Po słodkim przedpołudniu, które nie ukrywam, wywołało uśmiech na mojej twarzy (jutro powtórka) przyszła pora na obiad. Z uroków lata korzystam jak tylko mogę i nie
Moja smaczna kuchniaPo słodkim przedpołudniu, które nie ukrywam, wywołało uśmiech na mojej twarzy (jutro powtórka) przyszła pora na obiad. Z uroków lata korzystam jak tylko mogę i nie
Moja smaczna kuchniaUwielbiam pieczenie i dania z indykiem. Niektórzy uważają, że indyk to suchy kawał mięcha lecz ja jestem odwrotnego zdania, bo jeżeli umieć go poprawnie zamarynować i
Kuchnia ŁukaszaO ikrze z kabaczka dowiedziałem się z jakieś dwa lata temu i wtedy to dla mnie była nowina, którą musiałem obowiązkowo wypróbować. Kiedy spróbowałem ją
Kuchnia Łukaszaugotowaną do miękkości kiszoną kapustą *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Gnocchi z boczkiem i kapustą
Blog z Apetytembardzo prostą i szybką sałatkę. Tylko trzy składniki, a smak warty przygotowania. Składniki: dla 1 osoby 1 gruszka 2 plasterki sera pleśniowego naturalnego garść ruccoli Przygotowanie: gruszkę kroimy w plastry, a ser pleśniowy wg uznania w miseczce układamy ruccolę na niej układamy ser i gruszki i gotowe ;) Smacznego
Gotowanie z pasjąmieszając gotujemy 10 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy w nagrzanym do 125C piekarniku około 20 minut. (słoiki podczas pasteryzacji nie powinny się dotykać) Odstawiamy do przestygnięcia, można zajadać tuż po przestygnięciu według mnie smakują najlepiej po około dwóch tygodniach gdy wszystkie sadniki się „przegryzą” Smacznego
RAROSSAwychodzi, tylko należy ściśle trzymać się przepisu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: RUROCIĄG – PYSZNE CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ CZERWONY KAPTUREK – BAJECZNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI PRZEPIS TUTAJ SNIKERS LODOWY PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemprzetworów. Ja jeszcze nigdy nie robiłam perskich octowych sałatek, bo zawsze ktoś z rodziny podsyła gotowe. Natomiast gulasz z bakłażanem gotuję często, bo mam winogrona na ogrodzie na mojej polskiej posesji. Wiem, wiem, że winogrona już dojrzałe i zerwane ale warto zapamiętać sobie ten przepis na gulasz. Jest inny ale bardzo smaczny. Można go ugotować na jagnięcinie. Ja często gotuję
codojedzeniaPomysł na bardzo szybką sałatkę z trzech składników - sałaty masłowej, pomidorów koktajlowych i sera brie. Świetnie sprawdzi się jako przekąska na imprezy. Składniki : - sałata masłowa - pomidory koktajlowe - ser brie Przygotowanie : 1. Sałatę umyć i poszarpać na kawałki. 2. Pokroić w kostkę pomidory i ser. 3. Wszystko wymieszać. Smacznego
Kuchenne innowacjeSzybka zapiekanka z tortellini , szynki i pomidorów. Smaczna, mało pracy. Polecam Wam na obiad, kiedy Was dopadnie dzień lenia. Tak, właśnie nie chce mnie opuścić ta bestia. Zadomowiła się u mnie ostatnio. Może z nadejściem słoneczka za oknem i ciepłych dni pójdzie sobie ten straszny leń. Na blogu znajdziecie również sałatkę z tortellini, a przepis znajdziecie tutaj Składniki
O kuchni z uczuciemUwielbiam kaszę jaglaną, jest bardzo smaczna i niezwykle zdrowa. Otrzymywana jest z prosa, który uprawiany był już w epoce neolitu. Jest łatwo przyswajalna i bardzo pożywna. Można ją przyrządzać na wiele sposobów (np. zamiast ziemniaków do obiadu, czy jako deser z mlekiem). Ja tym razem zrobiłam z niej sałatkę. Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej 5 marchewek 1 puszka kukurydzy 1 łyżeczka
Tradycyjna Kuchniapodgrzaną na suchej patelni pszenną tortillę wykładamy sałatkę i ciepłe mięso. Zalewamy sosem (tak obficie jak lubimy). Składamy i gotowe. Amatorom ostrych smaków polecam przygotować dodatkowo pastę chili na bazie koncentratu pomidorowego (wystarczy łyżkę koncentratu utrzeć z oliwą do oliwek i szczyptą płatków chili oraz doprawić odrobiną cukru i soli) SMACZNEGO... ... i umiarkowania w jedzeniu, którego mi zabrakło
Kuchnia po mojemumiałam. Składniki, które powinny znaleźć się w sałatce:) 1 łodyga selera naciowego ok. 10 cm pora, ew. 1 mała cebulka 1 jabłko 20 gramów sera żółtego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka ziaren słonecznika 1/2 puszki kukurydzy Łodygę selera umyć i pokroić w plasterki. Nie kroić części łykowatej, bo jest niesmaczna - to jest ta część grubsza łodygi Por umyć
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdań mięsnych, rybnych, owoców morza, surówek, sałatek, marynat, do naleśników, gofrów, ciast… i nie tylko. Carl Linus Pauling - fizyk i chemik – dwukrotny laureat Nagrody Nobla (1901-1994) powiedział: „Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra.” Korzystajmy z leczniczej mocy pokarmów, a taką moc ma i oliwa, i cytryna. Na zdrowie i smacznego. Wydrukuj przepis The post Oliwa cytrynowa appeared
mojewypiekiinietylko