Serniczki bananowe polane syropem klonowym (18 serniczków) Jest to kolejny dietetyczny przepis dla osób kochających słodycze ale liczących kalorie. Serniczki upieczone bez masła i bez cukru
Moja MichaSkładniki twaróg sernikowy mielony, 1 kg jajka, 8 sztuk cukier, 1 i 1/2 szklanki cukier waniliowy, 1 opakowanie masło, 1 kostka 200g mąka ziemniaczana, 3 łyżki
Gotowanie moimi oczamiSkładniki twaróg sernikowy, 1 kg jajka, 6 sztuk słodzik (zamiennie 2 szklanki cukru) skrobia ziemniaczana, 2 łyżki mleko, 3 szklanki aromat cytrynowy Przygotowanie Żółtka ucieramy
Gotowanie moimi oczamiDawno nie piekłam żadnego sernika! Dlatego na tegoroczną Wielkanoc zaszalałam i upiekłam nawet dwa! :) Dzisiaj dodaję przepis na pierwszy z nich. Coś tradycyjnego. Sernik krakowski
chili & sugarCiąg dalszy sernikowych wariacji- tym razem sernik na drożdżach. Składniki: 1 kg twarogu 30 dag cukru pudru 10 dag masła 8 jaja 10 dag kandyzowanej skórki 3 dag drożdży 25 ml mleka 1 aromat pomarańczowy tłuszcz do formy wiórki do formy Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać kolejno żółtka, połączyć z drożdżami roztartymi z ciepłym mlekiem, aromatem
Tradycyjna KuchniaSerników nigdy nie mam dość, a ponieważ miałam w lodówce wiaderko śmietankowego twarogu i koszyczek borówek amerykańskich - było jasne, ze musi z nich powstać sernik:) Zrobiłam go na bazie przepisu na sernik nowojorski, dodając do niego jednak więcej jajek i śmietanę kremówkę. Wierzch oblałam pod koniec pieczenia gęstą śmietaną i posypałam obficie borówkami. Dzięki temu zabiegowi borówki
Słodko-Słony Świat Ilonynazwę przejdziecie do przepisu. Dietetyczne ciasteczka Ciasto mikado Tort słoneczne lato Marlenka Tort kokosowo-malinowy Tort plaster miodu Gotowany sernik Sernik z ptasim mleczkiem Sernik inspirowany tiramisu Ciasto czekoladowe z twarogiem i wiśniami Kantyczka
Przepisy Aleksandrytortownicy o średnicy 17cm, do większej tortownicy należy zwiększyć ilość składników (np na tortownicę o średnicy 24cm należy je podwoić). Sernik gruszkowy z białą czekoladą bez pieczenia Składniki: spód 60g okrągłych biszkoptów 40g masła masa serowa 500g twarogu sernikowego z wiaderka 200g białej czekolady 2 łyżeczki (8g) żelatyny 4 łyżki (40ml) zimnej wody karmelizowane gruszki 2 duże gruszki (około(...)konieczne, ale przy łączeniu go z płynną czekoladą, łatwiej zwarzyć masę, jeśli twaróg jest zbyt zimny) - gruszki umyć i obrać, jedną z gruszek przekroić na pół, wyciąć ze środka dwa ładne, dość grube plastry, delikatnie wyciąć z nich gniazdo nasienne - będą one dekoracją wierzchu sernika (jeśli sernik będzie robiony na większej tortownicy lub w większej formie, wtedy może być
Smakołyki Berenikichciałabym rozpocząć nowy, jesienny okres od słonecznego, dyniowego sernika na aromatycznym, ciasteczkowym spodzie. Sernik według przepisu z bloga Moje Wypieki , z moimi małymi modyfikacjami (pominęłam mascarpone, dałam więcej twarogu, użyłam biszkoptów i dodałam ciemne kakao), który robiłam już kilka razy i zawsze udawał(...)cynamonem. Przekonajcie się sami, to najlepszy sernik dyniowy jaki jadłam :) Bardzo polecam! SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ ( w temperaturze pokojowej):\ 1 kg twarogu mielonego (użyłam twarogu z wiaderka "Delfiko" Naturalnego) 400 g puree z dyni* (użyłam małej, czerwonej dyni Hokkaido) 3 jajka 3 żółtka 2 łyżki soku z cytryny 200 g cukru 1 łyżka mąki
Słodko-Słony Świat IlonySpód do sernika (duża blacha): 125 g masła 2 czubate szklanki mąki pszennej (300 g) 4 łyżki cukru pudru 1 całe jajko 1 żółtko szczypta soli Sernik klasyczny: 1 kg pół-tłustego twarogu (ewentualnie sera z wiaderka*) 10 jaj – najlepiej ekologicznych, wiejskich 1,5 szklanki cukru 400 ml śmietany kremówki 30% 3 budynie śmietankowe bez cukru szczypta soli(...)przed pieczeniem ciasto się schłodziło. Po tym czasie podpiekamy spód przez 12-15 minut w 190°C, wyjmujemy i jeszcze gorący smarujemy białkiem za pomocą pędzelka. Następnie studzimy. Sernik klasyczny: Najważniejsze to aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Ser, śmietanę i jajka należy wyjąć z lodówki na kilka godzin przed pieczeniem. Ser w temperaturze pokojowej mielimy 3-krotnie
Poezja smakuSkładniki dziś sernik na krakersach i pieczony w metalowych foremkach do ciastek 600 g zmielonego twarogu 62,5 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 budyn u mnie pudding waniliowy z Lidla 5-6 jaj dowolne bakalie: rodzynki, skórka pomarańczowa kilka ciastek krakersów na spód sernika tutaj forma 20x20(...)twaróg. Z białek ubić sztywną pianę. Za pomocą łyżki lub silikonowej łopatki wmieszać ją z masa serową. Pod koniec wsypać bakalie-lub nie _ i delikatnie wymieszać. Teraz gotową masę przelać do formy wyłożonej krakersami pokruszonymi i wstawić do gorącego (175-180°C) piekarnika i piec około 30-35 minut .Po tym czasie piekarnik wyłączyć, drzwiczki lekko uchylić. Sernik wyjąć
w mojej kuchnicieście. Trochę ciężki, ale każdy smakosz serników powinien go choć raz spróbować. Składniki: (Na formę o wymiarach 25x36 cm) Na kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 170 g masła 100 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka Na masę serową: 1 kg tłustego lub półtłustego twarogu 8 żółtek 5 białek(...)cukrami na puszystą masę, następnie cały czas ucierając dodawać po jednym żółtku, a później po łyżce twarogu. Na koniec ucierania dodać przesianą mąkę. Białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę. Białka przełożyć do masy serowej i delikatnie połączyć. Sernik: Masę serową wyłożyć na podpieczony wcześniej spód i wyrównać. Pozostałą część kruchego ciasta rozwałkować i pasy na szerokość
My sweet a lifemając gdzieś w mojej głowie utrwalone takie wspomnienia, mogę stwierdzić, że zbliżają się święta. Wokół je już zwyczajnie czuć. Uwielbiam przygotowywać świąteczne wypieki, zarówno pierniczki, makowce, keksy, jak i serniki, ze względu na to, że zapach jaki wówczas unosi się w domu wprowadza w nim świąteczny klimat i tworzy tą wyjątkową atmosferę. Jestem największą fanką Świąt jaką znam. Zakręcona(...)stanowić kruchy spód. Umieszczam w lodówce. Twaróg miksuję z serkiem homogenizowanym, żółtkami, skórką oraz sokiem z pomarańczy, cukrem pudrem, masłem orzechowym oraz przyprawą do sernika na jednolitą, gładką masę. Przygotowaną masę wylewam na kruchy spód i umieszczam ciasto w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Serniczki w obręczach cukierniczych piekę 30 minut, natomiast sernik w tortownicy piekę przez 40 minut
Mango Papajapomarańczowa, uznałam że te bakalie będą idealnym połączeniem do sernika.Po upieczeniu i skosztowaniu tego ciasta, mogę tylko powiedzieć że dodatki sprawiły że ten sernik, to poezja smaku.Sernik z żurawiną i skórką pomarańczową SKŁADNIKI:twaróg mielony - 1 kg ( wiaderko)jajka - 7 sztcukier waniliowy - 1 opakcukier puder - 1 szklkasza manna - 1,5 łyżkimąka ziemniaczana - 1 łyżkakandyzowana skórka pomarańczowa - 2 łyżki(...)dodawać po łyżce twarogu z wiaderka, skórkę pomarańczową i obtoczoną w mące żurawinę, dokładnie wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać pianę do masy serowej, delikatnie wymieszać. Tortownicę o wymiarach 28 cm, wysmarować tłuszczem, wyłożyć masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez 65 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, a sernik pozostawić jeszcze przez
Kuchnia Danusizabezpieczy upieczone już ciasto przed wysuszeniem. Twaróg należy rozmiksować w malakserze lub kupić gotowy zmielony twaróg naturalny, gęsty, bez dodatków. Jeśli zależy wam na czerwonym kolorze musu do jego przygotowania wykorzystajcie tylko najbardziej czerwone części łodyg. Warto zrobić więcej musu rabarbarowego i podawać do upieczonego sernika. Jeśli użyjecie większej blaszki odpowiednio zredukujcie czas pieczenia. SKŁADNIKI na blaszkę(...)wymiarach 17x24 cm BROWNIE 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 200 g cukru 3 jajka 130 g mąki pszennej szczypta soli SERNIK wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową 500 g twarogu zmielonego trzykrotnie 250 g mascarpone 1/2 szklanki cukru ziarenka wyłuskane z 1/2 laski wanilii 1 jajko 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej lub pszennej
cool and minty