sernik puszek - 1239 przepisów (strona:31/83)

Sernik z dynią 130

Następny sernik, tym razem z dodatkiem dyni z lekkim smakiem pomarańczy i cynamonu. Nie do wiary, ile jest możliwości wykonania różnych rodajów sernika. Biały ser jest tak uniwersalnym produktem, że właściwie pasuje do niego każdy smak, i na słodko, i na słono, na biało i kolorowo, aromatycznie, kwaskowato. Dynia(...)dyni • 1/8 dyni obrać ze skóry, pokroić, podlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości. • Zmiksować i odłożyć 1 szklankę do sernika. Sernik • Ciepły mus z dyni zmiksować z masą krówkową, cynamonem i cukrem waniliowym. • Po przestudzeniu dodać jajka i żółtka, ser, śmietanę, i zmiksować na gładką

To co kocham
SEROMAKOWIEC PROSTY I SZYBKI 1063

BLACHĘ O WYM 25/40 CM CIASTO: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru pudru 12,5 dag masła lub margaryny 3 żółtka  MAK: masa makowa z puszki (Helio z bakaliami) 3 łyżki kaszy manny 3 białka 1 łyżka cukru kilka kropli olejku migdałowego  SER: 1 kg mielonego sera (użyłam z wiaderka) 2 całe jajka szklanka cukru(...)miksujemy tylko do połączenia składników, wlewamy zimne masło. Miksujemy i wylewamy na makową warstwę. Również wyrównujemy.  Pieczemy ok. 1 godziny w 180 st. C ustawienie góra dół.  Sernik studzimy w piekarniku z zamkniętymi drzwiami. Wyciągamy jak  przestygnie. Smacznego

Pani na deser
Sernik na zimno z musem rabarbarowym. 156

mamy na zbliżający się Dzień Matki.    SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM RABARBAROWYM.           Składniki: Spód: 250 g ciastek zbożowych z płatkami owsianymi 80 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 530 g zagęszczonego słodzonego mleka (cała puszka) 2 paczki galaretki malinowej lub cytrynowej(...)razem, aż wszystko się połączy. Na końcu dodać mleko zagęszczone słodzone i zimne lekko tężejące galaretki. Na podpieczony spód wylać masę serową. Wstawić do lodówki, aż lekko zastygnie. Wyciągnąć sernik z lodówki i wylać mus rabarbarowy. Ciasto najlepiej schłodzić przez całą noc w lodówce. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
sernik z brzoskwiniami na biszkopcie (Siostry Anastazji) 191

przepisu- Wielka Księga Ciasta Siostry Anastazji, str. 341: sernik brzoskwiniowy. * duża blaszka 29*41 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 niepełna szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1500 g zmielonego białego sera  12 jajek 300 g cukru 350 g masła puszka brzoskwiń 3-4 łyżki rodzynek(...)wyłożyć na biszkopt i piec w 180*C około 50 minut a później zmniejszyć temperaturę do 150*C i piec jeszcze 20 minut. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczka. Pozostawić sernik do wystygnięcia a następnie przenieść w chłodne miejsce. Kroić najlepiej na drugi dzień. Sernik można polać lukrem, polewą lub posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z brzoskwiniami 255

budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemnniaczanej 1 łyżka mąki pszennej skórka cytrynowa lub aromat 2 łyżki soku z cytryny 1 laska wanilii lub aromat + brzoskwinie z puszki (u mnie zmieściło się 3/4 puszki, na dużej prostokątnej blaszce można poukładać wszystkie) Zaczynamy od przygotowania prostego kruchego ciasta. Będzie potrzebne na spód i do starcia na wierzch ciasta jako kruszonka(...)między dwoma kawałkami papieru do pieczenia (dzięki temu nie będzie trzeba dodatkowo podsypywać go mąką) i wykładamy nią dno tortownicy lub blaszki. Mniejszą część wkładamy do zamrażarki. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego dobrze jest wyciągnąć ser i jajka z lodówki nieco wcześniej. Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno w mikserze z połową ilości

Ciastkozercy
Sernik z brzoskwiniami 2298

budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemnniaczanej 1 łyżka mąki pszennej skórka cytrynowa lub aromat 2 łyżki soku z cytryny 1 laska wanilii lub aromat + brzoskwinie z puszki (u mnie zmieściło się 3/4 puszki, na dużej prostokątnej blaszce można poukładać wszystkie) Zaczynamy od przygotowania prostego kruchego ciasta. Będzie potrzebne na spód i do starcia na wierzch ciasta jako kruszonka(...)między dwoma kawałkami papieru do pieczenia (dzięki temu nie będzie trzeba dodatkowo podsypywać go mąką) i wykładamy nią dno tortownicy lub blaszki. Mniejszą część wkładamy do zamrażarki. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego dobrze jest wyciągnąć ser i jajka z lodówki nieco wcześniej. Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno w mikserze z połową ilości

Ciastkozercy
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 199

Chętnie zabrałabym do pracy frittatę, bulion azjatycki, zupa z selerem i kukurydzą z puszki czy z soczewicy i zielonego curry, sałatka z ciecierzycy i fasoli Jaś. Na deser możemy sobie spakować herbaciane ciasto z wiśniami, holenderski deser z rabarbarem, czekoladowe muffiny z cukinią i sernik w słoiku. Mocną stroną tej książki są ładne ilustracje. Z ładną zastawą, eleganckimi

Ugotowane pozamiatane
“Pyszne do pudełka”-recenzja 145

Chętnie zabrałabym do pracy frittatę, bulion azjatycki, zupa z selerem i kukurydzą z puszki czy z soczewicy i zielonego curry, sałatka z ciecierzycy i fasoli Jaś. Na deser możemy sobie spakować herbaciane ciasto z wiśniami, holenderski deser z rabarbarem, czekoladowe muffiny z cukinią i sernik w słoiku. Mocną stroną tej książki są ładne ilustracje. Z ładną zastawą, eleganckimi

Ugotowane pozamiatane
Seromak. Seromakowiec bez spodu. 7029

ciasto to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają zarówno makowce jak i serniki. Możecie przygotować je także z dowolnym spodem, czy to z kruchego ciasta czy herbatników. Zdecydowanie do przygotowania nie tylko od święta! Składniki: Masa makowa: 900 g gotowej masy makowej z puszki 2 jajka 100 g mielonych migdałów 70 g kokosu *opcjonalnie dwie łyżeczki aromatu migdałowego

Ze smakiem i z pasją
Kokosowy sernik na piernikowym spodzie 157

smak sernika a kwaśny i chrupiący granat przełamuje monotonię ciasta.   Składniki (na tortownicę o średnicy 16 cm): Kruchy spód piernikowy: 3/4 szklanki mąki  2 łyżki przyprawy korzennej  100 gram masła 1/2 szklanki cukru trzcinowego Diamant Dry Demerara  1 żółtko  1 łyżka kakao  Masa serowa: 500 gram twarogu trzykrotnie zmielonego  1/2 puszki mleka(...)stopni przez 15 minut. W tym czasie twaróg zmiksuj z pozostałymi składnikami. Masę serową wylej na podpieczony spód i wstaw ponownie formę do piekarnika nagrzanego do 140 stopni. Piecz sernik przez 70-80 minut, następnie wystudź do temperatury pokojowej. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i udekoruj nią ciasto. Na wierzchu ułóż ciastka kokosowe a całość posyp granatem.  Smacznego

Mango Papaja
Sernik wiedeński z brzoskwiniami 407

przygotowanie ale smaczny sernik wynagradza trud.I ten sernik sprawdził się rewelacyjnie,łatwy w przygotowaniu,wilgotny nie za słodki po prostu pyszny. Składniki: 1 kg twaróg półtłusty 7 szt jajka 80 g masło 1,5 szk cukier 2 łyżeczki esencja waniliowa 1 szt budyń waniliowy 1 szt brzoskwinie w puszce cukier puder  Przygotowanie: Twaróg zmielić dwukrotnie(...)masę ,posypać resztę brzoskwiń i wylać resztę masy serowej. Wyrównać masę na górze i włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 st z termoobiegiem na 1 godzinę.Wyłączyć piekarnik a sernik pozostawić jeszcze na 15 min.Wyjąć sernik i pozostawić do wystudzenia.Zimny sernik oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
2 imprezowe dania z makaronem Lubella- sałatka i 'sernik' 142

wyjątkowego na słodko- makaronowy sernik z dżemem brzoskwiniowym, który po upieczeniu wystarczy pokroić w mniejszą, idealną na jeden kęs kosteczkę i nadziać na dekoracyjną wykałaczkę, aby dodatkowo był ozdobą stołu. Udanej i smacznej zabawy! 1. sałatka z makaronem, kurczakiem i ananasem, 10 porcji: 300 g makaronu Świdry Lubella 3 piersi z kurczaka 1 puszka ananasa w plastrach(...)drobno pokroić. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Wszystkie składniki wymieszać/składniki umieścić każdy oddzielnie w pucharkach p, a wierzch polać doprawionym majonezem. 2. 'Sernik' z makaronem i dżemem brzoskwiniowym, blaszka 20x20 250 g makaronu Kokardki Lubella 125 g twarogu mielonego na sernik 80 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 jajka

Kraina Miodem Płynąca
Jaglany sernik na owsianym spodzie 173

tych, którzy chcą zdrowo się odżywiać. Jaglany sernik na owsianym spodzie przepis na keksówkę o długości 16 cm SPÓD: 100 g płatków owsianych lub orkiszowych 200 g suszonych śliwek 200 ml wrzątku MASA JAGLANA 200 g kaszy jaglanej 800 ml mleka kokosowego śmietanka kokosowa, tj. stała część mleczka kokosowego z puszki 3 duże łyżki masła orzechowego 2 łyżki(...)będzie miękka. Ugotowaną kasze jaglaną zmlenduj z masłem orzechowym, śmietanką kokosową oraz miodem. Gotową masę wyłóż do formy, wyrównaj wierzch i ponownie wstaw do lodówki na ok. 3h. Sernik podawaj udekorowany wiórkami kokosowymi, świeżymi owocami lub innymi, ulubionymi dodatkami. Smacznego Czytaj więcej – sernik jaglany Artykuł Jaglany sernik na owsianym spodzie pochodzi z serwisu 365 dni dookoła

365 dni dookoła kuchni
Rajski sernik 220

sernik. Spód sernika stanowią zmielone migdały i suszone morele. Do masy serowej dodałam słodkie mleko skondensowane oraz owoce: mango, gruszki i ananasa. Całość wykończyłam ubitą śmietaną i pokruszonym wafelkiem kokosowym.  Spód: 120 g migdałów 150 g suszonych moreli 2-3 łyżki wody Masa: 1 kg mielonego sera śmietankowego 5 dużych jajek 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego(...)wodą, wtedy jest łatwiej. Twaróg wymieszać z mlekiem skondensowanym, cukrem migdałowym i rozkłóconymi jajkami. Wyłożyć masę na ciasteczkowy spód. Owoce obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do masy serowej. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C, a po 1/2 godzinie zmniejszyć temperaturę do 150 o C i piec około 45 minut. Środek sernika powinien z wierzchu

Czerwień i błękit
Sernik dyniowo-cytrynowy na czekoladowym spodzie. 190

jest to ten w stylu angielskim, nowojorskim, czy nasz Polski Krakowski.  Serniki kocham miłością wieczną.  Ten dzisiejszy jest wyśmienity. Szybki do zrobienia o pięknym pomarańczowym kolorze, i bogatym smaku. Sezon na dynie w pełni, więc to doskonały czas na upieczenie sernika dyniowego. Spód sernika jest z mielonych migdałów i czekolady.  Bardzo ciekawe połączenia.  Polecam(...)przesiać. Zmiksować tylko do połączenia produktów (nie mieszajcie za długo, spowoduje to napowietrzenie sernika i urośnie on, a następnie opadnie i popęka) Wymieszaną masę przelać na podpieczony spód, wyrównać i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160-170 stopni przez około 50-60 minut. Upieczony sernik powinien być sprężysty na środku. Posypcie cukrem pudrem, lub ozdóbcie według uznania. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania