kolendry 2 papryczki chilli 10 pomidorków koktajlowych jedno opakowanie grzybów enoki 5 średnich pieczarek ( mogą być boczniaki ) ćwiartka kalafora 10 kolb mini kukurydzy ( najlepiej świeże ale mogą być ze słoika ) 2-4 łyżki brązowego cukru 4 łyżki gotowej pasty Tom Yum można dodać jeszcze 1 małą pokrojoną w piórka cebulę pęczek szczypiorku Do wrzącego bulionu dodać zmiażdżoną i pokrojoną
Jemy Pijemydostępne przez cały rok. Można je przyrządzić na wiele sposobów. Jest smaczna i pożywna. Latem robię zapasy i mrożę fasolę. Ten sposób moim zdaniem jest najlepszy. Ugotowana fasola w słoikach traci swój świeży zielony kolor. Mrożona fasola smakuje jak latem. Wystarczy ją lekko obgotować i opłukać pod zimną wodą. W ten sposób fasola podobnie jak inne zielone warzywa zachowuje swój
codojedzeniaDyniowego szaleństwa ciąg dalszy i tym razem zapraszam na pyszny krem. Krem używam do deserów, ciast a także zajadam łyżką wprost ze słoika albo smaruję krakersy i pyszna przekąska gotowa. Polecam gorąco taki krem, zasmakuje każdemu a mnóstwo witamin w organizmie i uodporni i wywoła uśmiech na twarzy. Dyniowy krem z nerkowców. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniestartą skórkę z połowy pomarańczy. Całość wymieszać. Posmakować i doprawić solą oraz pieprzem. Na sam koniec dodać pokrojone śledzie. Wymieszać. Przygotowane śledzie wraz z zalewą przełożyć do słoika. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień, ponieważ rodzynki będą miękkie, a wszystkie smaki idealnie połączą się ze sobą. Pomysł na przepis STĄD
Ugotowaćskorupkach, zapadają w "sen". "Śpiące" ślimaki wrzuca się do wrzątku na 5 minut. Następnie wyjmuje się je ze skorupek. Po takim przygotowaniu można je zamykać w puszkach, słoikach lub mrozić. Mieliśmy też możliwość gotowania potraw ze ślimaków. W restauracji Finka leżącej na polu golfowym Sand Valley golf resort . Ja przygotowałam ślimaki smażone . Kamila z ugotowane pozamiatane , razem
królestwo garówdań gotowych. Składniki (dla czterech osób): 1 podwójna pierś z kurczaka 1 paczka przyprawy do kurczaka „złocistej” 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 słoik marchewki konserwowej z groszkiem (0,8-1 litr) 1 szklanka śmietany trochę ketchupu Podstawową regułą jest oszczędność czasu, więc nie zdziwcie się, jeśli coś będę robił „niezgodnie ze sztuką
manslogblogSpaghetti każdy lubi, niestety większość osób które znam robi je z proszku, lub gotowego sosu ze słoika. Zrobienie prawdziwego spaghetti, bez chemicznych dodatków i w dodatku w wersji odchudzonej zajmie niewiele więcej czasu. Składniki: - 2 puszki pomidorów krojonych - pół kg mięsa mielonego z indyka - duża cebula - 3 ząbki czosnku - pół szklanki buliony warzywnego (ewentualnie z kostki rosołowej) - oliwa z oliwek
Cook&Lovesusza grzyby z myślą miedzy innymi o tym barszczu. Ja się nie znam na grzybach i ich nie zbieram więc zawsze liczę na hojność mojej mamy, która daruje mi słoik takich grzybków ;) Najlepsze w tym barszczyku jest to że wcale nie musimy jeść tych grzybków, potrzebujemy tak naprawdę tylko wywar z nich, a same grzybki są składnikiem który będziemy mogli
Gotowanie...to proste !filetów ryby na ciasto: 1 szkl.mąki 1 jajo 2 łyżki oleju 0,5 szkl. wody łyżeczka vegety na zalewę: 3 szkl. wody 3/4 szkl oliwy mały słoik przecieru pomidorowego 4 łyżki ketchupu 4 łyżki cukru 4 łyżki octu 10% 1 papryka słodka (świeża-nie w proszku) 4 cebule, 4 ogórki kiszone 1 łyżka vegety PRZYGOTOWANIE: Filety z ryby
Swojskie jedzonkolitr wody lub bulionu warzywnego 400 ml mleczka kokosowego House of Asia 200 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół 1 cebula posiekana 3 ząbki czosnku w plastrach ½ słoika czerwonej pasty curry House of Asia 1-2 chili pokrojone 4 liście limonki kaffir House of Asia 3 łyżki sosu rybnego House of Asia 2 łodygi trawy cytrynowej 2 łodygi
SzczyptaSmaQKurczak z papryką, ananasem i ryżem gościł w moim menu szczególnie w czasach studenckich… jednak do mięsa serwowałam sos ze słoika, bo na gotowanie zupełnie nie było czasu ( ani umiejętności ). Dziś przedstawiam nieco Wam bardziej pracochłonną i wypasioną wersję – nie zrobicie dania w 20 minut, ale w 40 się na pewno uda Zobaczcie też: Ryż z kurczakiem
Kuchnia Bazyliipowierzchni. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 15 minut. W tym czasie przemieszaj płatki trzykrotnie. Całkowicie ostygnięte wymieszaj z liofilizowanymi owocami. Przechowuj w szczelnym słoiku
Zdrowie na języku :PCiecierzyca to magiczny składnik w kuchni. Zdrowa ,zawiera mnóstwo białka ,obniża ciśnienie I poziom cholesterolu .Dobrze przygotowana nie może nie smakować .Zapraszam po przepis. Składniki: dla dwóch osób Słoik ,puszka ,już gotowej do spożycia ciecierzycy, 200 g Jedna cebula Jedna marchewka Schab ,lub inne mięso ,2 kawałki wielkości kotleta Boczek ,surowy ,100 g Sól ,pieprz Oliwa Mięso natrzeć ulubionymi przyprawami
Ladylaura.dałam ok.300ml) wody lub samą wodą, gdy nie mamy bulionu (ja zawsze odlewam bulion od warzyw, gdy gotuję sałatkę -mam jarzynowy lub odlewam część z rosołu. Wlewam gorące w słoiki i zamykam. Odstawiam potem do lodówki, może tam być kilka dni lub mrożę i wykorzystuję do zup, itp.). Doprowadzam do wrzenia, garnek przykrywam i gotuję na małym palniku ok.30 minut
Smaczne Zdroweczosnku, suszonej natki pietruszki i płatków chili. Użyłam przyprawy Aglio, olio e chili z Lidla , którą kupiłam w czasie tygodnia włoskiego. Marynatę dokładnie mieszamy. Można to zrobić w słoiku i zakręconym kilka razy energicznie potrząsnąć. Następnie nacieramy marynatą każdy kawałek dyni i odstawiamy na ok. godzinę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim kawałki dyni. Wstawiamy
My Chcemy Jeść