sernik szybki - 3281 przepisów (strona:93/219)

Biszkoptowy torcik z serem ricotta i galaretką z owocami . 196

minął już rok mojego blogowania :) Z okazji  dzisiejszych Urodzin bloga chciałam Was zaprosić na torcik biszkoptowy z sernikiem na zimno , galaretką z owocami i kremem śmietankowym .Do galaretki dodałam syropu z malin firmy Ogródek Dziadunia Ciasto jest pyszne i szybko znika z talerzyków :) Ciasto podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Chartre

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik adwokatowy 225

czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik jeszcze około godziny w piekarniku. Sernik wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz z tortownicy i ostudzić. Najlepiej całą noc. Masy serowej nie miksujemy za długo ani na zbyt szybkich obrotach by nie zrobiła się puszysta. U mnie tortownica z ceramicznym dnem i silikonową obręczą więc nie smarowałam

Ala piecze i gotuje
Deser Jaglany Malinowy 256

czynienia z kaszami, więc dlatego wybrałam jej przepis. Nie zawiodłam się, bo deser spełnił wszystkie moje kryteria. Szybki, łatwy, smaczny i mój syn, wielki przeciwnik jakiejkolwiek kaszy pochłonął cały pucharek i pytał, czy jest jeszcze. Deser smakuje "prawie" jak sernik na zimno, prawie, bo troszkę inaczej, ale z sernikiem mi się skojarzył. Teraz znając smak kaszy jaglanej śmiało

Blondynka Gotuje
3. Ser w wersji słodkiej, łatwej i przyjemnej – czyli zapiekana ricotta z miodem i musem imbirowo-gruszkowym 141

oraz leciutko posypujemy zmielonym pieprzem.  Po upieczeniu deseru, studzimy go ok.10min, zostawiając w chłodnym miejscu. Następnie szybko, ale ostrożnie wydostajemy z foremek i kładziemy prosto na talerz. Ricottę polewamy miodem, musem oraz posypujemy migdałami! Smacznego! Deser lekko przypomina sernik, jednak jest dużo delikatniejszy i lżejszy zarówno w smaku jak i w konsystencji . W połączeniu z miodem, wyraziście

Symfonia Smaków
pieczony sernik z rabarbarem... 173

manna 2 łyżki, rabarbar 70 dag, cukier 1 łyżka, cukier puder - ile potrzeba składniki do sernika temperatura pokojowa = mąkę przesiać do miski większej metalowej lub na stolnicę, wsypać cukier, dodać zimną margarynę, żółtka i posiekać siekaczką lub nożem, gdy składniki się połączą szybko zagnieść ciasto, poodzielić na dwie części (3/4-1/4) i tę 1/4 zawinąć w folię i włożyć(...)lodówki i na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzchu rozłożyć rabarbar, z 1/4 reszty ciasta palcami odrywać kruszonkę na rabarbar piekarnik na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, sernik w formie wystudzić, najlepiej całą noc, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest po prostu pyszny...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik tradycyjny 282

sprawiający, że ciasto staje się puszyste) 100 g rodzynek skórka pomarańczowa Mąkę, cukier i cukier waniliowy posiekać z margaryną, dodać jajko, proszek do pieczenia, szczyptę soli i szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę (fot.1). Owinąć folią aluminiową i włożyć do zamrażalnika na min. 1 godz. Po tym czasie wyjąć ciasto i wyłożyć nim spód - wcześniej wysmarowanej tłuszczem(...)masy pianę z białek delikatnie mieszając łyżką. Dodać również rodzynki i skórkę pomarańczową - obtoczone w mące. Masę sernikową nałożyć do tortownicy o wymiarach 25 x 25 cm (fot.4). Sernik piec około 90 min. Piekarnik gazowy lub elektryczny temp. 170 stopni (powinien być podgrzany

Świat Ciasta
Zimny deser: ciasto "Domek", czyli sernik w innej postaci! 137

słyszę to od najmłodszych lat. Pewnie dlatego, że jestem smakoszem i wielkim miłośnikiem serów. Proponuję Wam sernik na zimno "Domek", który jest moim ulubionym ciastem i przypomina mi dzieciństwo. Przygotowuje się go w prosty sposób, a smakuje wyśmienicie - obiecuję Wam, że szybko zniknie ;) ..... Coś pysznego dla każdego, nie tylko dla wielbicieli serów! Składniki : 2 kostki sera białego - twaróg(...)rzędy po 6 herbatników. Następnie n a herbatniki kładziemy białą masę i rozsmarowujemy ją po herbatnikach . Na samym końcu składamy ze sobą herbatniki tworząc trójkąt (daszek domku). Gotowy sernik owijamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, aby się schłodził i stężał.  Życzę s maczneg o :D! Pod tym linkiem znajdziecie więcej przepisów

Projekty ze smakiem
Sernik z mandarynkami 154

serki, mandarynki i ciepłą, rozpuszczoną żelatynę. Delikatnie, ale szybko mieszamy, ponieważ żelatyna szybko tężeje w zimnej masie. Wylewamy na biszkopt, wstawiamy do lodówki. W tym czasie zagotowujemy wodę i robimy galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Chłodzimy galaretkę, a gdy zacznie tężeć wylewamy na sernik. Pozostawiamy w lodówce jeszcze przez 2-3 godziny Przepis na blaszkę okrągłą 26cm

Gotowanie moimi oczami
Sernik z 15 jaj z Polewą Bez Masła 84

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to nic innego jak rodzaj ciasta deserowego, którego głównym składnikiem jest biały ser. Domowy sernik z 15 jaj z polewą

Przepiski.pl
Śnieżny puch z malinami 141

  Niezwykle lekkie, puszyste i orzeźwiające ciasto. Robi się bardzo szybko.     SKŁADNIKI Spód: opakowanie ciasteczek kruchych cytrynowych Masa serowa: 500 g sera twarogowego

słodki bratek
Nocne ciasto drożdżowe 476

Ciasta drożdżowe nigdy nie należały do moich ulubionych. Podobnie zresztą jak serniki. Od jakiegoś czasu przekonuję się jednak zarówno do jednych jak i do drugich

Smaki Na Talerzu
Chatka Baby Jagi 201

Dzisiaj zapraszam na pyszny serniczek na zimno. Prosty i szybki w wykonaniu - Chatkę Baby Jagi. Do środka dodaję galaretkę lub banana. Pychotka Składniki: 0,5

Cukiernia Pychotki
Malinowy sernik na zimno 116

Smak dzieciństwa- moje pierwsze skojarzenie, gdy w mojej buzi ląduje kolejny kawałeczek sernika. Przygotowywała go moja mama. Jest lekki, nie wymaga praktycznie żadnych umiejętności (poza ugotowaniem

Wielki apetyt
Sernik a’la Tiramisu – bez pieczenia 355

warstwą gorzkiego kakao. Wykładamy pozostałą masę, wyrównujemy. Sernik wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia wyjmujemy z obręczy a wierzch oprószamy kakao (u mnie i gorzkie i słodkie). Uwagi: Po zmieszaniu żelatyny z niewielką ilością masy, powinna mieć ona gładką konsystencję. Jeśli u Was żelatyna zbyt szybko zbije się w „grudki” (różnica temperatur), należy ponownie

Smaki Na Talerzu