śledź w śmietanie - 1443 przepisów (strona:55/97)

Śledzie z pieczonymi ziemniakami 160

robię od blisko 20 lat. Zapraszam na moje śledzie, proste, zwykłe, ale niezwykle smaczne . 👥 – ❌ ⏰ – 30 minut 🥩 – ❌ Składniki 1 kg śledzi 2 jabłka 2 czerwone papryki 1 por 500 ml jogurtu greckiego lub gęstej śmietany 3-5 łyżek octu Sól Pieprz świeżo zmielony Kilka ziemniaków Oliwa Przyprawa do ziemniaków lub taką, jaką lubimy Suszony tymianek Przygotowanie Ziemniaki

RafalCook
Śledzie w sosie koperkowym 255

Pyszne śledziki w lekkim koperkowym sosie. Pyszności :) składniki: 6-7 solonych płatów śledziowych 400 g jogutru naturalnego gęstego lub śmietany 18 % 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 łyżeczki kurkumy Kamis 1 łyżeczka octu 10 % sól ziołowa ok 1/2 łyżeczki Kamis Śledzie wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku a następnie pokroić na małe kawałki, wiekości na jeden kęs. Jogurt dokładnie

Monia miesza i gotuje
Śledzie w majonezie z czerwoną cebulą 132

jedne z tych śledzi, które bardzo mi smakowały. Marynowana na szybko czerwona cebulka jednak zrobiła robotę. Oprócz tego, dało się wyczuć koperkowy smak. Polecam jako przekąskę na różnego rodzaju Święta czy domowe imprezy. 5-6 śledzi a’la matias z oleju (miałam marki Lisner) 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1/2 pęczka koperku majeranek(...)kroimy w drobną kosteczkę. W garnuszku łączymy majonez ze śmietaną. Dodajemy posiekany koperek oraz ogórki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą cukru do smaku. Cebulę kroimy w krążki. Oprószamy 1 łyżeczką cukru pudru, odstawiamy na około 10 minut. Po tym czasie cebulę zalewamy octem winnym i znów odstawiamy na 10 minut. Śledzie, jeśli są mocno słone, moczymy w wodzie lub mleku

Smaki Na Talerzu
Sałatka śledziowo - selerowa 76

Przygotowanie: Płaty śledziowe kilkakrotnie przepłukujemy, by nie były tak słone a następnie kroimy na małe kawałki. Do miski wrzucamy śledzie, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone w kostkę ziemniaki, selera odsączonego z zalewy i kukurydzę też bez zalewy. Wszystko mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem. sałatkę odkładamy do lodówki, by się smaki połączyły

Zainspirowana w kuchni
Przepis na sałatkę śledziową z jajkiem 55

twardo i kroimy w większe kawałki. Śledzie płuczemy w zimnej wodzie i jeśli są bardzo słone należy je wymoczyć. Śledzie osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w 1cm paski lub w podobnej wielkości kawałki co jajka. Groszek odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, śmietanę, sok z cytryny, doprawiamy pieprzem i mieszamy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka śledziowa z podgrzybkami+ film 71

przystawka dla smakoszy śledzi, oryginalnego smaku nadaje jej dodatek marynowanych grzybów, jajek i cebuli, jest ekspresowa i banalnie prosta w przygotowaniu, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i gotowe.     składniki na 4 porcje 4-5 płatów śledziowych solonych 1 cebula mały słoik podgrzybków ( 280 g ) 4-5 jajek ugotowanych na twardo 2-3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki(...)wrzucamy do miski. Marynowane podgrzybki kroimy w kostkę i dodajemy do śledzi. Obraną cebulę siekamy i wrzucamy do śledzi i grzybów. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka kroimy w większą kostkę po czym dodajemy do pozostałych składników sałatki. Na końcu do sałatki dodajemy śmietanę oraz majonez, całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy

Smakowite Dania
Okrasa łamie przepisy: Zimą nad morzem (odc. 149) 446

pieczonymi ziemniakami (źródło: karolokrasa.pl) Składniki: 4 – 5 ziemniaków 1 łyżka smalcu 2 mlecze z solonego śledzia 4 filety solonego śledzia 1 łyżka cukru 1 jajko na twardo 1 twardy kiszony ogórek 1 łyżka posiekanych kaparów 3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 1 łyżka majonezu 1 cytryna 1 pęczek szczypiorku sól, grubo mielony pieprz, Sposób przygotowania: Surowe, oczyszczone i dokładnie umyte ziemniaki(...)cebulę i kiszonego ogórka pokrojone w kostkę, posiekane kapary. Wszystko łączymy z kwaśną śmietaną, majonezem i posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny. Dobrze mieszamy składniki. Na talerze układamy ciepłe plasterki ziemniaków, na to sałatkę śledziową, przykrywamy drugą warstwą ziemniaków, dekorujemy szczypiorkiem. Dobra rada: solone śledzie z beczki, z mleczem czy ikrą, dostaniemy w dobrych sklepach rybnych   Łopatka

WojnaNaSmaki.pl
Śledzie w śmietanie z pieczoną gruszką 52

Przygotowanie:     W zależności od stopnia solanki, śledzie moczymy kilkukrotnie zmieniając wodę. Ja za zbyt słonymi nie przepadam, więc moczyłem około 1 godziny. Rybę kroimy w poprzeczne paski (około 1 cm). Gruszki obieramy, kroimy na ćwiartki, pieczemy 20 minut w 200°C. Przekładamy do wysokiego naczynia, miksujemy ze śmietaną. Dodajemy uprzednio namoczone i odcedzone, rodzynki. Całość mieszamy. Przekładamy

R'n'G Kitchen
Babka Ziemniaczana 66

1sztuka Szczypiorek garść Mąka 5 łyżek Jajka 4 sztuki Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Słodka papryka Zielony pieprz Sól gruboziarnista Masło Dodatki Crème French lub kwaśna śmietana Chrzan z Wasabi Chrzan z żurawiną Przygotowanie Babka Ziemniaczana Po pierwsze pokrój bekon w kostkę, połóż na zimną patelnię i zacznij wtedy dopiero grzanie, by tłuszcz stopniowo się wytapiał(...)całkowitego przestygnięcia. Na koniec przed podaniem, rozgrzej nieprzywierającą patelnię, rozpuści odrobinę masła i podsmaż, pokrojoną w kawałki babkę ziemniaczaną, podawaj z kwaśna śmietana i chrzanem. Zajadaj. Smacznego. Facet w Kuchni . Zapraszam Cię również do śledzenia moich poczynań kulinarnych na moim Instagramie . Gdzie oczywiście również znajdziesz przepisy pod każdym zdjęciami. Artykuł Babka Ziemniaczana pochodzi z serwisu Możesz nie mieć

RafalCook
Krupnik z pęczakiem 93

koniec gotowania zupę posypać niewielką porcją posiekanej zieleniny. (Ostrożnie, bo zielenina za bardzo zmieni jej smak.) Doprawić do smaku. (Zupę można zabielić śmietaną. Dodałam też do niej mięso, na któym gotował się wywar.)     Jeśli śledzicie mnie na facebooku lub instagramie to w stories widzieliście mój krupnik. Dostałam mnóstwo pytań w związku z naczyniami i w sumie dodawałam już

Di gotuje
Śledzie z tahini 111

cytryny sól, pieprz Matjasy namoczyć w zimnej wodzie przez około 2 godziny, następnie pokroić w ukośne paski. Skropić sokiem z cytryny. Śmietanę wymieszać z tahini i miodem. Doprawić solą i pieprzem.  Dodać pokrojone śledzie i ponownie zamieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę, aby smaki się przegryzły. Podawać posypane pestkami granatu

wyzwania kuchenne
Śledź pod pierzynką czyli buraczki rządzą 293

zrobiłam śledzia pod pierzynką z innego przepisu. Ten towarzyszy mi od 12 lat i tak pozostanie :) Składniki: 1/2 słoika śledzi wiejskich (ok. 330 gramów) 3 buraki 1 duża cebula lub cebulka, która znajduje się w słoiku wraz ze śledziami - osobiście wolą właśnie tę ze słoika majonez, najlepiej kielecki, ponieważ jest świetnie przyprawiony sam w sobie 4 łyżki startego żółtego(...)oczkach Jeśli używamy cebulę taką nie ze słoika to należy pokroić ją w kostkę Śledzie również kroimy w kostkę W szklanym naczyniu (wówczas ładnie widać układane warstwy) wykładamy składniki w następującej kolejności: śledzie, cebulka, buraki, majonez, aż do wyczerpania wszystkich składników Majonez można zastąpić śmietaną, ale nie kwaśną Ostatnią warstwę majonezu posypujemy startym, na dużych oczkach, serem żółtym Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
SMAŻONE ŚLEDZIE Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI 260

świeże śledzie są niedoceniane? Mam przeczucie, że tak. O ile matiasy, koreczki, w śmietanie i tak dalej, i tak dalej… cieszą się poważaniem, o tyle tuszki rzadziej są pieczone czy smażone. Śledziki to rybki delikatne. Trzeba się z nimi obchodzić z uwagą. Zwłaszcza przy obracaniu na patelni – łatwo się rozpadają, a przecież w... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Sałatka śledziowa 213

pokroić w ukośne kawałki. Jajka pokroić na ćwiartki. Cebulę i korniszony pokroić w kostkę, a paprykę w paseczki. Na talerzu układać kawałki śledzia,jajka i papryki. Posypać cebulką, ogórkiem i odsączonym groszkiem. Posypać pieprzem. Śmietanę wymieszać z jogurtem, solą ,pieprzem i słodką papryką. Polać sałatkę. Schłodzić przed podaniem

O kuchni z uczuciem
Śledź pod pierzynką czyli buraczki rządzą 433

zrobiłam śledzia pod pierzynką z innego przepisu. Ten towarzyszy mi od 12 lat i tak pozostanie :) Składniki: 1/2 słoika śledzi wiejskich (ok. 330 gramów) 3 buraki 1 duża cebula lub cebulka, która znajduje się w słoiku wraz ze śledziami - osobiście wolą właśnie tę ze słoika majonez, najlepiej kielecki, ponieważ jest świetnie przyprawiony sam w sobie 4 łyżki startego żółtego(...)oczkach Jeśli używamy cebulę taką nie ze słoika to należy pokroić ją w kostkę Śledzie również kroimy w kostkę W szklanym naczyniu (wówczas ładnie widać układane warstwy) wykładamy składniki w następującej kolejności: śledzie, cebulka, buraki, majonez, aż do wyczerpania wszystkich składników Majonez można zastąpić śmietaną, ale nie kwaśną Ostatnią warstwę majonezu posypujemy startym, na dużych oczkach, serem żółtym Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania