śledź w śmietanie - 1443 przepisów (strona:62/97)

Sillsalad – szwedzka sałatka śledziowa z burakiem 49

Polacy lubią śledzie i jak popularne są te ryby w okresie świątecznym, jestem przekonana, że ta szwedzka sałatka może być prawdziwym hitem także na naszych wigilijnych stołach. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Sillsalad – najważniejsze składniki Ta szwedzka sałatka śledziowa to wspaniały zimowy comfort food. Jest konkretna, sycąca i pyszna. Żeby ją przygotować wystarczy kilka łatwo dostępnych składników. Śledzie . Wybieraj mięsiste(...)Kuchnia szwedzka Słowo kluczowe buraki, kuchnie świata, prosta sałatka, przepis na święta, sałatka, sałatka na imprezę, sałatka śledziowa, sałatka z burakiem, sałatka z ziemniakami, sałatka ze śledziem i burakiem, śledzie, śledzie marynowane, świąteczne śledzie, szwedzka sałatka, ziemniaki Całkowity czas przygotowania 40 min. min. Porcje 8 porcji Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 500 g buraków marynowanych lub pieczonych

Na-talerzu.pl
Sałatka śledziowa z cieciorką 153

Sałatka śledziowa z cieciorką Sałatka śledziowa nie musi być nudna. Cieciorka, marynowane grzyby i korniszony to nietypowe dodatki do śledzi, ale dobrze się z nimi komponują. Składniki: 5 filetów śledziowych solonych (a’la matias) 1 puszka cieciorki (można zastąpić suchą, namoczoną dzień wcześniej i ugotowaną) 4 średnie ogórki korniszony 1 kwaśne jabłko 200 g pieczarek marynowanych (oraz marchewka jeśli(...)łyżki octu winnego 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany pieprz i sól do smaku Sałatka śledziowa z cieciorką Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie przez 2 godziny, wymieniając 2 razy wodę. Dzięki temu pozbędziemy się nadmiaru soli. Można też użyć śledzi marynowanych w occie.  Odsączone śledzie kroimy na mniejsze kawałki, w paski lub kostkę

Trzeci talerz
Deserek bananowy w pucharku 142

zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania deserku bananowego. 15 dkg herbatników maślanych karmel duże banany 300 ml śmietany kremówki (36%) 2 łyżki tartej czekolady mlecznej Domowy karmel : 500 ml mleka 15 dkg cukru pudru

mecooks
Dorsz ze szpinakiem 72

obiady, gdyż przepisy z dorszem czarniakiem są bardzo proste, a ich przygotowanie nie jest czasochłonne. Smażona ryba w towarzystwie ryżu barwionego kurkumą i duszonego na maśle z czosnkiem i śmietaną szpinaku to jedna z moich propozycji na wykorzystanie tej smacznej ryby. Dorsz czarniak występuje m.in. w Morzu Północnym i w Bałtyku. Więc mamy do niego dostęp cały rok, kupujemy świeże(...)cieście naleśnikowym , Ryba smażona z patelni , Ryba w cieście piwnym , Flądra smażona z patelni , Szczupak smażony sauté , Śledzie smażone Składniki, Dorsz ze szpinakiem, porcja dla 1 osoby : Dorsz czarniak – 2 filety bez skóry szpinak mrożony- 6 kostek czosnek – 1 ząbek, gęsta śmietana – 3-4 łyżki, masło – 1 łyżka, olej do smażenia ryby, mąka sól i pieprz do smaku jak zrobić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chłodnik z botwinki 105

zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania chłodnika z botwinki. 30 dkg buraków botwiny pęczek świeżego koperku 1 ogórek sałatkowy 100 ml jogurtu naturalnego 400 ml kefiru 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku pęczek rzodkiewki

mecooks
Sałatka ziemniaczana 173

zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sałatki ziemniaczanej. 75 dkg ugotowanych ziemniaków 1 średniej wielkości cebula czerwona 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru kryształu 4 pełne łyżki kwaśnej śmietany mały pęczek zielonej cebulki 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 i 1/2 łyżeczka

mecooks
Śledzie w buraczkach czerwonych 138

sałatkę, ale chciałam smak przenieść do mojej kuchni i efektem kombinowania  ze smakiem wyszły takie oto śledzie.    Składniki: * 3 filety śledziowe a'la matias * 1 średniej wielkości burak czerwony * 1 jabłko * 1 cebula * 3 łyżki majonezu * 3 łyżki śmietany 18% * sok z cytryny * 1/5 szklanki octu 10% * sól, cukier, pieprz Filety śledziowe moczyłam w zimnej wodzie

Pieprzyć z Fantazją
Pyszotka 160

Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania ciasta Pyszotka. Kruche ciasto: 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 40 dkg mąki pszennej 20 dkg margaryny bez soli 15 dkg cukru pudru 20 dkg orzechów włoskich

mecooks
Ziemniaki z sosem śledziowym 105

pokryły się przyprawami. Ułożyłem na blasze i zapiekałem do miękkości, ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni C. Śmietanę wymieszałem dokładnie z posiekaną cebulą, obranymi i pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami i jabłkiem oraz posiekanym koperkiem. Dodałem pokrojone w paseczki śledzie. Sos doprawiłem pieprzem i szczyptą soli. Sos śledziowy rozłożyłem na upieczonych ziemniakach. Od razu podałem

R'n'G Kitchen
Sałatka makaronowa ze śledziem 287

stole jak i zwykłych rodzinnych spotkaniach. Sałatkę podałam na talerzyku  New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE 6 płatów śledzia marynowanego 300 g makaronu ,,drobne muszelki” 460 g mieszanki marchew-groszek-kukurydza Orzech  (klik) 4 ogórki kiszone 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżki majonezu Sól Pieprz Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę. Kroimy w drobną kosteczkę. Makaron gotujemy do miękkości

VioletoweKucharzenie
Śmietankowe ciasto podane z macerowanymi truskawkami z miętą 188

piekłam je dwa dni pod rząd na prośbę Ryśka który z słodkich to najbardziej lubi... śledzie a jadł, jadł i chyba jeszcze by mógł jeść Śmietanowe ciasto z truskawkami Składniki 100 g roztopionego masła 2 duże jajka (lub 3 małe) 1/2 szklanki ubitej śmietany kremówki 1/2 szklanki brązowego cukru (ja dodałam 1/3 szklanki, można użyć białego) 1 szklanka mąki pszennej

sierotka maRysia w kuchni
Śledzie w buraczkach – sałatka śledziowa na ostatnią chwilę 168

naprawdę dobry balans słonych śledzi i buraczanej słodyczy, wytrawnej kwasowości musztardy szykowanej na białym winie, słodkich i kwaśnych dodatków i kremowego sosu z dodatkiem koperku, który wszystkie te smaki podbija i jednocześnie łagodzi. Koniecznie spróbujcie! PRZYGOTOWANI E W miseczce umieszczamy składniki sosu – 4 pełne łyżki majonezu, 3 pełne łyżki gęstej, kwaśnej śmietany, 2 pełne łyżeczki musztardy Dijon, 1 pełną(...)trzeba dodajemy jeszcze trochę pieprzu. Sałatkę przed podaniem wystarczy tylko schłodzić , choć jak większość sałatek śledziowych najlepsza jest na drugi dzień, kiedy smaki rozwiną się i poprzenikają.   Podajemy śledzie w buraczkach w miseczce lub na półmisku, posypane świeżo pociętym koperkiem i startym na tarce jajkiem na twardo. Mnie najlepiej smakują z ciemnym, mocno kminkowym chlebem. SKŁADNIKI 500g pieczonych/gotowanych buraków

Karo in the Kitchen
Śledź w sosie musztardowym 88

około 4-5 sztuk) 4 łyżki musztardy, np. sarepskiej 4 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 12% łyżka majonezu pół łyżeczki cukru lub płynnego miodu sól i pieprz   Jeśli masz płaty śledziowe z oleju, wystarczy je osuszyć i użyć do przygotowania dania. Natomiast śledzie solone należy namoczyć w zimnej wodzie lub mleku i odstawić na kilka godzin, by sól

Kulinarny S.O.S.
Zapiekanka brokułowa 170

zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania zapiekanki brokułowej. 1 duży brokuł 1/2 łyżeczka soli 250 ml kwaśnej śmietany 150 gr serka kremowego 7 łyżek sera żółtego np. cheddar 3 łyżki ziaren słonecznika szczypta soli 1/8 łyżeczki

mecooks
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 178

razowe, żytnie, chrupkie, z dodatkiem ziaren np. słonecznika, soi. Nabiał - tłuste mleko, tłusty biały ser i twaróg, śmietana, żółtka jajek, ser żółty, sery dojrzewające, sery topione. Mięso - tłuste mięso wieprzowe, baranina, dziczyzna, gęś, kaczka, podroby. Wędliny - boczek, baleron, salami, kaszanka. Ryby - śledź, węgorz, łosoś, halibut, makrela, sardynka, szprotka, wszystkie wędzone. Warzywa - fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, bób, kapusta, brukselka, kalafior

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania