jajko 1 łyżka śmietany 18 % Masa makowa: gotowa masa makowa z puszki ( u mnie waga masy 820 g ) 4 jajka 1/2 kostki margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu śmietankowego President do serników 4 jajka 2/3 szklanki cukru pudru 1 budyń śmietankowy 3/4 kostki margaryny Sposób wykonania: Ciasto: Z wyżej podanych składników zagniotłam ciasto, schłodziłam w zamrażarce. Masa makowa: Margarynę rozpuściłam
Darcia w kuchniserników. Upieczony na kruchym, kakaowym spodzie z masą serową z dodatkiem bakalii oraz kruszonką na wierzchu. Do pieczenia najlepiej użyć twarogu z kostki dzięki czemu sernik wychodzi o wiele bardziej zwarty i smaczniejszy. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po schłodzeniu. Polecam, jest naprawdę bardzo pyyyszny Post Sernik
Marta Gotujegotowany jogurt z kakao, z suszoną morwą białą i migdałami ; zielona herbata kaktusowa ~ Skoro można ugotować twaróg i zrobić gotowany sernik, to czemu by nie spróbować z jogurtem? Lubię eksperymenty kulinarne! :) A zwłaszcza wtedy, gdy się udają i powstaje pyszny posiłek. Gotowany jogurt smakiem nieco przypomina gotowany sernik, ale jest trochę bardziej kwaskowaty oraz ma inną konsystencję. Polecam
breakfast of dreamsZbyt późno zaczęłam szukać przepisów na Bożonarodzeniowe wypieki...Długo siedziałam przed laptopem, aż w końcu znalazłam przepis na ten sernik na Kwestii Smaku . Od razu
chili & sugarUwielbiam serniki! Ciągle chciałam spróbować takiego z prawdziwą wanilią, a nie tylko z ekstraktem. Niedawno mama mnie zaskoczyła i przyniosła mi laskę wanilii. Od razu
chili & sugarmąkę pszenną zwykłą i razową. A jajko...A jajka nie ma, bo zapomniałam. SEROWE KNEDLE Z TRUSKAWKAMI - RAZOWE I BEZ JAJEK przepis autorski // 12 knedli ~250g mielonego twarogu (taki jak na sernik, może być 'wiaderkowy') ~90g mąki pszennej razowej (lub pół na pół ze zwykłą pszenną) ~2 łyżki cukru trzcinowego (jeśli wolicie słodsze dajcie więcej) ~10-12 truskawek
chili & sugarpatelni rozgrzewamy olej i na dość dużym ogniu smażymy niezbyt grube placki, do momentu, aż z każdej strony osiągną złoty kolor. Jeśli nie mamy pod ręką twarogu mielonego (jak na sernik), zwykły ser dobrze jest zmielić przez maszynkę lub przecisnąć przez praskę. Mieszamy go ze śmietaną, posiekaną dymką i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Gotowe placki
Kuchenna KontrrewolucyaPyszny, mięciutki, mocno rabarbarowy, słodko-kwaśny sernik idealny na ciepłe dni :) Jest dość skomplikowany, ale warty zachodu - pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Przepis znalazłam na
My Culinary ArtStrasznie motywujące się dla mnie wasze komentarze, ciesz się, że doceniacie moją pracę i radość włożoną w prowadzenie tego bloga. Dzisiaj zaproponuje wam nietypowy sernik, taki oszukany Dlaczego? Niestety nie mam tutaj twarogu. Czasami z mleka robię sobie ale nie mam szału. Z litra mleka mam tyle sera że mieści się w mojej małej miseczce na śniadanie więc(...)masowej produkcji kilograma twarogu mogę zapomnieć. Jak na złość, bardzo lubię serniki i z utęsknieniem czekam na powroty do Polskie gdzie mogę poszaleć z sernikami. Co w takim razie robię gdy nie mam pod ręką sera? Robię takie oszukane serniki:) Ciasto to jest lekkie i puszyste polecam dodać do niego rodzynki, kandyzowaną skórę z pomarańczy
ciastkarnia na kruchym spodzieOdkąd mój świat "podporządkowany" jest pod cyca, znaleźć czas na cokolwiek graniczy z cudem. Na przykład takie ciasto... Ktoś powie, cóż za problem zrobić. Ano, nie
bastalenaPost Bardzo puszysty sernik pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojeutrzeć do białości z 3 minuty na największych obrotach dodać twaróg, jogurty, kajmak, wsypać budynie z kaszą i mikserem połączyć składniki, nie za długo miksować forma 34x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy przelać masę sernikową, piekarnik elektryczny nagrzany na 170 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach
W Mojej Kuchni Lubięsłodkie popołudnie, idealnie do kawy... Powiększony sernik tradycyjny z rodzynkami Składniki: Na spód: 100g masła 200g kruchych ciasteczek Ciasteczka kruszymy za pomocą blendera, łączymy z masłem i wykładamy dno blaszki do pieczenia. Zapiekamy do zrumienienia w 180 stopniach C. Na masę serową: 2 kg twarogu sernikowego mielonego 14 jaj 2 szklanka cukru pudru(...)rodzynek Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy z cukrem pudrem, po czym partiami dodajemy zmielony twaróg. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i kaszę mannę. Z lasek wanilii wyjmujemy ziarenka i dorzucamy do sernika. Ubijamy pianę z białek na sztywno. Pianę delikatnie dodajemy po łyżce do sernika i lekko mieszamy. Na koniec dorzucamy sparzone i obtoczone w mące rodzynki. Delikatnie mieszamy.Mas
Sajkofanka smakustopionym masłem 15 dag i mocno przyklepać do dna - dać twaróg wokół rantu powkładać połówki truskawek, na wierzchu też poukładać połówki truskawek delikatnie je wciskając w tawróg, schować do lodówki do stężenia na 1 godzinę galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzic i tężejącą dać na sernik - czekoladę rozpuścić ze śmietaną w kąpieli wodnej, maczać w niej
W Mojej Kuchni LubięLekki, orzeźwiający, nie mocno słodki. Dla mnie idealny sernik na zimno, zwłaszcza, że robiony z twarogu, a nie ze słodkich serków homogenizowanych o ogromnej zawartości cukru i wszelakiego "dziadostwa" 😉 Sernik można zrobić na spodzie z biszkoptów, ale ja przy sernikach na zimno nie lubię spodów (czy to z ciastek, czy z biszkoptu), dlatego pomijam(...)masę serową: ( tortownica 24 cm) 1 kg mielonego twarogu 200 ml śmietany kremówki 30% 6 łyżeczek żelatyny 120 g cukru pudru (u mnie zastępczo erytrytol) 1 łyżeczka cukru waniliowego 400 g borówek Wykonanie: Borówki zblendować. Przetrzeć przez sitko. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, kiedy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wlać
Walijskie Pichcenie