serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności dodawania tłuszczu do masy sernikowej, a upieczony sernik jest zarówno kremowy, jak i lekko wilgotny. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają kulinarnych inspiracji
Szalona Kuchnia Ewelinyserka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności dodawania tłuszczu do masy sernikowej, a upieczony sernik jest zarówno kremowy, jak i lekko wilgotny. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają kulinarnych inspiracji
Szalona Kuchnia EwelinyDzień Kobiet zaserwowałam sobie czekoladowe ciasto z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne! […] Artykuł Czekoladowe ciasto
Pink EnvelopeDzień Kobiet zaserwowałam sobie czekoladowe ciasto z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne! Składniki 120g maki pszennej
Pink EnvelopeDzień Kobiet zaserwowałam sobie ciasto czekoladowe z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne
Pink EnvelopeDzień Kobiet zaserwowałam sobie ciasto czekoladowe z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki - ciasto robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być - po prostu jest pyszne! Składniki 120g maki pszennej
pink envelopesernika to była prawdziwa kara;)) Teraz gdy tylko mam okazję i "smaka" robię sernik. Latem oczywiście najczęściej są to serniki na zimno, jednak nic nie ujmuje im to w smaku:) Ten jest naprawdę bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. A do tego smaczny!! Spód: 300g herbatników w polewie czekoladowej, 100g margaryny. Herbatniki zmielić w blenderze
Z miłości do słodkościwizualnie tworzy się efekt ombre – nadający ciastu niesamowitego charakteru i unikalności! Ten sernik jest bez pieczenia . Nie wymaga nawet użycia miksera. Sernik ten robimy dosłownie w kilkanaście minut! Potrzebujemy tylko kilka składników, które przeważnie mamy w swoich kuchennych szafkach! Łatwe! Szybkie! Mega pyszne! Koniecznie spróbujcie! Ps. smakuje naprawdę obłędnie! SKŁADNIKI : ( Tortownica 18-20 cm ) SPÓD: * oreo(...)kuchenną, dodajemy przestudzone owoce. Wylewamy na poprzednią warstwę. Chłodzimy. WARSTWA 3: Postępujemy dokładnie tak samo, jak przy warstwie numer 2. Chłodzimy przez noc. Dekorujemy. Smacznego! The post Malinowe Trio – sernik bez pieczenia first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny
Ostra na SłodkoKolejny tydzień za nami, dlaczego ten czas tak szybko mija?? czy też tak macie? Jutro sobota, większość z Was piecze ciasto więc ja przychodzę z kolejną propozycją... Co wy na to? Składniki na spód; 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki żytniej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cynamonu 10 dag masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany(...)sztywno. Piane wmieszać delikatnie do sera. Na końcu wrzucić rodzynki. Wymieszać. Masę serową wylać na cynamonowy spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C. Piec około godziny. Kiedy sernik już ostygnie przygotowujemy sos toffi z orzecham i. Składniki na sos; 25 dag orzechów włoskich 10 dag masła 13 łyżek cukru kryształu szklanka śmietany 30 lub 36% Wszystkie składniki
Radość kipiąca uśmiechem.Cytrynowy sernik na zimno to sposób na prosty orzeźwiający deser.Nie jest za bardzo słodki w sam raz na te upalne dni :).Na górze zamiast owoców
Mała w garnku mieszaPomysł na takie ciasto jest genialny - bo robiąc jedno ciasto mamy dwa ciasta 😀 i sernik i makowiec... Wykonanie jest całkiem proste. Ja robię
Ze smakiem bez glutenuDawno już nie robiłam ciast szczególnie serników. Siostra poprosiła mnie o jakieś ciasto na małe party. Na taką okazję będzie idealny (i każdy chyba lubi) puszysty
Ana Mari's worldWitajcie :) Sernik, pyszny delikatny i nie zastąpiony.Gości na każdym świątecznym stole.Dzisiaj mam dla Was sernik bardzo puszysty z pastą orzechową na herbatnikowym spodzie. Jest tak delikatny że dosłownie rozpływa się w ustach. Prosty i szybki w wykonaniu. Zapraszam :) Składniki: 1 kg dobrego sera z wiaderka np : President 500 ml śmietany kremówki 30 % + 1 łyżka(...)białek i ubitą śmietanę delikatnie mieszając łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy herbatniki.Przelewamy ser i równomiernie go rozprowadzamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni pieczemy sernik około 75 minut na złoty kolor. Zaznaczam jednak że każdy piekarnik piecze inaczej i ten czas pieczenia musicie jednak kontrolować. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy sernik przy otwartych drzwiczkach
Sama słodycz i szczypta chilisernikiem. To idealne rozwiązanie dla tych, którzy wahają sie pomiędzy sernikiem a makowcem na święta lub po prostu chcieliby jedno i drugie, ale w niedużych ilościach. Choć u mnie co poniektórzy kręcili nosem, że cuduję, bo to nie będzie dobre..., wymyślam sobie..., bo gdzieś kiedyś próbowali i to dobre nie było... Jak bardzo krytykowali mój pomysł, tak równie szybko zmieniali zdanie, bo to było najlepsze ciasto jakie udało mi się upiec i mówię to całkiem szczerze. Połączenie wilgotnego makowca, z chrupiącymi orzechami z dodatkiem idealnego, puszystego sernika. Poezja smaku, ot po prostu. Polecam bardzo gorąco, u nas to nr jeden na tegoroczne Święta. Jedynie do świątecznego wypieku zwiększę minimalnie ilość sernika tak, by była troszkę grubsza warstwa
Smaczne Zdrowe