sernik z twarogu - 2000 przepisów (strona:32/134)

Jak zrobić domowy twaróg 363

zjeść na śniadanie – na wytrawnie: np. z rzodkiewką i szczypiorkiem lub na słodko: wymieszany z cukrem i słodką śmietanką. Idealny do naleśników. Twaróg można też trzykrotnie przemielić i wykorzystać na najlepszy na świecie sernik („z wiaderka” tak dobry nie wyjdzie nigdy!). A co jak chcecie twaróg przechować dłużej? Możemy powiesić go w przewiewnym miejscu i ususzyć

Poezja smaku
malinowy sernik bez pieczenia 168

letnie upały ( które mam nadzieje już niebawem nadejdą). składniki 1 kg twarogu  z wiaderka 700 g malin ( o tej porze roku mrożonych) 2/3 szklanki cukru 7  łyżek żelatyny 2 szklanki wody sposób przygotowania Twaróg wyjmujemy z lodówki na 2-3 godziny przed przygotowaniem sernika, aby miał temperaturę pokojową Maliny wkładamy do rondla ( kilkanaście sztuk odkładamy do dekoracji(...)Następnie syrop studzimy,  łączymy z twarogiem i c ałość przelewamy do tortownicy  wstawiając do lodówki na około 2 godziny. W tym czasie do rondla wlewamy resztę soku, dodajemy do niego dwie szklanki wody. Całość zagotowujemy, zdejmujemy z palnika i dodajemy dwie łyżki żelatyny, dokładnie mieszając. Tężejąca galaretkę wylewamy na wierzch sernika, dekorujemy pozostałymi malinami i znów wkładamy

Miód i pieprz
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄ 423

ostatniego Ciasta Jogurtowego z Żurawiną i Polewą z Białej Czekolady i Pomarańczy kupiłam za dużo żurawiny, a w lodówce znalazłam napoczęte wiaderko z twarogiem, pomyślałam więc, że nie ma wyjścia - trzeba upiec sernik:) Dzięki pieczeniu z parą wodną sernik jest kremowy, aksamitny i delikatny, rozpływa się w ustach. Biała czekolada nie dominuje nad całością, jest(...)jest bardzo świąteczne i klimatyczne! Bardzo polecam!SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY:150 g herbatników (użyłam Petitki)70 g masła3 pełne łyżeczki ciemnego kakaoSKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:300 g  twarogu mielonego z wiaderka (użylam "Naturalnego" Delfiko) lub innego 2-3 krotnie zmielonego250 g mascarpone200 g bialej czekolady0,5 szklanki śmietany kremówki 36% 2 jajkaziarenka z 1 laski wanilii

Słodko-Słony Świat Ilony
BANANOWY SERNIK 310

BANANOWY SERNIK Składniki: - 2kg bananów - 1 cytryna - 500g twarogu półtłustego - 150g cukru pudru - 6 łyżeczek żelatyny - 2 galaretki cytrynowe - 500ml wody Sposób przygotowania: Odkładamy na bok 4 banany, pozostałe obieramy i dokładnie blendujemy. Do musu bananowego dodajemy świeżo wyciśnięty sok z jednej cytryny. Do garnka wrzucamy 6 łyżeczek żelatyny, które zalewamy 6 łyżkami zimnej wody. Twaróg wkładamy do miski(...)masę. Do zmiksowanego twarogu dodajemy przygotowany wcześniej mus bananowy. Podgrzewamy naszą napęczniałą w garnku żelatynę do osiągnięcia płynnej konsystencji. Powoli wlewamy płynną żelatynę do naszej masy sernikowej ciągle miksując. W kwadratowej formie 22x22cm przygotowujemy spód naszego sernika dokładnie wykładając go okrągłymi biszkoptami. Następnie wylewamy naszą masę sernikową. W wylaną masę wkładamy trzy całe banany, wyrównujemy górę sernika i umieszczamy

Mentor Smaku
Słodkie środy - Korzenny sernik gotowany 235

domową polewą. Nutka korzennych przypraw dodaje mu świątecznego charakteru, ale my polecamy go zarówno na co dzień jak i od Święta. Korzenny sernik gotowany Składniki : Ciasto : 1 kg twarogu mielonego (u mnie z wiaderka)  600 g ciastek korzennych  200 g masła  3/4 szklanki cukru  100 ml mleka  3 budynie śmietankowe(...)kolejną warstwą ciastek.  Ciasto odkładamy do schłodzenia i przygotowujemy polewę. Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier puder, mleko i kakao, mieszamy. Gotową polewę wylewamy na ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. Sernik najlepiej zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik wiedeński II 215

świątecznych szaleństwach taki sernik może wydać się nam ekstrawagancją zupełną, ale w Karnawale polecam taki sernik upiec, jest przepyszny :) Składniki: 1000 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, u mnie z wiaderka; Delfiko, śmietankowy, naturalny 5 jajek 100 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki ekstraktu(...)jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Stopniowo dodawać twaróg, dalej ucierając. Wmieszać obie mąki, ekstrakty, na końcu (ewentualnie) dodać bakalie. Masę przełożyć do formy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Piekarnik rozgrzać do temperatury 170*C. Włożyć do niego sernik i od razu zmniejszyć temperaturę do 150*C, następnie piec przez

Proste Potrawy
Sernik z brzoskwiniami 456

mąki (2 szklanki) 150 g masła 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka (białka zostawiamy do bezy) 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik z brzoskwiniami : 1 kg półtłustego twarogu lub gęstego sera wiaderkowego 2 całe jajka 4 żółtka (białka zostawiamy do bezy) ½ szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe z cukrem(...)mąki (2 szklanki) 150 g masła 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka (białka zostawiamy do bezy) 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg półtłustego twarogu lub gęstego sera wiaderkowego 2 całe jajka 4 żółtka (białka zostawiamy do bezy) ½ szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe z cukrem 1 szklanka mleka 1 łyżka

Poezja smaku
Sernik piernikowy 357

bardzo kremowy z wyczuwalną nutą piernika. Wypiek idealny na świąteczny stół, polecam :)) Sernik piernikowy Drukuj przepis Czas gotowania: 60 Składniki Spód piernikowy: -200 g pierników w czekoladzie z nadzieniem -2 łyżki masła rozpuszczonego Masa serowa: -1 kg zmielonego twarogu (może być z wiaderka) -200 ml śmietany kremówki 30 % -4 całe jajka -2 żółtka -3/4 szklanki cukru(...)serowej, która najpierw urośnie, a później opadnie) --> Wykonanie: --> Masę serową wykładamy na schłodzony spód piernikowy, wyrównujemy. Blaszkę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Pieczemy 60 minut. Sernik pozostawiamy jeszcze na 30 minut w wyłączonym i nie otwartym piekarniku. Po tym czasie otwieramy piekarnik i studzimy sernik w lekko uchylonym piekarniku. Następnie przekładamy do lodówki

Marta Gotuje
Brownie z serem i truskawkami 479

mrożonych) 2 łyżki cukru Brownie: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 150 g mleka skondensowanego słodzonego (z tuby) 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego Truskawki umyć i osuszyć. Usunąć szypułki. Włożyć do małego garnka i dodać cukier. Gotować

Bullio
Sernik z makiem 187

Smak serniczka super, mogę go polecić na 100 %. Te dwa smaki sera i masy makowej super ze sobą się zgrywają. Moje ciasto jest niższe, ponieważ zrobiłam

Kuchnia Pokoleń
Sernik z czekoladowymi wafelkami 217

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kolejny przepis na pyszny sernik Na ciasteczkowym spodzie z idealną, kremową masą serową i czekoladowymi wafelkami. Połączenie

Marta Gotuje
Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia 145130

Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia – to pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto… coś a’la sernik na zimno w połączeniu ze

Kulinarne Przeboje
Puszysty sernik 314

Dziś mam dla Was pyszny sernik. Jest bardzo delikatny i puszysty. Sernik ten jest na bazie półtłustego twarogu i jogurtu greckiego - po prostu pycha. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sernik gotowany na herbatnikach 1583

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik gotowany to świetna alternatywa dla tradycyjnego pieczonego sernika. Przygotowany na herbatnikach, bez pieczenia zajmie Wam niewiele czasu. Smakuje

Marta Gotuje
Sernik tiramisu 220

W styczniowych książkowych wariacjach mamy dla Was kolejny przepis z naszej biblioteki :) Tym razem zaglądnęliśmy do książki Doroty Świątkowskiej „Moje Wypieki –

Kuchenne Wariacje