stężenia. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, cukrem wanilinowym.Śmietanę ubić na sztywno. Do utartego sera dodajemy ubitą śmietanę, tężejącą galaretkę. Łączymy wszystkie składniki na jednolitą masę. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć przygotowaną masę serową i znowu układamy herbatniki. Herbatniki smarujemy dżemem i dekorujemy płatkami migdałów lub wiórkami kokosowymi. Sernik wstawiamy do lodówki
kgwjanczewokońcu udało się! Zdjęcia są i mogę podzielić się z Wami przepisem na najlepszy sernik! Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko 0,5 kostki masła/margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (całe wiadereczko) 5 żółtek 1 szklanka cukru budyń śmietankowy/waniliowy 2 szklanki mleka
dobra gospodyni dom wesołym czyniSkładniki: DODATKI: śliwki 70 dag/duże, kisiel truskawkowy 1 opakowanie SERNIK: jajka 6 sztuk, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, sok z cytryny 1 łyżeczka śliwki opłukać, usunąć pestki, posypać kisielem i wymieszać, przełożyć do formy niskiej z kominkiem silikonowej 24 cm jajka, cukier, cukier wanilinowy(...)cytryny mikserem utrzeć na kogel-mogel z 4 minuty na dużych obrotach, dodać twaróg bezsmakowy z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną i mikserem na wolniejszych obrotach połączyć składniki sernik przełożyć na śliwki, łyżką wygładzić wierzch piec w 180 C, grzanie góra/dół około 40 minut, nastepnie na termoobiegu 15-20 minut w 160 C, po upieczeniu uchylić drzwiczki
W Mojej Kuchni LubięWykombinowałam na ostatni dzień roku sernik, bo miałam w lodówce 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku.Wykorzystałam przepis na...wiaderku!Każde wiaderko – każdy producent ma inny przepis. Na moim wiaderku pisało, że trzeba sobie zrobić kruchy spód. Nie miałam weny, nie miałam pomysłu. Poszłam na łatwiznę i zrobiłam eksperyment.Mój serniczek jest na pysznej chrupiącej kruszonce!Całość genialnie prosta.Pyszna.Od(...)spokojnie.Na wierzch przygotować polewę. Jedna trzecią margaryny roztopic z dwoma łyżkami wody, 4 łyżkami cukru i 3 łyżkami kakao Skworcu.Następnie wierzch sernika posypujemy płatkami migdałowymi Skworcu.Płatki wcześniej prażymy na patelni.I sernik gotowy.Naturalnie schłodzony w lodówce, dnia następnego , smakuje najlepiej.Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSerniczki na zimno z galaretką herbacianą Skład: - 300g twarogu (u mnie taki w wiaderku do sernika) - 1/2 małego jogurtu naturalnego - cukier puder - cukier kryształ - herbata owocowa (u mnie Ogród Babuni Skworcu, skład: hibiskus BIO, jabłko, owoce czarnego bzu, kawałki czerwonego buraka, aronia, kawałki truskawki, owoce i liście czarnej porzeczki, malina, czerwona porzeczka) - żelatyna spożywcza Przygotowanie: Najpierw przygotowuję galaretkę. Zaparzam herbatę(...)litra naparu. Dodaję cukier kryształ do smaku (u mnie 4 łyżeczki) i około 1 łyżeczki żelatyny. Mieszam, aż wszystko się dokładnie rozpuści. Po ostygnięciu wkładam do lodówki. Teraz do twarogu dodaję jogurt i cukier puder (do smaku). Do szklanki nalewam 1/3 szklanki przegotowanej gorącej wody. Rozpuszczam tam 1 1/2 łyżki żelatyny. Po ostygnięciu mieszam z masą serową. Gdy galaretka stężeje
Kuchnia co dniaSernik pieczonyskladniki na spod: 0,5 kostki margaryny 0,5 szklanki cukru 2 zoltka + 1 cale jajko 0,5 opakowania malego proszku do pieczenia 1,5 szklanki maki Wszystkie skladniki ciasta ucieramy razem. Gdy bedzie zbyt geste dolewamy odrobine mleka. Gotowym ciastem wykladamy nasmarowana tluszczem blache do pieczenia.skladniki na mase serowa: 5 jajek 1 szklanka cukru 1kg twarogu poltlustego
Przysmaki Karolkiwarstwy ubarwiłyśmy barnikami spożywczymi, dzięki czemu sernik jest niezwykle kolorowy. Nic tylko zajadać! Przygotowanie: około 4h (pracy przy serniku jest niewiele, długie są natomiast momenty oczekiwania aż poszczególne warstwy stężeją) Ilość porcji: ok. 12 Składniki: 1500g serka homogenizowanego 500g twarogu chudego 20 łyżeczek żelatyny (ok 60g) 180g cukru pudru Wrzątek Barwniki spożywcze Wafle lub herbatniki Waflem lub herbatnikami wykładamy(...)tortownicy. Przygotowujemy pierwszą warstwę sernika: Do szklanki wlewamy około 1/3 wrzątku i wrzucamy 4 łyżeczki żelatyny. Odstawimy by trochę ostygło. Do miski wkładamy 300g serka homogenizowanego, 100g twarogu chudego, 3 łyżki cukru pudru i nieco przestudzoną żelatynę. Całość miksujemy blednerem. Wybieramy kolor barwnika i dorzucamy do powstałej masy, u nas na samym dnie był kolor brązowy. Miksujemy, przekładamy do tortownicy
Kolizje Smakówtylko czekać kiedy dostanę uczulenia na twaróg. Z drugiej strony co ja poradzę, że tak bardzo kocham to ciasto? Jak się już odkryłam źródło twarogu czytaj sklep nie daleko mojego domu tak chyba szybko nie odpuszczę. Co gorsza nie słyszę buntu innych współlokatorów więc możecie się w najbliższym czasie spodziewać kolejnego przepisu an serniki. A nie, skłamałabym przecież zamierzam(...)twaróg i mieszamy do połączenia składników. Na koniec wsypujemy do masy budyń i resztę składników. Nie zapomnijmy tylko o rodzynkach, dla chętnych można je wcześniej wymoczyć w rumie. Gotową masę przelewamy na wierzch upieczonego wcześniej ciasta. Całość sernika pieczemy 45 minut w 160 stopniach. Należy uważać, żeby nie przypiec wierzchu ciasta za bardzo. Dekoracja według uznania, ja polałam sernik
ciastkarnia na kruchym spodzietwarogu z wiaderka 1 tabliczka czekolady gorzkiej ok 30 szt okrągłych biszkoptów 12 łyżek cukru 150 ml śmietanki 30% 2 szklanki czarnych jagód 5 łyżek żelatyny 1,5 szklanki wody do galaretki z jagodami 2/3 szklanki wody do masy twarogowej sposób przygotowania Twaróg i śmietanę wyjmujemy z lodówki na 2-3 godziny przed przygotowaniem sernika, aby miał temperaturę(...)dodajemy łyżkę żelatyny i całość dokładnie mieszamy. Pozostały twaróg wkładamy do misy, dodajemy do niego słodką śmietankę i mieszając łączymy z wodą, żelatyną i cukrem. Tortownicę wyjmujemy z lodówki i na galaretce układamy kolejną warstwę biszkoptów. Teraz na wierzch wylewamy masę twarogową i znów całość schładzamy. Na górę sernika wylewamy resztę tężejącej galaretki , którą wcześniej mieszamy z pozostałymi
Miód i pieprzprzepis na pyszny sernik z dodatkiem białej czekolady, który najlepiej smakuje jak jest mocno schłodzony. Sernik z białą czekoladą składniki spód: 250 g ciastek zbożowych ( u mnie czekoladowe) 60 g stopionego masła masa serowa: 250 g ricotty 500 g twarogu śmietankowego 300 g białej czekolady 5 jajek dodatkowo: opakowanie wafelków w czekoladzie ( u mnie Pryncypałki 250g) gorzka czekolada(...)białej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajka ubijamy mikserem. Do ubitych jajek dodajemy ricottę i twaróg. Ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy roztopioną czekoladę i dokładnie mieszamy. Masę serową przekładamy na spód z ciastek. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 150°C. Po upieczeniu sernik pozostawiamy w otwartym piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Sernik przekładamy na patere, na której będziemy
Przysmaki Karolkimiski z twarogiem i miksować całość na najwyższych obrotach. Masę przełożyć na kakaowy spód. Wyrównać powierzchnię (fot.2) i wstawić do lodówki do stężenia. Pozostałe jagody (300 g) utrzeć na mus. Wlać do garnka, dodać wodę, zagotować. Wyłączyć palnik i wsypać galaretkę (fot.3) . Energicznie wymieszać. Masę schłodzić do temperatury pokojowej. Następnie wylać ją na sernik (fot.4
Świat Ciastaktóre mogę jeść non stop. Pyszny, puszysty, delikatny, rozpływający się w ustach, taki, który robiły nasze mamy, czy tez babcie. Najlepszy na świecie sernik tradycyjny. Kto nie jadł, niech żałuje :) Składniki: 1 kg twarogu śmietankowego 6 jaj 1 szklanka cukru 3/4 szklanki kaszy manny 1/2 kostki masła Wykonanie: Białka ubijam na sztywna pianę i odstawiam do lodówki(...)żółtek i cukru ucieram kogel-mogel, dodaję porcjami miękkie masło i ucieram na gładko. Twaróg mielę trzykrotnie, dodaję do masy maślanej. Wsypuje partiami kaszę manną, a na końcu ubite białka. Piekarnik nagrzewam do 160°C i piekę sernik w tortownicy przez około 60 min. Po tym czasie zmniejszam temperaturę do 110°C i piekę przez 30 min. W razie
Ciasteczkowy Potwórzimno, idealny na upały.Bardzo szybko się robi i składników za dużo nie potrzeba. Sernik zrobiłam w ramach akcji Ciasto na niedzielę ..Inne serniki można zobaczyć u ...cdn. 50 dkg twarogu 1 duży jogurt naturalny około 3/4 szkl.cukru 5-6 łyżeczek żelatyny 3 łyżki wody dowolne owoce 1 galaretka Żelatynę rozpuścić w wodzie.Twaróg zmielić i zmiksować
Moje domowe kucharzeniemnie tym razem sernik na zimno ....przygotowany w ramach Ciasta na niedzielę ..Pomysł na taki sernik znalazłam tutaj . Razem ze mną serniki na zimno robiły ...cdn. 500 g twarogu sernikowego z wiaderka 1 paczka biszkoptów 700 g truskawek (mogą być inne też owoce) 250 ml śmietany słodkiej 30% 1 śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany
Moje domowe kucharzenie