 Zupa krem z zielonych warzyw 215
Zupa krem z zielonych warzyw 215Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka lub 3 skrzydełka; 1/4 korzenia selera; 1 duża marchewka; 1 średnia pietruszka; Biała część pora; 1 mała cebula; 1 ząbek czosnku; 3 średnie ziemniaki; 250 g mrożonych różyczek brokuła; 200 g mrożonej, zielonej fasolki; 1 puszka groszku konserwowego (waga netto, po odcedzeniu 240 g); 2 ziarna ziela angielskiego; 3 ziarna pieprzu; 2 liście laurowe
Gospodyni Miejska Proste przedwiosenne chili z fasoli i pieczone bataty 216
Proste przedwiosenne chili z fasoli i pieczone bataty 216Wspaniałe chili z fasoli, w którym magicznym składnikiem wynoszącym smak tej potrawy na wyżyny absolutne jest sos BBQ! Tak, ten sam, który powszechnie jest znany jako dodatek do chrupiących skrzydełek, czy grillowanych żeberek. Chili, czyli absolutna klasyka kuchni amerykańskiej, w nieco innym i bezmięsnym wydaniu wędruje prosto ze Słonecznej Kuchni :) Wyrazisty smak potrawki uzupełniają słodkie bataty pieczone w całości, jogurt
Kuchnia w Słońcu Skąpana Barszcz ukraiński – przepis prawdziwy 217
Barszcz ukraiński – przepis prawdziwy 217smaku Kwaśna śmietana Koperek, natka pietruszki 5 liści laurowych 5-6 ziaren ziela angielskiego Kilka ziaren czarnego pieprzu Łyżka masła Przygotowanie: Z kurczaka wykroiłam ćwiartki (całe nogi) oraz skrzydełka (reszta pójdzie na bulion do czegoś innego), wędzonkę pokroiłam w paski, żeberka wzdłuż kości. Pokrojone żeberka podsmażyłam na patelni tak, aby się zrumieniły. Całość mięsa umieściłam w duuużym garnku i zalałam
Kate's Kitchen Chrupiące kurczaczki w aromatycznych węgierskich przyprawach 297
Chrupiące kurczaczki w aromatycznych węgierskich przyprawach 297kurczaka. Dziś zapraszam Was na pyszny przepis na chrupiące kurczaczki w aromatycznych wegierskich przyprawach . Bardzo często przygotowuję w ten sposób zarówno piersi z kurczaka, jak i nóżki, pałki lub skrzydełka. Takie danie jest doskonałe nie tylko na obiad, ale również na przyjęcie. W domowej wersji wystarczy do takich kurczaczków podać zestaw surówek i ziemniaczki lub frytki. W wersji na przyjęcie
Słodkie okruszki Kurczak wędzony 312
Kurczak wędzony 312część tuszki. Gdy osiągnie 72 stopnie wyjmujemy delikatnie aby ostygł. Później wieszamy w przewiewnym miejscu na kilka godzin aby ociekł. Wieszamy w sposób gdzie sznurek przechodzi pod skrzydłami i skrzydełka są wtedy delikatnie rozłożone. WĘDZENIE Wędzimy w temperaturze 50-55 st. C. Wędzimy do koloru jaki nas zadowala. U mnie wędzenie trwało 5 godzin. Tak zrobiony kurczak jest dobry
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza. Kurczak na czerwono 262
Kurczak na czerwono 262Składniki: 1 i 1/2 kg różnych części kurczaka (skrzydełka, udka, pałki); 1 płaska łyżka pikantnej przyprawy do kurczaka; 1 szklanka dobrej jakości ketchupu; 1/4 szklanki oleju + odrobina do wysmarowania blachy/naczynia żaroodpornego; 1 łyżeczka suszonego oregano; 1 łyżeczka suszonej mięty; 1 łyżeczka granulowanego czosnku; Szczypta pieprzu. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Do miski wlać ketchup i olej. Dodać przyprawę
Gospodyni Miejska Zupa brokułowa 196
Zupa brokułowa 196theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 500g brokuł u mnie mrożony 5 skrzydełek kurczaka lub ćwiartka z kurczaka 2-3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki kawałek zielonej części pora 3-4 ziemniaki 1 mały pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku
W garach u Gosi Panierka do kurczaka 180
Panierka do kurczaka 180obtoczenia bułka tarta olej do głębokiego smażenia Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wszystkie składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka typu: skrzydełka, udka lub pałki obgotowujemy w osolonym wrzątku. Kurczaka obtaczamy w mące, następnie w cieście i bułce tartej. Smażymy na rumiano, na głębokim tłuszczu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchen Rosół 202
Rosół 202być rosołek..u mnie takiej tradycji nie ma..ja gotuję wtedy kiedy mamy na niego ochotę ..ten rosołek akurat był wczoraj,a dziś z tego rosołku będzie jeszcze pomidorówka. skrzydełka , udka lub porcje rosołowe 2 marchewki kawałek czerwonej papryki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej 1 por [biała część] sól, domowa wegeta liście laurowe ziele angielskie koperek
Moje domowe kucharzenie Zupa z młodej kapusty 149
Zupa z młodej kapusty 149babcinie. Zupa ta jest bardzo prosta w przygotowaniu i nie pochłania wiele naszego czasu. Jak ugotować zupę z młodej kapusty? Składniki na ok. 2,5 litra zupy. - 4 skrzydełka z kurczaka lub żeberka wieprzowe - 3 marchewki - 2 pietruszki - kawałek pora - kawałek selera - 6 ziemniaków - mała główka kapusty - 20 dag wędzonego boczku lub kielbasy - cebula - sól - kilka ziaren ziela
Pani domowa Kaczka nadziewana po chłopsku – kuchnia podkarpacka 238
Kaczka nadziewana po chłopsku – kuchnia podkarpacka 238chłopsku - kuchnia podkarpacka Dzień wcześniej kaczkę myjemy, odcinamy kuper i szyję. Bez rozcinania skóry, za pomocą wąskiego ostrego nożyka, odcinamy i usuwamy korpus. Zostawiłam kości w udkach i skrzydełkach, a korpus i szyję zamroziłam i wykorzystam je innym razem do bulionu. Ziele angielskie i liść laurowy ucieramy w moździerzu. Dodajmy majeranek, sól i olej. Mieszamy i przyprawami nacieramy kaczkę
Trzeci talerz Staropolski rosół 148
Staropolski rosół 148cebula * 6 drobiowych wątróbek * 2 średnie marchewki * 1 duża pietruszka * 1 liść laurowy * wegeta, pieprz * woda * makaron do rosołu Kurczaka myjemy i porcjujemy. Grzbiet, udka oraz skrzydełka wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, tak aby kurczak był lekko zakryty i gotujemy aż zauważymy pierwsze wrzenie. Wtedy odlewamy wodę i płuczemy porządnie kurczaka oraz garnek(PROCES TEN JEST
Klasyka Gotowania Krupnik z kaszą 144
Krupnik z kaszą 144idealny dla wszystkich. Krupnik jest jedną z tych zup, które przygotowuje się w miarę szybko a przede wszystkim łatwo. Każdemu wyjdzie, także śmiało próbujcie :) * 3 udka kurczaka i 2 skrzydełka * 4 litry wody * 2 duże marchewki * pietruszka * 2 małe liście pora lub 6 cm białej części pora * 2 małe ziemniaki lub jeden duży * pół szklanki kaszy * pieprz, wegeta W dużym
Klasyka Gotowania Zupa grochowa 259
Zupa grochowa 259liście laurowe 1 mały korzeń selera 1 duży korzeń pietruszki 3 średnie marchewki 3 kiełbasy śląskie 500 g boczku wędzonego 4 duże ziemniaki 1 udko z kurczaka lub 2 skrzydełka mały pęczek natki pietruszki do smaku sól, pieprz WYKONANIE Boczek ugotować do miękkości, ostudzić, po czym pokroić w kostkę (wody nie wylewać). Groch opłukać dwa razy i przełożyć do wysokiego
Passions hobbies life