śliwka - 11236 przepisów (strona:436/750)

Sałatka tabbouleh 137

sałatki Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką PRZEPIS2TYTUL Kuskus z kalafiora Sałatka z fasolką szparagową Sałatka hawajska Sałatka z bobem Zobacz też najnowsze przepisy Sałatka tabbouleh Konfitura różana Chleb ze śliwkami pszenno-żytni Burger z halloumi Gulasz cebulowy Artykuł Sałatka tabbouleh pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Ciasto z truskawkami 127

jest tak smaczne, że na pewno na jednym upieczeniu nie poprzestaniecie. W sezonie piekę go prawie co tydzień i zawsze smakuje wyśmienicie, a gdy kończą się truskawki, zastępuję je śliwkami. Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 30 minut + pieczenie Forma o wymiarach: 29 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na ciasto z truskawkami: 200 g masła 3 jajka

Kuchcik gotuje
Sezon na truskawkowe wypieki 125

jeden z popularniejszych przepisów na lato. Nic dziwnego, bo te drożdżówki są przepyszne! Poza tym można je upiec z innymi sezonowymi owocami. Mogą to być porzeczki, agrest, brzoskwinie i śliwki, a nawet wiśnie. Drożdżowe na lato zawsze się sprawdza i smakuje najlepiej zaraz po upieczeniu. Serniki z truskawkami Uwielbiam sernik z truskawkami. Pieczony sernik polewam truskawkowym musem. Truskawki świetnie smakują

codojedzenia
Konfitura różana 107

Dżem z czerwonych porzeczek Konfitura z pigwy Czekośliwka – powidła z czekoladą Dżem truskawkowy z pomarańczami Nalewka truskawkowa Dżem malinowy z wiśniówką Zobacz też najnowsze przepisy Konfitura różana Chleb ze śliwkami pszenno-żytni Burger z halloumi Gulasz cebulowy Serek z jogurtów Artykuł Konfitura różana pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Czerwiec 168

Owoce : czarny bez, wiśnie, jagody, porzeczki, śliwki, czereśnie, morele, truskawki, rabarbar. Warzywa : szpinak, bób, karczochy, bakłażan, fasolka szparagowa, groszek, patisony, cukinia, kalarepa, młoda marchewka, ogórki, por, liście selera. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length

Coś bym zjadła
Praliny daktylowe 203

Zapraszam na profil Wioli po więcej smacznych fit przepisów 🙂 Składniki: 200 go ciecierzycy 50 g daktyli 50 g suszonych śliwek 2 czubate łyżki odzywki białkowej, u mnie czekoladowa 1 … Czytaj dalej Praliny daktylowe

czarrna od kuchni
Szybkie maślankowe ciasto ze śliwkami 154

Jeden z moich sprawdzonych przepisów na ciasto z owocami zawiera w sobie zamiennie maślankę lub kefir. Tym razem tak powstało maślankowe ciasto ze śliwkami. Składniki: ciasto: - 1 1/2 szklanki mąki pszennej (u mnie typ 450) - 1/2 szklanki cukru - 1 mały cukier waniliowy - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajko - 1/4 szklanki oleju roślinnego (u mnie rzepakowy) - około 3/4 szklanki

Kuchnia co dnia
Sałatka rukola z gruszką, serem pleśniowym i sosem z czarnego czosnku 129

wilgotność.  Proces fermentacja trwa ponad dwa miesiące, a kolejne tygodnie “odpoczywa”. W rezultacie otrzymujemy czarny czosnek o miękkiej i delikatnej konsystencji. W smaku możemy doszukać się nut wędzonej śliwki, suszonej moreli, wanilii i trufli. Czarny czosnek ma słodko – kwaśny posmak, jest miękki i łagodny. Bardzo lubię podjadać ząbki czarnego czosnku prosto ze słoiczka. Jest on również świetnym dodatkiem

Tajemnice Smaku
Kruche ciasto z owocami i budyniem 197

Pyszne i proste w przygotowaniu kruche ciasto z owocami i budyniem. U mnie akurat z gruszkami ale śmiało możemy użyć innych owoców np śliwek czy moreli Tanie i z podstawowych składników które znajdują się w większości domów. Zawsze można po nie sięgnąć gdy mamy ochotę na coś słodkiego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kruche ciasto: 4 żółtka 1/2 szklanki cukru

Blog kulinarny S9.PL
11 powodów – dlaczego nie mogę schudnąć po ciąży !!! 122

chyba nie najlepszy przykład / Na śniadanie często wybieram owsiankę, naprawdę mnie syci i jest skarbnicą zdrowia. Jako dodatki do mojej owsianki wybieram – rodzynki, śliwki kalifornijskie, dynię, słonecznik, suszone morele, migdały. Możecie takie rarytasy kupić w każdej spożywce, a jeśli wolicie wygodę, możecie zaglądnąć do sklepu mixit.pl W moim w domu zupa to absolutne must have. Przy czym nie gotuję

W Kawiarence
Borówki pod migdałową kruszonką – crumble FIT 101

zdrowy i niezwykle smaczny! Przepis na 1 porcję o wartości ok. 275kcal, B: 4,9g, T: 14,1g, W: 32,2g. Polecam wypróbować również inne wersje crumble: – gorące śliwki pod kruszonką z kokosem – nektarynki pod owsianą kruszonką z orzechami – nektarynkowe crumble – deser idealny FIT Składniki: – 150g borówek – 10g mąki (owsianej, gryczanej, pszennej, żytniej

Be Fit Be Strong
Kuchnia PRL. Ciekawostki ProstePesto 137

takiego wysokiej jakości mleka bez problemu przygotowywano zsiadłe mleko, zastępujące niedostępne kefiry i jogurty. W niektórych domach przygotowywano też własnoręcznie masło. O dziwo, nie brakowało też słodyczy. Popularne były śliwki w czekoladzie i różnego rodzaju cukierki np. iryski i karmelki oraz domowy blok czekoladowy . Smakiem dzieciństwa dla wielu pozostanie oranżada, często spożywana w formie proszku. Popularna była też ta robiona

ProstePesto.pl
Tort orzechowy z kremem wiśniowym 103

jest orzeźwiający, a całość jest tak bardzo smaczna, że na jednym kawałku się nie skończy Polecam! Polecam również tort marchewkowy z kremem z batatów , tort z kremem z suszonych śliwek , tort czekoladowy z kremem truskawkowym , tort makowy z brzoskwiniami . Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Biszkopt (proporcje na 1 biszkopt, a potrzebujemy 3 sztuki): 3/4 szklanki (180 ml) mąki orkiszowej

Lamarida.pl
Roślinny jadłospis na cały tydzień #3 146

kcal / W: 43 g / B: 25 g/ T: 17 g] 120 g naturalnego tofu 50 g cebuli 1/2 łyżeczki kurkumy 1 duży pomidor lub 5 małych (odmiany koktajlowe, cherry, śliwka, koraliki) garść jarmużu 3 pieczarki 1 łyżka (7g) płatków drożdżowych 1 łyżeczka oleju (5g) 2 łyżki mleka roślinnego lub wody sól morska lub kala-namak pieprz 60 g chleba żytniego

365 dni dookoła kuchni
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z rabarbarem. 124

ciasto wykładamy na blaszkę, na wierzch możemy dodać owoce , mak , konfiturę , powidła (wedle uznania). Ja ułożyłam rabarbar , ponieważ już dawno miałam na niego ochotę. Pamiętajcie , że owoce mokre np. śliwki, owoce mrożone, owoce z puszki, należy najpierw odcedzić, a następnie oprószyć mąką. Mąka pochłonie nadmiar płynu. Według moich obserwacji, ciasto smakowo niczym się nie różni od ciast drożdżowych ugniatanych

SmartBake.pl