Racuchy drożdżowe kładzione łyżką – przepis z budyniem
Racuchy drożdżowe kładzione łyżką – przepis z budyniem
Przepis na : obiad
Klasyczne racuchy drożdżowe kładzione łyżką z dodatkiem budyniu! Racuchy wychodzą puszyste, delikatne i świetnie się smażą. Najlepiej smakują od razu po usmażeniu, podane z cukrem pudrem. Jak usmażyć puszyste racuchy drożdżowe? Aby zrobić puszyste racuchy drożdżowe, po pierwsze kluczowe jest dobre wyrobienie i wyrośnięcie ciasta , a także użycie świeżych drożdży dobrej jakości. Ciasto po wyrobieniu należy odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Następnie na patelni rozgrzewamy tłuszcz – racuchy polecam ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Via Gusto
Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe
Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?
Czytaj dalej...Autor
Monika Jerzak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto
Inne przepisy z Via Gusto
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję