upiekłam,ale zrobiłam sernik z czerwonymi porzeczkami. Porzeczki właśnie dojrzały i trzeba się mini zająć więc w najbliższym czasie będzie u mnie porzeczkowo. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno (użyłam Oetkera) 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny ponadto: 3 szklanki obranych czerwonych porzeczek 200g podłużnych biszkoptów Tortownicę o śred. 25 cm wyścielić folią aluminiową
Kolorowa kuchnia Elkidanie, na którym restauracja prawdopodobnie nieźle zarobiła. Co nie zmienia faktu, że było bardzo smacznie. Dobry pomysł na przekąskę. 7/10 9. Ser Lanselot 5/10 pkt Wytrawna Koza, czyli sernik na zimno z koziego sera, z konfiturą z czerwonej cebuli z czerwonym winem. Podany z zieloną herbatą Pani była przesympatyczna i uśmiechała się radośnie. Danie podane było jednak bez przemyślenia, chaotyczne(...)niedbałe. Ciasto ze spodu rozmokło. Konfitura za to bardzo smaczna. W samym serniku zbyt dużo gałki muszkatołowej. Herbatka, jak herbatka, wodnista. Okiem Kesji: Nie lubię koziego sera i nigdy nie polubię. Nie ma, czego oceniać. 10. Spółdzielnia 7/10 pkt Comber z królika w aromacie wędzonki na ziarnach zboża Pierwsze wrażenie miałyśmy bardzo dobre. Na stole arkusze z wyrysowanym daniem
Życie zamknięte w smakuPyszne ciasto , trochę podobne do sernika na zimno. Można zamiast malin użyć jagód czy innych ulubionych owoców. Do masy serowej można dać pół na pół serek mascarpone. Warto trochę pokombinować by smakowało całej rodzinie. Składniki :* 3 tabliczki białej czekolady* szklanka płatków kukurydzianych* kilogram gotowego sera do serników* 2 śmietany kremówki * szklanka cukru pudru* pół kilograma malin* 2 galaretki malinowe
Magiczne Życie MartyPrzepis na prosty sernik na zimno z biszkoptem z mąki jaglanej. Masa serowa z mascarpone oraz galaretka i kwaśne maliny tworzą razem pyszne połączenie :-) Polecam nie tylko dla osób z nietolerancją glutenu. Czas przygotowywania: do 2 h Czas pieczenia biszkoptu: 20 minut Ilość porcji: niski sernik z tortownicy średnicy
AniaGotuje.plDziś zapowiadany przeze mnie w ostatnim poście, kolejny sernik na zimno, który zrobiłam na Nowy Rok. Tym razem pachnący cynamonem i goździkami. Na spód wykorzystałam lekko przesuszone pierniczki. Aby nadać im jeszcze więcej chrupkości wzbogaciłam je drobno posiekanymi migdałami. Masa serowa natomiast ma cynamonowy aromat i lekko pomarańczowy smak. Ogólnie sernik pomimo tego, że jest z dodatkiem miodu, nie jest
Wiem co jemMYĆ W ZMYWARCE!! Upieczone ciasta idealnie odchodzą od brzegów i spodu, długo utrzymują temperaturę, równomiernie się nagrzewają. Używałam ich do pieczenia zapiekanek, ciasta, mięsa. Robiłam w nich galaretki, sernik na zimno, tarty, podawałam sałatki.... Jedyne przed czym się jeszcze ustrzegłam to używanie form do mrożenia. Zwyczajnie obawiam się, że mogą się zniszczyć. Ogólnie świetnie się prezentują, są eleganckie i praktyczne
Malinowe Pocałunkiletnie upały najlepsze są ciasta bez pieczenia, bo któż ma siły stać przy piekarniku, no i chętniej wszyscy sięgają po chłodną słodycz... Odkopałam mój stary przepis na sernik na zimno, troszkę zmodyfikowałam, m.in. zmniejszyłam ilość cukru (kiedyś jadało się słodkości zdecydowanie słodsze, a przepis ma już ponad 25 lat...), zmniejszyłam trochę ilość masła i zamieniłam część mleka na wodę
Smaczne Zdroweroku ciasto ze świeżymi truskawkami, na dodatek z mojego ogródka;)) A na razie zebrałam dla Was trochę przepisów na słodkości z użyciem truskawek... Na początek desery oraz ciasta na zimno z dodatkiem truskawek: Trifle z truskawkami po włosku Truskawki tiramisu po polsku Czekoladki z nadzieniem truskawkowym(...)truskawkami Torcik śmietankowy z musem truskawkowym Truskawkowa kopuła Czekoladowe tiramisu z truskawkami i miętą Sernik na zimno z truskawkami i białą czekoladą Grysikowe z kremem czekoladowym i truskawkami Jogurt z truskawkami i otrębami Deser lodowy
Z miłości do słodkościhansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Sernik na zimno chyba lubi każdy zwłaszcza gdy jest ciepło. Świetnie pasują do niego różnego rodzaju owoce i galaretki. Można przygotować go bez spodu lub na zwykłym biszkopcie. Tym razem wykorzystałam
W garach u GosiCiasto smakuje przeeepysznie, tak delikatnie i niesamowicie kremowo. Masa jest przyjemnie lekka i niezbyt słodka, więc możecie dodać więcej cukru. Ciasto drobinę przypomina sernik na zimno, ale moim zdaniem jest smaczniejsze. Zresztą sami spróbujcie, bo przygotowuje się je naprawdę ekspresowo. Polecam! (Tortownica o średnicy 22-23 cm) Spód: 200g herbatników 90g masła Masa piankowa: 70g pianek Marshmallows
Di gotujePowiem wam, że nie spodziewałam się, że to ciasto mi posmakuje a jednak. Jest lekkie, orzeźwiające i ma taki inny smak niż typowe serniki na zimno. Polecam wypróbować. Przepis zaczerpnięty z blogu Moje Wypieki . Składniki na biszkopt: 2 duże jajka 70 g cukru 50 g mąki pszennej 1 opakowanie kisielu cytrynowego bez cukru Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy
Mam apetyt na ...Serniki na zimno to idealne rozwiązanie na czas upałów. Choć te już za nami, to miło jest czasem przypomnieć sobie, jak smakuje lato... Torcik jest nie za słodki, nie za mdły, a do popołudniowej kawki w sam raz. Składniki: Tortownica o śr. 26cm Spód sernika: Opakowanie wafelków kokosowych (80g) np. firmy Skawa 2 garści płatków czekoladowo karmelowych Lion Sernik
Kuchnia w czekoladziesernik, tym razem nie jest gotowany, a pieczony. Pyszny, kremowy, jeden z najlepszych, jakie jadłam. Muszę chyba zmienić tytuł bloga na coś z sernikiem ;D Śniadaniowy waniliowy serniczek pieczony w słoiku (zjedzony na zimno) podany z jogurtem greckim i malinami Przepis: na podstawie przepisu Marthy Stewart / 1 porcja - mały słoik - ok. 3/4 słoika(...)rozgrzanym piekarniku około 25-35 minut. Serniczek pozostaw w piekarniku do ostygnięcia, przełóż do lodówki na kilka godzin, tak aby się schodził, a najlepiej na całą noc. Gotowy sernik w słoiku podawaj np. z świeżymi owocami, dżemem lub frużeliną i pokruszonymi ciasteczkami, kruszonką czy granolą. *jak Philadelphia - użyłam serka Milandia, który kupiłam w Biedronce ** swój sernik piekłam w piekarniku gazowym
tost z dżememSERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM Takim serniczkiem przywołuje wiosnę, a raczej lato. Serniczek jest orzeźwiający z truskawkowo -jogurtowym musem. Aksamitny, z równymi warstwami i najlepszym spodem chałwowym. Pomysł na spód był spontaniczny. Od razu zaznaczę, że ciasto zrobił mąż z moją małą pomocą. Ten sernik to jego ulubiony i już nieraz był robiony z małymi zmianami. PRZEPIS Spód
Kuchnia Paulettesniego czekać. Z podanych proporcji wychodzą ok. 2 duże porcje, ale wszystkie składniki możemy podwoić albo nawet potroić czy też zrobić różnosmakowe, warstwowe deserki. Smakuje jak puszysty sernik na zimno :) Składniki (ok. 2 duże porcje) : 200 ml śmietanki do deserów 30 % 1 owocowa galaretka o dowolnym smaku Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody (możemy rozpuścić w mniejszej ilości wrzątku
Dobra karma