Pora na pierwszy wpis ziołowy w tym roku! :) W końcu weszliśmy w sezon chwastów. Łąki coraz bardziej się zielenią, krzewy kwitną. Oprócz podziwiania piękna wiosennej przyrody
Kasia SarnaSkładniki: 90 g suchej kaszy jaglanej 2 szklanki mleka roślinnego (użyłam kokosowego z kartonu) 2 łyżki mleczka kokosowego z puszki 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (można zastąpić
Powiedz dietom nieTahini to niezwykle uniwersalny składnik: gęsta, sezamowa pasta to niezbędny... Artykuł PIECZONE MARCHEWKI Z TAHINI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEFeeria smaków i barw na talerzu: SAŁATKA MOCY Z DYNIĄ,... Artykuł SAŁATKA MOCY Z DYNIĄ, ORZECHAMI I GRANATEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINER obiąc hummus, często eksperymentuję z różnymi dodatkami według zasady "co się nawinie to nie przyjaciel". Oczywiście najbardziej lubię wersję klasyczną, na której niemal zostałem wychowany
Food SquareKolejna wariacja na temat serniczka śniadaniowego :) Tym razem wersja zapiekana w mikrofali - dla porannych leniuszków, którzy lubią zjeść pyszne, sycące śniadanko. Osobiście bardzo lubię smak chałwy
Chocolate Muffin BlogC ukinia to niesamowite warzywo. Przy odrobinie wyobraźni można z niej wyczarować lekkie i czarujące dania. Dowodem na to może być ten malowany wiosenną zielenią makaron
Food SquareWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto więc wybierać pełnowartościowe produkty, które dadzą nam energii na cały dzień. Jednym z
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Empanadas są popularnym daniem w Ameryce Południowej, szczególnie w Argentynie i Chile. Pierożki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem
Marta GotujeOd kilku lat traktujemy walentynki jako dzień nowych kulinarnych doświadczeń. Dziś padło na hummus. Ponoć to odkrycie roku, więc jak nie spróbować? Przepis jest połączeniem wielu
CoolinarniePLNaszła mnie ochota na bakłażana! Najlepiej pieczonego, jeszcze nieco sprężystego i aromatycznego. Poszperałem po szafkach, biorąc kilka przypraw i dodatków, które akurat wpadły mi w
Food SquareTahini jest składnikiem bliskowschodnich potraw m.in. hummusu i baba ghanoush.Używa się jej także w kuchni chińskiej, koreańskiej i japońskiej.Przyznaję , że miałam niezły dylemat i
Ostra na SłodkoWróciłam dziś z Niedobrzyzną piesełową z długiego spaceru, bo wiadomo gończy jak to gończy, swoje prawa ma i wyganiać się musi, a ja siłą rzeczy mam
Nie Bo PiekłoU Eryka z ervegan znalazłem wspaniały dressing na bazie pasty tahini i cynamonu, co więcej był on właśnie podany z dynią i figami. Od razu uznałem
Food SquareJak możemy przeczytać w wikipedii, hummus to potrawa bardzo popularna na Bliskim Wschodzie, wywodząca się z Libanu. Legenda głosi, że wymyślił ją sułtan Saladyn w czasach
Taste Of My Day