byle jaki sernik, tylko sernik kokosowy Bounty. Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam wszystko co kokosowe, czy to na słodko czy na wytrawnie. Sernik Bounty jest delikatny i puszysty, idealnie smakuje schłodzony, choć ja lubię go też gdy się lekko ociepli, jest wtedy bardziej kremowy. Tak czy siak, jest obłędny! To kto robi go ze mną
Kulinarne przygody Gatityczekam na powroty do Polskie gdzie mogę poszaleć z sernikami. Co w takim razie robię gdy nie mam pod ręką sera? Robię takie oszukane serniki:) Ciasto to jest lekkie i puszyste polecam dodać do niego rodzynki, kandyzowaną skórę z pomarańczy lub inne rzeczy które lubicie w serniku, na pewno będzie wam jeszcze bardziej smakował. Zostawiam
ciastkarnia na kruchym spodziekrwisto czerwonymi pomarańczami na powierzchni oprószonymi cukrem pudrem. Polecam ten sernik z pomarańczami, gdyż jest bardzo smaczny, aromatyczny, pachnący pomarańczami, do tego wyszedł lekki, puszysty i nie opadł. Nie wiem jak ten sernik smakuje na drugi dzień, gdyż Piotrek zjadł cały tego samego dnia, nawet nie pozwolił mu aby trochę postał w lodówce Składniki na blaszkę(...)cukrem trzcinowym i pomarańczowym na puszysty krem. Cały czas ucierając dodajemy miękkie masło, potem budyń (proszek) proszek do pieczenia i sok pomarańczowy. Miksując dodajemy stopniowo cały twaróg. Następnie dodajemy ubite białka, łączymy z masa twarogową za pomocą łyżki. Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Przekładamy ciasto do formy, wyrównujemy, obkładamy plastrami pomarańczy. Sernik pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwhisky. To nie może się nie udać. Spojrzałam na niego najpierw z powątpiewaniem, później z szerokim uśmiechem. Miał rację - to nie mogło się nie udać! Sernik wyszedł lekki, delikatny i puszysty. Smakuje kawą i alkoholem; to zdecydowanie deser tylko dla dorosłych. Połączenie jest boskie; nie można mu się oprzeć. Brat C., który słodkiego z zasady nie jada, pochłonął
Pożeraczka, czyli raz adobrzemamy. I powiem Wam, że wychodzi idealny. Bardzo puszysty, delikatny. Po prostu rozpływa się w ustach. A sekretem tego serniczka jest to, że masę z jajek i cukru należy ubijać przez 30 minut. Robi się jej bardzo dużo i jest bardzo puszysta. Ja zawsze używam sera twarogowego w kostce. Sernik smakuje o wiele lepiej, ale można(...)również zrobić z sera z wiaderka. Często gości w naszym domu i nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez tego sernika. Zapraszam!!! Składniki: Masa serowa: 10 jajek, 1,5 szkl. drobnego cukru, 1 kg twarogu lub sera w wiaderku, 400 ml śmietany 30% lub 36%, 1 op. budyniu śmietankowego, Spód: 20 dag. margaryny, 1 szkl. mąki
Passion of CookingPuszysta babka trójkolorowa na oleju jest bardzo prosta i szybka do zrobienia. Jej przygotowanie zajmie jakieś 15 minut, potem jedynie trzeba poczekać, aż się upiecze. Będzie pysznym ciastem nie tylko w czasie Wielkanocy, ale również świetnie sprawdzi się do popołudniowej kawy. Babka ładnie wyrasta, jest miękka i wilgotna. Za sprawą trzech warstw: białej, kakaowej i cappuccino bardzo ładnie wygląda(...)Zobacz inne przepisy na ciasta na ciasta na Wielkanoc: Puszysta babka na oleju Babka zebra Domowy sernik z wiaderka – prosty i szybki przepis Sernik bez sera na kruchym cieście Sernik Oszukaniec z jogurtu greckiego .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Puszysta babka trójkolorowa na oleju pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneSernik z ricotty i mascarpone na kruchym spodzie to najprostszy pieczony sernik z kilku składników. Jest idealny, puszysty, wilgotny, wprost rozpływa się w ustach. Do tego kruchy spód i kwaskowate jeżyny to doskonałe połączenie. Sernik ten mogłabym jeść bez przerwy, jest tak smaczny, że znika u nas błyskawicznie, jest po prostu obłędny. Kto się skusi i upiecze
Zrób to smacznieSernik bez sera? Jak to możliwe? A jednak. Okazuje się, że jest to całkiem możliwe i w dodatku pyyyszne. Mój serniczek był (tak, był, bo bardzo szybko znikł) z jogurtów greckich. I w dodatku ma rekomendację mojego Niejadka :D Tak sobie myślę, że albo nauczyłam się już trochę piec, albo moje dziecko powoli odczuwa chęć poznawania nowych smaków. Ciasta(...)stanowią dla niego atrakcyjnego produktu, no chyba że z czekolady (nawet bloku czekoladowego spróbował za którymś podejściem....), a tym razem chętnie spałaszował cały kawałek! Ten sernik jest lekki, delikatny i bardzo puszysty. Idealny deser do popołudniowej kawy. Znika w mgnieniu oka, dlatego zachęcam do próbowania, bo naprawdę warto. Sernik z jogurtów greckich Składniki: Sernik
Na kulinarnym poligonieGdyby pojęcie 'ciasto dietetyczne' istniało, i miało jakiś sens, ten 'sernik' z pewnością by do niego pasował. Lekki i delikatny jak pianka, znika w mgnieniu
Zielona Kuchniapory zjeść 😉 Polecam ten sernik, bo nadaje się nie tylko jako ciasto na Wielkanoc, ciasto na Boże Narodzenie, to idealne ciasto do co dziennej kawy. Sernik z brzoskwiniami jest kremowy, lekki, puszysty, rozpływa się w ustach, na wierzchu jest pyszna polewa czekoladowa, kolorowa posypka i brzoskwinie z puszki. Ten Sernik najlepszy jest po 1-2 dniach
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrazy robiłam sernik z ziemniakami , teraz przyszła jednak pora, żeby wypróbować coś innego, nowego. Sernik przygotowany według tego przepisu wyszedł niezwykle delikatny i puszysty. Skórka pomarańczy i wanilia nadała mu wspaniałego aromatu. Sernik z kratką to ciekawa propozycja nie tylko na wielkanocny stół , ale i na inne różnego rodzaju przyjęcia . Składniki ( okrągła blaszka o średnicy
Pobite gary Barbarypieczenia i ułożyć herbatnikowy spód. Blaszka może być większa bo też już robiłam, wtedy sernik jest troszkę niższy. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą białą masę ,im lepiej utrzemy tym bardziej nam sernik wyrośnie :) zmniejszamy obroty i kolejno dodajemy śmietankę , kaszę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia , dalej mieszając dodajemy ser . Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą
Wypieki ReneSerniki często pojawiają się wśród naszych wypieków, ten to wypróbowany przepis mojej Koleżanki z pracy. Tak jak obiecała, sernik wyszedł doskonale – był wysoki, puszysty i lekki, a do tego było go bardzo dużo, o tym nie można nie wspomnieć. Warto mieć w swoich kulinarnych notatkach przepis na tradycyjne ciasto z sera, które zawsze się udaje i wybornie
niecodziennikparymimo wszystko mamy ochotę na coś słodkiego. Dlatego w takich sytuacjach najlepsze na świecie będzie ciasto bez pieczenia. Po godzinie w lodówce można już delektować się puszystym, zimnym i wyjątkowo smacznym sernikiem. W wersji oryginalnej przygotowywany jest ze śnieżką, której ja osobiście wyjątkowo nie lubię, dlatego postanowiłam zamienić ją śmietanką. Zapraszam po przepis :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śnieżny puch Składniki
To co lubię - gotuję i polecam