cebule 1 puszka zielonego groszku 1 łyżeczka posiekanego koperku 250 ml kwaśnej śmietany sól, biały pieprz Wykonanie: Śledzia wymoczyć w wodzie, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w półplasterki, ogórka w paseczki, a koperek bardzo drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy. Wszystko przełożyć do miski. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać
magiczna kuchnia Kasidoskonałym dodatkiem do różnych sałatek, śledzi i wielu innych dań. Do marynowania wykorzystuję cebulki ze swojej działki, mam ich duża ilość. Składniki: 1,5-2 kilogramy małej cebulki Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 0,5 szklanki cukru 3 łyżki soli 1 łyżka gorczycy Sposób przygotowania: Cebulkę obieramy, myjemy. Składniki zalewy umieszczamy większym garnku, zagotowujemy, dodajemy
Bajeczna Kuchniaśledź po litewsku Śledź, to obowiązkowy gość na wigilijnym stole. Dlatego dziś, pragnę podzielić się jeszcze jednym sposobem na przyrządzenie tej pysznej ryby. składniki 350-400 g filetów śledziowych z zalewy 1 spora cebula dwie garści suszonych leśnych grzybów ( ok 20 g) 2 kiszone ogórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)minutę, zdejmujemy patelnię z ognia i studzimy zawartość. Opłukane śledziowe filety, kroimy w trzy centymetrowe kawałki i wkładamy do misy ( lub słoja) przekładając każdą warstwę śledzi przestudzoną marynatą. Całość odstawiamy na dwa dni w chłodne miejsce, aby smaki mogły się połączyć
Miód i pieprzgrzybów marynowanych pół małej cebuli 2 łyżki majonezu light łyżeczka musztardy pieprz mały ogórek konserwowy WYKONANIE: 1. Śledzia moczymy w zimnej wodzie ok pół godziny. Odsączamy i kroimy w drobną kostkę. 2. Cebulę i ogórka drobno kroimy. 3. Grzybki odsączamy z zalewy i drobno siekamy. 4. Majonez łaczymy z musztarda i pieprzem, dokłądnie mieszamy. 5. Łączymy wszystkie składniki. INSTRUKCJA
Atlas Smakówkolejna odsłona śledzi-tym razem błyskawiczne do zrobienia,i naprawdę pyszne-polecam... Składniki: 500 g matiasów w oleju 4 duże ogórki konserwowe 2 cebule na zalewę: 3/4 szkl oleju rzepakowego 1 czubata łyżeczka curry sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Przygotowanie: Matiasy kroimy w paski,cebulę w drobną kostkę,a ogórki w dużą koskę(...)miseczce mieszamy składniki zalewy mieszamy wszystko razem i przekładamy do słoika na kilka godzin , żeby składniki się przegryzły Smacznego
Swojskie jedzonkosuszonych pomidorów w oliwie gałązka natki pietruszki pieprz dodatkowo: metalowa foremka-obręcz Filety śledziowe odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę. Tak samo robimy z suszonymi pomidorami i oliwkami. Metalową obręcz ustawiamy na półmisku i po kolei nakładamy warstwy śledzia, pomidorów i oliwek. Każdą warstwę lekko ugniatamy aby szczelnie wypełniła foremkę. Na koniec zdejmujemy obręcz, a całość
Bon Appetit MałgorzatyPowoli przygotowuję się kulinarnie do Świąt Bożego Narodzenia. Na Wigilię mam już zrobione śledzie w oleju, będę robić też rybę po grecku. Szukałam też czegoś, co już teraz mogłabym przygotować i trafiłam na przepis na rybę w zalewie, jest to dokładnie ryba po japońsku . Składniki - około 50 dag filetów z morszczuka - 1/2 słoika ogórków konserwowych - 1/3 słoika papryki
Kuchnia co dniastandardowy zestawik składników ;) niezawodny i bardzo smaczny ;) Składniki (około 4 porcji): 4 płaty śledziowe z zalewy octowej puszka kukurydzy (bez dodatku cukru) 1 jabłko (małe) 1 cebula 3 ogórki z octu 7 łyżek jogurtu naturalnego (dość gęstego) Sposób przygotowania: Śledzie obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę cebulę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsałatkę wymyśliłam na poczekaniu, gdy zastanawiałam się co można zrobić ze śledzi z majerankiem i czosnkiem. Nie jestem zwolenniczką wyrzucania jedzenia, a wiedziałam, że moje dzieciaki nie prędko ruszą po słoik ze śledziami:) Dlatego postanowiłam pomieszać ze sobą to co lubię najbardziej i wyszła mi przepyszna sałatka , którą wszyscy zgodnie określili jako świetną. Jedynie moja najmłodsza pociecha stwierdził(...)być bardzo ostro :) Składniki: filety ze śledzia ( ja użyłam tych ) 1/2 kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy 1/2 słoiczka czosnku marynowanego w oleju 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany sól pieprz Wykonanie: Filety namoczyć w wodzie z dodatkiem octu ( na 1,5 litra wody 1/4 szklanki octu), ja zaś swoje wyjęłam z zalewy i pokroiłam w paski
Bea(u)ty kitchensię na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania pasty kanapkowej. 25 dkg sera białego (mielony) 6 połówek suszonych pomidorów w zalewie z oliwy 1/2 łyżeczki soli 8 świeżych listków bazylii Jak przygotować serowo-pomidorową pastę kanapkową . Serek
mecooksmała cebula pół szklanki pokrojonego szczypiorku 1-2 łyżki majonezu ewentualnie sól i pieprz Wykonanie: Śledzie wymoczyć i pokroić w grubą kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i również pokroić w kostkę. Ogórka i cebulkę drobno pokroić. Fasolę odsączyć z zalewy i dodać do reszty składników. Dodać szczypiorek(troszkę zostawić do dekoracji), majonez i doprawić solą i pieprzem według
Pysznie & PiękniePomysł zrobienia tej sałatki zrodził się po tym jak zauważyłam w lodówce słoik z resztką własnoręcznie zrobionych, śledzi w oleju, które, zostały z Wigilii i puszkę fasoli, której zbliżał się termin przydatności do spożycia. Dorzuciłam do tego kiszone ogórki ze spiżarni i wyszła całkiem smaczna sałatka. Przepis dodaję do akcji Ag Pe - Tylna ścianka(...)fasoli „Kidney” w zalewie 3 flety śledziowe w oleju 1 cebula* 3 ogórki kiszone 1 łyżka oliwy Fasolę wyrzucić z puszki na sito i przepłukać pod bieżącą wodą. Odcedzić. Filety śledziowe, ogórki kiszone i cebulę pokroić w kostkę. Przełożyć wszystkie składniki do salaterki połać oliwą i wymieszać. *) Ja wykorzystuję cebulę od śledzi w oleju
Wiem co jemofercie producenta znajdziecie grzyby marynowane, suszone, grzybowe koncentraty oraz mnóstwo leśnych owoców w zalewie czy żelu (jagody, borówki, maliny, żurawina). Marka bliska naturze, wszystkie produkty są wege, a część certyfikowana BIO. Polecam! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjekaszubsku Śledzie przyrządzone w ten sposób, należą do moich ulubionych potraw. Nie może ich więc zabraknąć i teraz na świątecznym stole. składniki 500 g filetów śledziowych z solnej zalewy 2 cebule 1,5 łyżki cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego sok z jednej pomarańczy sok z jednej cytryny 6 łyżek oleju garść rodzynek sól, pieprz zalewa
Miód i pieprzBuraki i ziemniaki dokładnie myjemy nie obierając, gotujemy w osobnych garnkach do miękkości, ostudzone obieramy. Śledzie przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą, moczymy przez 1,5 godziny, kroimy w kostkę. Obrane jabłko, buraki, ziemniaki i ogórki kroimy w kostkę, groszek odsączamy z zalewy, wszystkie składniki przekładamy do miski. Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy majonez oraz sok z cytryny doprawiamy
Bajeczna Kuchnia