Racuchy drożdżowe kładzione łyżką – przepis z budyniem

Racuchy drożdżowe kładzione łyżką – przepis z budyniem

Racuchy drożdżowe kładzione łyżką – przepis z budyniem

Przepis na : obiad

Klasyczne racuchy drożdżowe kładzione łyżką z dodatkiem budyniu! Racuchy wychodzą puszyste, delikatne i świetnie się smażą. Najlepiej smakują od razu po usmażeniu, podane z cukrem pudrem. Jak usmażyć puszyste racuchy drożdżowe? Aby zrobić puszyste racuchy drożdżowe, po pierwsze kluczowe jest dobre wyrobienie i wyrośnięcie ciasta , a także użycie świeżych drożdży dobrej jakości. Ciasto po wyrobieniu należy odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Następnie na patelni rozgrzewamy tłuszcz – racuchy polecam ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Via Gusto

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję