Sernik na półkruchym cieście z dodatkiem brzoskwiń jest smaczny, efektowny i łatwy w przygotowaniu. Polecam przepis. SKŁADNIKI NA CIASTO : 250 g margaryny 5 łyżek cukru pudru 4 żółtka 450 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)sera wiaderkowego 4 białka 100 g masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka słodkiej śmietany 18 % 2 budynie waniliowe ( po 40 g każdy) 1/2 puszka brzoskwiń
Kulinarne Fantazje Mariolisernik na biszkopcie na pewno zasmakuje dzieciom. Urozmaiciłam go galaretką i ananasem. *blaszka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera sernikowego 1 szklanka cukru 5 jajek 120 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego kilka kropel aromatu pomarańczowego na wierzch: puszka(...)następnie całkowicie wystudzić. Do syropu z ananasa dolać wody do 350 ml, zagotować i zdjąć z ognia. wsypać galaretkę i odstawić. Ananasa pokroić na kawałki. Ułożyć je na serniku i zalać mocno tężejącą galaretką. Odstawić do stężenia. kroić najlepiej następnego dnia
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaNaprawdę warto go spróbować. Sernik „noc i dzień” Składniki: Ciasto : 4 jajka 100 g mąki 200 g cukru 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 3 jajka 600 g zmielonego twarogu 2 łyżki cukru 200 g białej czekolady 300 ml śmietany kremówki 36% 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej Dodatkowo: puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe(...)rozkładamy na schłodzonym cieście i schładzamy. Kiedy nasza masa serowa stężeje, układamy na niej odcedzone i pocięte na plasterki brzoskwinie. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Pozostawiamy do stężenia. Smacznego Artykuł Sernik „noc i dzień” pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujepyszny sernik z brzoskwiniami,bezą i kruszonką.Palce lizać :). SKŁADNIKI kruche ciasto 3 szklanki mąki 250g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1kg sera mielonego lub tego z wiaderka 1 budyń waniliowy 125g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli puszka brzoskwiń(...)rozpuści.Taką białkową pianę wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch ścieramy na tarce pozostałą część schłodzonego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy 50-60 min.Po tym czasie sernik zostawiamy do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaserową. dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie 5 białek 200 g cukru wykonanie: Brzoskwinie odsączamy, kroimy w kostkę i układamy na masie serowej. Białka ubijamy, dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając. Ubite białka równomiernie wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy w 170 st. C przez ok. 60 -70 min. Upieczony sernik studzimy przy uchylonych
Domowy Smak Jedzeniapyszny sernik dyniowy na delikatnym piernikowym spodzie. Na wierzchu znajduje się warstwa kajmaku i chrupiące płatki migdałowe. Wszystkie warstwy ciasta wspaniale razem smakują. #appetytnakopernika Składniki: 2 op. pierników lukrowanych Kopernik (240g) 100 g masła 2 galaretki cytrynowe 300 ml wrzątku 1 szkl puree z dyni 150 g serka śmietankowego 360 g serka homogenizowanego waniliowego 1 puszka kajmaku(...)grubym dnie i mieszamy na bardzo małym ogniu, aż masa kajmakowa stanie się półpłynna. Zdejmujemy z ognia i mieszamy aby masa się lekko ochłodziła. Delikatnie przekładamy kajmak na sernik. Górę ciasta posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarnedzień dziecka postanowiłam zrobić coś bajecznego...Tęczowy sernik na zimno z owocami :) jest kolorowy, zdrowy i apetyczny :) i taki bardzo dziecięcy :) Polecam zwłaszcza na gorące dni, szybki nie jest ale bardzo prosty. Składniki na blaszkę 28cm: - 1kg sera z wiaderka - 200g śmietanki 30% - 200g cukru pudru (lub do smaku) - galaretki jagodowa, wiśniowa, truskawkowa, brzoskwiniowa, cytrynowa, agrestowa(...)przeźroczysta - 400g jagód lub borówek - 100g malin (do serka z galaretką truskawkową, tu powinny być truskawki ale moje dzieci nie mogą truskawek dlatego zastąpiłam je malinami) - 200g brzoskwiń z puszki - kilka truskawek Sposób wykonania: Blaszkę 28cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą, Galaretkę jagodową rozrabiamy całą wg przepisu, w naszych sklepach jest na 375ml wody i takie proporcje
Wypieki Renegorąco więc naprawdę nie mam ochoty włączać piekarnika. W takie ciepłe dni sprawdzą się idealnie wszelakie serniki na zimno. Ten zrobiłam z nienawidzonej przez całą moją rodzinę (ja już nawet polubiłam) kaszy jaglanej i uwierzcie mi w tej formie jest pyszna. „Sernik jest banalnie prosty, w smaku jak to Misiek określił taka leguminka, ale fajnie chłodzi, syci(...)jest lekkostrawna. Składniki na formę o średnicy 26 cm: 300 kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 600 g truskawek gęsta część mleka kokosowego z puszki 400 ml , czyli około 300 ml 100 g białego cukru (chodzi tylko i wyłącznie o kolor), można oczywiście zastąpić stewią lub ksylitolem 30 g agaru (wegańkiej żelatyny) Przygotowanie: Kaszę porządniue przepłucz pod bieżącą wodą
greenscarfkawy i masła. Gotową polewą posmarować wierzch schłodzonego sernika oraz opcjonalnie całość obsypać wiórkami kokosowymi. (*) Jeśli lubicie świeżo paloną kawę o dobrej jakości i wyrazistym smaku to polecam przejrzeć ofertę na stronie www.brodasystem.pl - klik . Ja obowiązkowo kawę trzymam w szczelnie zamkniętych pojemnikach, więc może i Was zainteresują takie puszki - klik i klik . Bez problemu pomieszczą 500g kawy
Di gotujelodówce. Na ser: - 1 kg gotowego sera na sernik - 3 jajka całe - 150 masła miękkiego - aromat cytrynowy - 150 g cukru - 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego Białka ubij na sztywno. Masło, ser i żółtka zmiksuj blenderem. Dodaj cukier, budyń i ucieraj. Połącz pianę z białek delikatnie z serem. ponadto: - puszka brzoskwiń Na bezę: - 3 białka - 3 łyżki cukru
SMYKWKUCHNIPyszne połączenia sernika z makowcem czyli prosty sero-makowiec, wypiek w sam raz na stół wigilijny lub domowe przyjęcie. To pyszne, wilgotne ciasto, które długo zachowuje świeżość i niezwykle dobrze smakuje. składniki na formę 22 na 28 cm masa(...)makowa 1 puszka masy makowej z bakaliami 200 g masła 2 żółtka + 3 jajka 1/2 szklani mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg zmielonego sera białego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 5 łyżek kaszy manny
Smakowite Daniawiem, czy można nazwać to ciasto sernikiem, bo nie ma w nim sera, ale jest śmietana, która tworzy taką jakby serową warstwę. Serniczek jest wilgotny i kwaskowaty dzięki dodatkowi dżemu mirabelkowego . Jeśli nie macie w spiżarce takie dżemu to możecie użyć innego kwaskowatego (polecam wiśniowy). Dla kogo: dla tych, którym zalega w spiżarni puszka maku dla fanów ciekawych smaków(...)rozsmarować delikatnie na masie makowej. Piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu górę ciasta posmarować dżemem mirabelkowym. Przepis znalazłam w gazetce "Pieczemy - wyśmienite serniki" i wprowadziłam w nim lekkie zmiany. Wersję tradycyjną opracowałam sama
Mania Wypiekaniaróżne pasztety czy pieczenie mięsne - nie martwiąc się, kiedy wystygnie ciasto i "zwolni foremkę". Więcej produktów przydatnych do pieczenia możecie znaleźć na stronie Stella Pack . A teraz wróćmy do sernika upieczonego na wynos, który wyrusza z nami na Święta Wielkiej Nocy. Składniki: ciasto kruche kakaowe 350g mąki 200g zimego masła 180g cukru pudru 3 łyżki ciemnego kakao 2 jajka(...)dwie szczypty soli masa serowa 1,5kg białego sera trzykrotnie zmielonego lub twarogu śmietankowego 8 jajek 200g masła 200g cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego 1 budyń waniliowy 1 puszka brzoskwiń Piekarnik nastawiamy na temperaturę 170*C bez termoobiegu, dolna półka piekarnika. Masło mieszamy z mąką, rozdrabniamy masło nożem na małe kawałki. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzielimy
Gotowanie i blogowaniejajka 250 g kremu kasztanowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii mus krówkowy: 250 ml śmietany kremówki (38%) 250 g masy kajmakowej z puszki 3 listki żelatyny dodatkowo: 25 g masy kajmakowej z puszki 4 kandyzowane kasztany Masło rozpuścić, przestudzić. Ciasteczka razem z kremem pokruszyć, dodać masło, wymieszać. Masę ciasteczkową ugnieść na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec(...)kajmaku podgrzać, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Dodać masę do pozostałego kajmaku, dokładnie wymieszać. Następnie partiami dodawać kremówkę, delikatnie mieszając łyżką. Mus wyłożyć na sernik. Pozostały kajmak przełożyć do woreczka cukierniczego, odciąć końcówkę, tworząc mały otwór. Wycisnąć w równych odległościach równoległe paski na cieście. Następnie w poprzek przeciągać wykałaczką, raz w jedną
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSernik upiekłam na Wielkanoc. Jest niezbyt słodki, słodycz masy kajmakowej przełamałam kwaśnymi jeżynami. Wierzch sernika stanowi polewa czekoladowa, a spód upiekłam z dodatkiem mąki żytniej, którą kupiłam specjalnie do zakwasu na żur. Bardzo w tej wersji smakowej polecam :) Spód: 1,5 szklanki mąki żytniej lub pszennej razowej 1/3 szklanki cukru pudru 120 g masła, posiekanego 2 żółtka 1 łyżeczka(...)Utrzeć na małych obrotach miksera. Następnie dodać masę kajmakową, miksując do gładkości. Na końcu dodać 1 budyń z torebki. Dobrze połączyć składniki. Wylać na podpieczony spód sernika, przesypując mrożonymi jeżynami. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C, a po 1/2 godzinie zmniejszyć temperaturę do 150 o C i piec około 1 godziny. Środek sernika powinien
Czerwień i błękit