pozostały z sałatki siekamy bardzo drobno i dodajemy do jogurtu. Dodajemy na koniec pieprz czarny i cayenne. Wszystko razem mieszamy i gotowe :) Przepis jest dość rozbudowany, ale nie zajmuje zbyt wiele czasu, tak więc nie obawiajcie się, że spędzicie w kuchni długie godziny :) Całość zrobicie w 40 min., a warto, bo papryczki są niezwykle smaczne. Wypróbujcie
vegetaniepracy pakuję zwykle sałatkę, ale często nie wystarcza to na 8 godzin. Dlatego dodatkowo biorę teraz ze sobą koktajl owocowy lub owocowo-warzywny. To tylko chwila pracy dzień wcześniej wieczorem, a następnego dnia pozwala on uciszyć nieznośnie burczący brzuch oraz zaspokoić głód na zaskakująco długo. Poza tym takie koktajle są bardzo zdrowe i równie smaczne. Nie wierzycie? Polecam chociaż spróbować
Ratunku obiadukładania warstw sałatki w następującej kolejności: -kapusta -papryka -mięso -kukurydza -ogórek -cebula -sos Tak powtarzamy układanie kolejnych warstw aż do wyczerpania produktów. Ważne jest tylko to, aby ostatnią, wierzchnią warstwą był sos. Wierzch ozdabiamy, np. ketchupem i odstawiamy do lodówki. Możemy też przygotować kilka małych salaterek i wykonać w nich warstwy w wersji mini. Smacznego
Maminek kulinarnyzdrowie! :) Sałatka leniucha z olejem z pestek dyni mieszanka sałat pomidor ser feta (lub ser sałatkowo - kanapkowy http://dodomku.pl/images/products/400x400/full/00019771.jpg) olej z pestek dyni (opcjonalnie prażone pestki słonecznika) Łączymy garść mieszanki sałat, pomidora i ser pokrojone w kostkę, (możemy dodać pestki słonecznika). Polewamy kilkoma kroplami oleju z pestek dyni! Świetnie smakuje z grzankami. Smacznego
Kuchnia moimi oczamiWitam serdecznie Propozycja na przygotowanie smacznych troszkę innych śledzi marynowanych bo w winie z cytryną bez octu . Będziemy potrzebować : 500 g filetów śledziowych matias 2 cebule (około 300 g) 1 duża cytryna (około 170 g) 50 g rodzynek 50 g płatków migdałowych na zalewę : 100 ml wytrawnego białego wina 200 ml wody 5 ziarenek ziela angielskiego 2 goździki dużą szczyptę(...)pół plasterki . Pokrojoną cebulę przelewam wrzątkiem na durszlaku i odstawiam do wystudzenia . Dokładnie wyszorowaną cytrynę kroję w kostkę i usuwam pestki . Końcowe przygotowanie śledzi : Do słoika układam warstwami składniki sałatki , delikatnie ugniatając : na dno daję trochę cebuli następnie śledzie , rodzynki , migdały , cytrynę . I znowu cebula , śledzie , rodzynki , migały , cytryna – robię tak 3 – 4 warstwy . Całość zalewam zimną zalewą (razem
Uwaga Babcia GotujeHej! Teraz czas na surówkę, bo ostatnio zaniedbałam się we wpisach warzywnych. No więc naprawiam się i zamieszczam wpis na pyszną surówkę z cukinii. Bardzo smaczna
Tylko pysznieSkładniki: świeża makrela czerwona papryka szczypiorek kapusta pekińska sos vinegrette Przygotowanie: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w drobną kostkę. Z makreli powyciągać ości.. Połączyć wszystkie składniki
Gaździnka warzyFawork i, lub inaczej zwane chrusty, chruściki to pyszne ciasteczka kruche smażone na głębokim tłuszczu i posypane dużą ilością cukru pudru. Przyrządza się je najczęściej
Kuchnia ŁukaszaOstatni miesiąc tego roku postanowiłam rozpocząć od śniadania z cytrusami w roli głównej. Wczoraj dostałam sporo dużych gruszek, pyszne, słodkie, a jednocześnie delikatne w smaku i
Moja smaczna kuchniaCieciorka jest pyszna. Lubię jej połączenie z czosnkiem, suszonymi ziołami i pomidorami. Wiele kombinacji smakowych już wypróbowałam, ale nigdy nie robiłam pasty z ciecierzycy. Dzisiaj po
Moja smaczna kuchniaPasty doskonały dodatek na śniadanko lub kolację. Bardzo często robię tzw. pastę "co się na winie". Tym razem nie było ryby w oleju więc poszła w
W kuchennym oknie EwySkładniki: 1 słoi czek fasolki szparagowej marynowanej 1 serek wiejski 3-4 łyżki kukury dzy 2 pomidory sieka n y koperek Sposób przygotowania: 1. Fasolkę odsączamy
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1/2 świeżego, obranego ananasa (ewentualnie z puszki), pokrojonego w kostkę 1/3 dużego melona złocistego, kroimy również w kostkę 3 łyżki pestek dyni 2 łyżki nasion
Mango PapajaChyba jedna z najprostszych surówek. Wystarczy pokroić w plasterki kiszone ogórki, dodać pokrojoną w kosteczką cebulę, przyprawić odrobiną mielonego pieprzu i skropić oliwą. Wymieszać
Maminek kulinarnyCzereśnie mają właściwości lecznicze. Działają przeciwzapalnie, zapobiegają zapaleniu tętnic, czyli chronią przed chorobami układu krążenia, a tym samym chronią serce. A sezon na nie krótki, jedzmy
Salonik smaków