Miałam dzisiaj robić sernik na zimno. Ale wczoraj podczas mojej domowej dostawy z supermarketu, okazało się, że nie mieli na stanie twarogu.W pobliskim sklepie też nie było. Musiałam zatem do zrobienia deseru, wykorzystać składniki, które posiadam w swojej kuchni. Po otwarciu lodówki dostrzegłam pół puszki mleka skondensowanego i mnie natchnęło. Dwa dni wcześniej robiłam kokosanki i została
kuchniabellissima.wordpress.compieczenia Masa 1 kg sera białego (z wiaderka) 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 60 g budyniu waniliowego 30 g mąki kartoflanej 1 puszka brzoskwiń Opis przygotowania: Ciasto czekoladowe: 1.Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotujemy na małym ogniu, aż składniki się połączą. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Ubijamy pianę z 4 białek(...)tłuszczem, wykładamy spód papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto i wyrównujemy łyżką. Masa serowa: 1.Twaróg z wiaderka miksujemy z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym, budyniem oraz mąką kartoflaną. 2. Wylewamy sernik delikatnie na ciasto. *Sernik ma dość płynną konsystencję, nie należy się tym przejmować, pod wpływem pieczenia ciasto urośnie, zgęstnieje, a co najważniejsze po upieczeniu niewiele opadnie. 3. Wyrównujemy
Marcepanowa kuchniaKochani, prezentuję Wam dzisiaj rewelacyjny, rozpływający się w ustach, obłędny, kremowy sernik czekoladowy! Zdecydowanie powoduje wzrost poziomu endorfin. O tym serniku myślałam już dawno, szukałam tylko pretekstu, a kiedy się znalazł, nie czekałam ani chwili na to, by go zrobić. Eksperyment udany w 100%. Polecam gorąco! Składniki: Spód: 200 g kruchych herbatników czekoladowych (mogą być bezglutenowe(...)stopionego masła Masa serowa: 4 tabliczki czekolady gorzkiej Goplana (360 g) 50 g masła 500 g twarogu mielonego 250 g serka mascarpone 400 g mleka skondensowanego (1 puszka) 4 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka ekstraktu waniliowego maliny do dekoracji Przygotowanie: Spód: Herbatniki kruszymy w malakserze, następnie mieszamy z roztopionym masłem. Przygotowujemy formę o średnicy
Smakowity Blog Kulinarnywystudzonego) Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego (zmielonego dwukrotnie) 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru 4 duże jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 puszka masy kajmakowej z puszki (ok. 400 g) Dodatkowo: 3 banany sok z 1/2 cytryny 300 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru kilka kostek ulubionej czekolady Ciasteczka pokruszyć lub zmiksować(...)sernikową (ostrożnie i łyżka po łyżce) (fot.4) , wyrównać. Włożyć do piekarnika i piec dalej, około 1 godziny w temperaturze 150ºC. Po skończeniu pieczenia lekko uchylić piekarnik i pozostawić sernik do wystygnięcia, by uniknąć gwałtownej zmiany temperatury. Po wystudzeniu sernik wyjąć, schłodzić przez kilka godzin w lodówce lub najlepiej przez całą noc. Banany obrać, pokroić na cienkie plasterki
Świat Ciastasernik z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g zimnego masła roślinnego (może być masło lub margaryna) 5 żółtek Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 3 razy przemielonego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła 3 jajka 1 szklanka drobnego cukru Ponadto: 2 puszki brzoskwiń(...)zamrażarki i ścieramy na tarce o grubych oczkach na ser i pianę. Całość pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach w piekarniku. Smacznego!!! Artykuł Tradycyjny sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni
sierotka maRysia w kuchnisernik bardzo równo kroi się. Po prostu jest przepyszny :). Polecam <3 SKŁADNIKI: Spód: herbatniki kakaowe 250 gram masło 120 gram Masa I: ryż preparowany 1 i 1/2 kubka mleko 1/4 szkl. mleka czekolada mleczna 200 gram Masa II: twaróg chudy 500 gram masło orzechowe 300 gram mleko skondensowane słodkie 305 ml ( jedna mała puszka(...)cały czas mieszając trzepaczką, aż się rozpuści. Dodać kakao i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Na koniec dodać posiekane orzechy. Całość wylać na masę serową. Sernik owinąć folią i wstawić do zamrażarki
Kuchnia Paulettessmaku, a zatem można je dodać absolutnie do wszystkiego, od potraw wytrawnych do słodkich. Po namoczeniu mają fajną galaretkowatą konsystencje i np. w serniku świetnie wyglądają takie mini kropeczki. Sernik brzoskwiniowy to doskonały deser na upalne lato. Biszkopt: 3 jajka ½ szklanki cukru Sweet Family ½ szklanki mąki 2 płaskie łyżki kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)chia: 4 łyżki nasion chia 1 szklanka mleka 1 kg mielonego serka z wiaderka ¾ szklanki cukru pudru Sweet Family 3 łyżki żelatyny ½ szklanki wody Galaretka brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe 1 1/2 szklanka wody Pszczółki: kilka nektarynek kilka płatków migdałów 1/5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka Biszkopt: Białka oddzielamy
Jadło i czytadłoJeszcze jeden sernik. Tym razem na kakaowym spodzie, oblany masą krówkową. Ciasto: 3 jajka 10 dag margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego President 1 szklanka cukru(...)łyżki 6 jajek 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki oleju 2 duże opakowania budyniu śmietankowego (na 3/4 l mleka) po kilka kropel olejku migdałowego i śmietankowego Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej Utrzeć margarynę z cukrem. Stopniowo dodawać pozostałe składniki. Ciasto umieścić w blaszce (34x25 lub trochę mniejszej) wyłożonej papierem do pieczenia
Praktyczna plprzygotowania do świąt? U mnie wszystko już gotowe:) Można zaczynać świętowanie :) Nie patrzmy na kalorie, tylko rozkoszujmy się pysznym jedzeniem! Dzisiaj mam dla Was ostatni przedświąteczny przepis na pyszny sernik. W moim domu to ciasto jest obowiązkowe na każdą uroczystość. W połączeniu z masłem orzechowym i kajmakiem jest naprawdę pyszne... Wesołych Świąt!!!😚😚😚 Składniki (blaszka 23/33 cm): spód: herbatniki(...)cukier 1 szklanka, śmietana 18 % 200 ml, żółtka 2 szt, jajka 4 szt, skórka starta z pomarańczy 1 łyżeczka, masło orzechowe 12 łyżek, dodatkowo: masa kajmakowa pół puszki, orzechy włoskie do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Spód: Herbatniki kruszymy na piasek, masło rozpuszczamy, studzimy i łączymy z ciastkami. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka wykładamy na papier, dociskamy
kulinarne odsłony patiSernik to najlepsze ciasto na świecie, gości u mnie bardzo często. Uwielbiamy serniki i za każdym razem piekę inny. Miło jest gdy wszyscy proszą o dokładkę i zjadają do ostatniego okruszka. Polecam i dobrej soboty życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki pół szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wcześniej przygotowane ciasto. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do ładnego zrumienienia się. Dokładnie studzimy. Sernik studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Sernik można pokroić na około
Izabelawkuchniciasto smakuje jak najlepszej jakości sernik, nikt nie połapał się że tam jest kasza manna, dobrze bo jest ona zdrowa a niektórzy źle reagują na sam dźwięk tego słowa. Brzoskwinie nadają ciastu wilgotności i jest jeszcze pyszniejsze. Można użyć brzoskwiń świeżych, tak jak ja ale i z puszki, osączonych. Ciasto z brzoskwiniami na kaszy mannie. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe CzarowanieKolejna, niezwykle pyszna propozycja sernika, tym razem z dodatkiem brzoskwiń. Zapraszam! :-) Był już zwykły sernik (link) , był także sernik z wiśniami (link) , czas na wersję z brzoskwiniami. SKŁADNIKI: Ciasto: - 7 dag margaryny do pieczenia - 7 dag cukru - 1 jajo - 1 mały cukier waniliowy - 15 dag mąki - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: - 1 kg sera(...)oraz szczypty soli. Piekę ok. 1 godz. 20 minut. w temp. 160'C (pierwsze 30 minut) - 170'C (pozostały czas). Kiedy góra sernika jest już zarumieniona, przykrywam folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Po stwierdzeniu, że sernik jest gotowy, gaszę piekarnik i trzymam w nim sernik przez kilka minut. Następnie uchylam drzwiczki i pozostawiam tak ciasto przez kilkanaście
WielopokoleniowoPrzepis na ten sernik wycięłam kiedyś z jakiejś gazety i dość długo czekał, aż nadejdzie na niego kolej. Zrobiłam i wyszedł przepyszny. Masa krówkowa nadaje sernikowi wspaniałego posmaku. Polecam wypróbować :) SKŁADNIKI: CIASTO KRUCHE: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 1 jajko 2 łyżki kakao ewentualnie łyżka śmietany 10 dag masła(...)cukru wanilinowego SER: 1 kg trzykrotnie zmielonego sera lub z wiaderka 0,5 szklanki cukru 4 jajka 15 dag stopionego masła 1 budyń waniliowy kilka kropli soku z cytryny puszka masy krówkowej 400 g ok. 0,5 słoiczka powidła śliwkowego ORAZ: płatki migdałowe do posypania: WYKONANIE: CIASTO KRUCHE: Mąkę razem z proszkiem i kakao przesiewamy. Dodajemy cukry i masło
Pani na desersera praktycznie nie czuć, ale to też zależy od tego jakiego sera się użyje ) jest bardzo kremowa, spód chrupiący - całość fajnie więc ze sobą współgra. Nie będę ściemniać - sernik ten nie należy do najtańszych, jednak kupując w promocji te najdroższe składniki, w szczególności masło orzechowe, można się pokusić o przygotowanie takiego deseru na świąteczny stół lub z okazji... jakiejś(...)około 40 g ryżu preparowanego Masa II: 500 g twarogu półtłustego zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrej jakości sera z wiaderka 300 g masła orzechowego 300 ml mleka skondensowanego słodzonego ( puszka o masie netto 530 g, resztę mleka wykorzystamy do polewy ) 3/4 szklanki mleka 20 g żelatyny ( 5 łyżeczek ) Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 50 ml mleka 4 łyżki
Opowieści z piekarnikaSernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami Składniki: Około 100 sztuk herbatników 1 kg sera mielonego z wiaderka 2 jajka 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 kostka (250) masła, lub ewentualnie margaryny 3 budynie (2 czekoladowe, 1 śmietankowy lub waniliowy) 1 szklanka mleka kilka rodzynek Pół tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej Opakowanie orzechów włoskich Puszka kajmaku(...)Kolejną warstwą jest kajmak, który delikatnie smarujemy całe ciasto. Kolejno na kajmak sypiemy posiekane orzechy oraz startą czekoladę. Ciasto musi wystygnąć w temperaturze pokojowej, po wystudzeniu wkładamy do lodówki. Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami
Kocham Czekoladę