szklankę wody, zagotuj cały czas mieszając, gotuj na małym ogniu do czau aż skórki staną się szkliste (ok. 15 minut), wystudź w syropie. Wariant I: przełóż skórki do słoika razem z syropem, przechowuj szczelnie zamknięte w lodówce. Wariant II: odcedź skórki na sicie i wysusz w temperaturze pokojowej, przechowuj szczelnie zamknięte
SzczyptaSmaQwcześniej, przed podaniem potrzymać kilka godzin w lodówce, żeby smaki się "przegryzły". Sałatka świetna na imprezę, jak i na domową kolację. składniki: podwójna pierś kurczaka 2 woreczki brązowego ryżu słoik selera konserwowego (mój domowy ) 1/2 szkl posiekanych orzechów włoskich puszka kukurydzy pomarańcza 2-3 ogórki konserwowe sos: 3 łyżki jogurtu greckiego łyżka majonezu łyżeczka curry łyżeczka soku z cytryny sól
6niebonadzieniem wiśniowym (użyłam 70% wiśniowej Terravity) · 100 g zmielonych migdałów Dodatkowo: · 1 słoik kompotu z wiśni · 1 łyżka mąki ziemniaczanej · 150 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
Mania Gotowaniacałość zajmie Wam 30 minut łącznie z jedzeniem. Składniki: 200 g mąki ryżowej 50 g cukru trzcinowego 50 g wiórków kokosowych 200 g brzoskwini (u mnie własnej produkcji ze słoika)/mango łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia szczypta soli Owoce zblenduj na gładkie puree i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Ciasto jest miękkie i bardzo plastyczne. Schowaj do do zamrażalnika
greenscarfogniu. Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić. Następnie dodać pokrojone śledzie i miód, delikatnie przemieszać i podgrzać na małym ogniu. Ewentualnie pod koniec doprawić jeszcze do smaku. Przełożyć śledzie do słoika lub innego szczelnego pojemnika i wstawić na minimum 3 dni do lodówki, by smaki się przegryzły. Smacznego! :) The post Śledzie w miodzie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemargaryny, 500g mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru + 2 łyżki, 2 żółtka + 2 białka, 2 łyżki śmietany 12%, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, słoik dowolnego dżemu (u mnie domowa konfitura z czarnej porzeczki). Wykonanie: Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia do miski. Dodać 1/2 szklanki cukru, surowe żółtka, śmietanę oraz pokrojone na kawałki masło
Z miłości do słodkościoliwa z oliwek dobrej jakości 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego majeranku 3 ziarenka ziela angielskiego 1 listek laurowy 1 szczypta czerwonej papryki Przygotowanie: Odsączone oliwki przekładamy do słoika. W miseczce mieszamy z oliwą z oliwek suszone zioła, paprykę, ziarenka ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy oliwki i uzupełniamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin
Moja smaczna kuchniapieczenia. Pieczemy 20 minut. Co jakiś czas mieszamy by się nam płatki nie przypaliły. Wyłączamy piec. Zostawiamy granole na 5 minut i wyjmujemy. Po ostygnięciu przekładamy kawałki granoli do słoika
Dzieje kuchennej Wiewiórystąd, że w składzie znajdziemy wszystko to co używamy do przygotowania gołąbków - kapustę pekińską, mięso mielone i ryż :) Zupa gołąbkowa będzie idealna na delegację, ponieważ możecie ją przelać do słoików. Jeżeli macie wątpliwości, czy ugotowany ryż nie zepsuje zupy - to uwierzcie mi na słowo - nic takiego się nie stanie. Wręcz przeciwnie zupa gołąbkowa będzie jeszcze bardziej gęsta :) Składniki
Ugotowaćkolację. Do sałatki użyłam szynki z wędzarni Biesiada Polska Hańderek . Skła dniki: 300 gram szynki z wędzarni Biesiada Polska Hańderek 200 gram sera żółtego 1 puszka ananasa 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy kawałek pora 5 łyżek majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Odsączonego z zalewy ananasa kroimy w paski, szynkę i ser żółty kroimy w kostkę, pora kroimy
Bajeczna Kuchniaokoło szklanki A jak to zrobić: Sól bardzo dokładnie rozpuścić w wodzie. Łososia umyć i pokroić w kostkę około 2 na 2 cm. Rybę przełożyć do naczynia, może być słoik, i zalać solanką. Odstawić do lodówki na 24 godziny. Przed marynowaniem, łososia należy odcedzić. Cebulę pokroić w piórka i przelać wrzątkiem. Do słoja wkładamy warstwowo kawałki łososia, cebulę i przyprawy
Kuchnia w opałachsól i pieprz fajnie łamią smak, a można też dodać kawałki chudej wędliny (szynka, polędwica sopocka) i/lub żółtego sera czy ugotowane jajka - otrzymamy zupełnie nową sałatkę :) Składniki: 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa krojonego 2 łyżki majonezu sól świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Seler konserwowy odciskamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Ananasa odsączamy na sicie z syropu
Kolorowy Przepisowniklitrowy słój, będą kiszone buraki, będę pić sok z buraków i będę zjadać surówki z buraczków. Będzie cała masa buraków po odcedzeniu, więc buraki będą też pasteryzowane w słoikach. Ta piana na powierzchni słoja to naturalny objaw fermentacji, potem ją się zbiera, a sok przecedza przez gazę i zlewa do butelek. A Wy lubicie i robicie domowe kiszonki? Kiszonki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięogórkowa jest jedną z pierwszych zup, którą nauczyłam się robić. Mam na nią patent. Praktycznie wszystkie warzywa ścieram w robocie i dlatego robię ją błyskawicznie :) Zupa ogórkowa - błyskawiczna Składniki: słoik ogórków kiszonych wraz z odrobiną soku 3 marchewki 1 pietruszka 1 seler 1 cebula torebka ryżu łyżka masła łyżka oliwy ziele angielskie, liść laurowy, papryka ostra sól, pieprz Zupa ogórkowa
Pyza i Surówkaoctu, jakie tylko macie w domu. Sałatka jest dość ostra i specyficzna w smaku właśnie za sprawą grzybków i zdaję sobie sprawę, że nie podpasuje każdemu. 1 mały słoik marynowanych pieczarek 2 ziemniaki 2 marchewki 2 jajka 1/2 pęczka pietruszki 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, marchewkę obieramy i gotujemy. Jajka również gotujemy, na twardo
Szefowa kuchni