adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to chyba jedno z najlepszych ciast, jakie znam. Na blogu możecie znaleźć wiele ciekawych przepisów na różnego rodzaju serniki. Tym razem przygotowałam pyszny czekoladowy sernik z bitą śmietaną. Jest bardzo smaczny, puszysty i kremowy. Ładnie wyrasta i nie opada. Sernik przygotowałam na kakaowych herbatnikach, a wierzch udekorowałam bitą
Przepiski.plSernik zebra, bo o nim mowa to pyszny, puszysty z delikatną nutą wyczuwalnej czekolady dwukolorowy sernik. Jest to kolejny przepis na sernik, z którym dzielę się z Wami. Bo był już Sernik z bezą kokosową Wiedeński Sernik czekoladowy czy Seromak
magiczna kuchnia Kasipotem przy kawie można delektować się każdym okruszkiem tego wspaniałego ciasta. Ciasto swoją drogą ! Ale sernik to jest dopiero smak ! Jest delikatny i puszysty :) Co w sumie połączenie piernika i sernika daje wyśmienity rezultat ! Wielbiciele sernika gotowanego i piernika będą zachwyceni ;-) 2 w 1 xD SKŁADNIKI: CIASTO: jaja 6 szt. mąka 1 szkl. cukier
Kuchnia PaulettesPuszysty ser i kwaśno-słodkie owoce zamknięte w musie to doskonałe połączenie,warto choć raz skusić się na tak przygotowany delikatny sernik,prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia. Wielbiciele serników na pewno skuszą się na tę wersję.....:) Składniki Tortownica o śr 26 cm Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 80 g cukru 10 dag masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku
Wanilia i Kardamonzatopione są w ucieranym cieście, które wylane na blachę tworzy spód, zaś masa serowa wylana w kratkę tworzy fantazyjne góry i doliny. Ten sernikomakowiec jest lekki i puszysty, stanowiąc świetne połączenie sernika i makowca. Składniki na sernikomakowiec Ciasto makowe: 70 g niebieskiego maku niemielonego 200 g mąki pszennej 1 / 2 szklanki cukru 1 / 2 szklanki oleju 1 / 2 szklanki wody(...)kilka godzin lub całą noc. Dobrze odcedzić na gęstym sitku lub gazie. Trzykrotnie zmielić w maszynce. Do miski wlać wodę, olej, dodać żółtka i cukier, ubić mikserem na puszystą masę. Wymieszać mak z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać do ubitych jajek, cały czas miksując. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie wmieszać łyżką do poprzedniej
niecodziennikparyoczekiwałam, ale wiem już jak postąpić następnym razem, by osiągnąć zamierzony efekt. Poza kolorami sernik wyszedł wyśmienity. Należy do tych mokrych, jest kremowy i puszysty. Jest to już mój drugi sernik z dodatkiem mleka skondensowanego. Mimo początkowych obaw (masa była bardzo rzadka) okazało się , że był to szczał w dziesiątkę. Obecnie jest to mój ulubiony sernik
Mania Gotowaniataki jeden, ulubiony sernik, który wspomina z dzieciństwa, kiedy to babcia czy rodzic robił właśnie taki pyszny sernik. Stara receptura polega na tym, by sernik był delikatny i puszysty jak chmurka, rozpływający się w ustach. W dzisiejszych czasach nie każdy może zjeść takich pyszności. Nietolerancja laktozy jest wszechobecna i uprzykrza życie. Na szczęście są produkty, które(...)można przygotować z nich wiele dań i słodkości. W mojej kuchni najczęściej jest to twaróg i śmietana. Twaróg lubi każdy domownik w mojej rodzinie. Najprostszy ze śmietaną i szczypiorkiem. Sernik to także deser, który często gości przy kawie i nie może go zabraknąć. PRZEPIS Spód tortownica/ średnica 26 cm. biszkopty okrągłe małe 1 op. Biszkopty wykładamy w tortownicy
Kuchnia PaulettesZapiekanka wyszła bardzo delikatna, puszysta. Masa twarogowa, która przygotowana jest w wersji wytrawnej idealnie łączy się ze słodyczą batata i dyni. W konsystencji zapiekanka rzeczywiście przypomina sernik. Jeśli chcecie uzyskać jeszcze bardziej puszystą wersję polecam ubić białka przed dodaniem ich do masy. TWAROGOWA ZAPIEKANKA Z DYNIĄ I BATATEM Podane składniki na dwie porcje Czas przygotowanie 60 minut Twaróg
HealthyCreationsZnakomity przepis na klasyczny sernik wiedeński, czyli bez jakiegokolwiek spodu. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera. Zdecydowanie jest to ulubiony sernik mojej rodziny i znajomych, którzy niejednokrotnie mieli okazję go próbować Ja wybieram wersję klasyczną z nutką wanilii, ale można do niego dodać także otartą skórkę z cytryny lub pomarańczy albo rodzynki, co oczywiście wpływa(...)mąki kokosowej pół łyżeczki wanilii burbońskiej opcjonalnie słodzik np. erytrol , stewia lub ksylitol do smaku Jako że jest to najbardziej prosty i leniwy przepis nieco inny od tego puszystego , który już Wam kiedyś prezentowałam to nie trzeba oddzielać żółtek od białek tylko wystarczy po prostu wszystkie składniki dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę (u mnie tortownica 25 cm) wysmarować
Ola la LCHFgorzkiej czekolady przygotowanego na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Bardzo uzależniające połączenie! Czytaj dalej >> 7) Sernik japoński Sernik tylko z 3 składników. Na pierwszy rzut oka wygląda jak biszkopt - jest mega lekki i puszysty, a w smaku bardzo delikatny. Różni się od tradycyjnego polskiego sernika, ale nie jest to jego wada. Wadą jest(...)oblany polewą czekoladową. Pyszne, korzenne ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Czytaj dalej >> 10) Sernik z mlekiem skondensowanym i kajmakiem Sernik z mlekiem skondensowanym, bez spodu to prawdziwy hit! Nie spodziewałam się takiego efektu - jest puszysty, delikatny i znakomity w smaku. Składa się tylko z 4 składników plus kajmak, który znajduje się na wierzchu
Kuchnia MagdaLenygorzkiej czekolady przygotowanego na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Bardzo uzależniające połączenie! Czytaj dalej >> 7) Sernik japoński Sernik tylko z 3 składników. Na pierwszy rzut oka wygląda jak biszkopt - jest mega lekki i puszysty, a w smaku bardzo delikatny. Różni się od tradycyjnego polskiego sernika, ale nie jest to jego wada. Wadą jest(...)oblany polewą czekoladową. Pyszne, korzenne ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Czytaj dalej >> 10) Sernik z mlekiem skondensowanym i kajmakiem Sernik z mlekiem skondensowanym, bez spodu to prawdziwy hit! Nie spodziewałam się takiego efektu - jest puszysty, delikatny i znakomity w smaku. Składa się tylko z 4 składników plus kajmak, który znajduje się na wierzchu
Kuchnia MagdaLenypory zapomnianej ;). No i to był strzał w dziesiątkę, bo po tłustoczwartkowych, ciężkich choć pysznych, słodkościach, trzeba nam było czegoś lżejszego i orzeźwiającego. I ten sernik taki właśnie jest - lekki, puszysty, nie za słodki. Do masy serowej dodałam część plastrów ananasa zmiksowanych na pulpę, pozostałymi udekorowałam wierzch sernika. Całość wieńczy galaretka cytrynowa, choć bardziej pożądana byłaby tu galaretka ananasowa
Opowieści z piekarnikaSernik w kruchym cieście Sernik w kruchym cieście to wspaniały polski klasyk. To sprawdzony przepis, który zawsze się udaje, jest wysoki, puszysty i wilgotny. Zobaczcie przygotowanie sernika na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Sernik z wiaderka na kruchym spodzie uda się idealnie jeśli użyjecie sera o bardzo dobrej jakości, nie nadają
Lekcje w kuchnidomu jednym z najczęściej przygotowanych ciast jest sernik. Z sernikiem est tak niby ten sam przepis, a nie zawsze wychodzi. Tym razem wyszedł przepyszny, delikatny bardzo puszysty. Myślę, ze sekretem dobrego sernika są produkty. Składniki 5 jajek 200g cukru pudru 1kg sera 3 krotne mielonego 1 sernix 1 aromat waniliowy 100g masła herbatniki kakaowe Dodatkowo
Kulinarne pyszności Molkiświątecznym stole nie może zabraknąć sernika. W tym roku polecam Wam przepis z tej strony , który odkryłam prawie rok temu. Sernik kapitański jest pyszny – kremowy, puszysty, o bardzo ciekawym smaku. Nam wszystko w nim pasuje, nawet kawowa nuta, którą czujemy podczas jedzenia. Sernik wygląda przepięknie. Doskonale sprawdzi się na świątecznym stole. Polecam. Składniki: ( na tortownicę
W mojej kuchniprzypomina dzieciństwo i kojarzy się ze spotkaniami u babci. Ten mój dzisiejszy sernik to właśnie takie babciny przepis, przedstawiam go tutaj bo jest tego wart. Sernik według przepisu babci jest puszysty, pulchny i pięknie rośnie a potem równo opada, polecam gorąco. Dodałam tylko cukier trzcinowy zamiast białego. Sernik mojej babci. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie