekładam do miski. Do śledzi dodaję przygotowany wcześniej sos i całość dokładnie mieszam. Tak przygotowane śledzie odstawiam na około 2 godziny aby przeszły smakiem. Śledzie podaję z jajkiem ugotowanym na twardo i posypane koperkiem, Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje