wody, zamieszać i odstawić do wystygnięcia, letnią żelatynę wlewać pomału do masy serkowej miksując na najwyższych obrotach przez cały czas, tylko połączyć składniki tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty i szybko wyłożyć masę serową łyżeczką do melonów porcjować arbuz bez pestek lub pokroić nożem na kostki połowę arbuza włożyć do masy serowej przyciskając łyżką, wygładzić(...)sokiem z arbuza łyżeczką nasączyć trochę biszkopty na biszkopty dać resztę arbuza, galaretkę cytrynowąrozmieszać w 450 ml gorącej wody i prawie stężałą wlać na wierzch sernika, schować do lodówki najlepiej na całą noc - sernik jest nie za słodki z chrupiącym, orzeźwiającym arbuzem........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCiasto to słodka przyjemność. Praktycznie w tygodniu nie jemy nic słodkiego ale kiedy przychodzi weekend to staję na wysokości zadania i piekę jak szalona. Ciasto na niedzielę to konieczność. O tej porze najczęściej jest to ciasto z owocami. Wiosna i lato to pora na rabarbar, więc słodkie wypieki z rabarbarem pojawiają się na blogu niemalże przez cały ten czas. Pewnie(...)dżem rabarbarowo – truskawkowy… No właśnie truskawki! Ulubiony owoc mojego męża. Może je jeść kilogramami. Ja też, choć ciasta z truskawkami są wybitnie smaczne! Truskawki są idealne do serników na zimno. Łatwo się miksują i nie mają pestek. Nie trzeba ich zatem przecierać przez sito. Truskawki świetnie pasują w drożdżowych wypiekach. Drożdżowe z truskawkami lub słodkie bułeczki są przepyszne
codojedzeniaSernik na zimno z mascarpone, truskawkami i galaretką to wyjątkowo smaczny deser idealny w upalne letnie dni. Ten pyszny, puszysty, delikatny i bardzo prosty w przygotowaniu sernik zachwyci kubki smakowe wszystkim miłośnikom deserów z serkiem mascarpone. składniki na tortownicę 23 cm 300 g ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 70 g masła 500 g serka mascarpone 350 ml śmietanki(...)uzyskania konsystencji bułki tartej. Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu. Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka, wlewamy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy łyżką. Do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy wsypujemy zmieszane z masłem ciastka i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w sześciu łyżkach gorącej wody
Smakowite Danianowe smaki. Wszystkie serniki jakie do tej pory wypróbowałam z tej strony bardzo mi smakowały. Również i tym razem się nie zawiodłam. Serniczek jest pierwsza klasa, choć… mój wyszedł trochę zbyt słodki. Zredukowałam nieco ilość cukru w masie, ale i tak czuć było słodycz… Następnym razem zmniejszę również nieznacznie ilość cukru w samym serniku. Jeżeli chodzi(...)śliwki) Dekoracja: starta czekolada lub kakao do oprószenia wierzchu Herbatniki mielimy na proszek, łączymy z cynamonem oraz roztopionym, przestudzonym masłem. Powstałą masę ciasteczkową rozprowadzamy na dnie wyłożonej papierem do pieczenia formy (21x32cm). Do misy miksera wkładamy twaróg, cukier oraz mąkę. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Następnie dodajemy po 1 jajku. Na końcu dodajemy skórkę otartą z wyszorowanej, sparzonej pomarańczy. Przygotowaną
Smaki Na Talerzumojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne ciasta na
moj przepis namojprzepisna.pl | Wegańskie babeczki z pieczonych buraków bez glutenu i bez cukru Witam serdecznie po długiej przerwie w blogowaniu. Piekę i gotuję bardzo, bardzo dużo, możecie
moj przepis namojprzepisna.pl | Babka na oleju z lukrem z kiwi Dziś mam dla Was przepis na Wielkanocny wypiek. Jest to wilgotna Babka ucierana na oleju. Babka jest o
moj przepis namojprzepisna.pl | Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Serdecznie witam po krótkiej przerwie. Korzystając z okazji, chciałabym Wam życzyć dużo pomyślności w 2016 roku. Zdrowia, miłości i trochę
moj przepis nababeczki-kawowo-chalwowe Babeczki kawowo – chałwowe. Dalszy ciąg chałwowego szaleństwa. Tym razem miałam wielką ochotę na czekoladowe ciastko z kremem i mimo że, chałwowym skrytożercą
moj przepis naJeżeli lubicie kurczaka w słodkiej marynacie, to ten przepis jest właśnie dla Was! Pyszna, soczysta, pięknie pachnąca pierś z kurczaka w marynacie miodowej z dodatkiem
Kuchnia Łukaszazeszytu z przepisami", w oryginale sernik oblany jest cytrynowym lukrem, ale w ramach porządków w zamrażarce postanowiłam pozbyć się zamrożonych jeżyn i zrobiłam do sernika jeżynową polewę. Sernik jest wysoki i bardzo puszysty a dodatek jeżynowej polewy dodatkowo wzbogacił jego smak ... To jeden z moich ulubionych! :-) Składniki: 1 kg mielonego twarogu 1 i 1/3 szkl. cukru(...)odcisnąć z nadmiaru wody lekko posypać mąką i wraz ze skórką pomarańczową dodać do masy.Cisto wlać do natłuszczonej i wysypanej kaszą manna tortownicy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 70 minut w temp. 180 stopni (po 60 min sprawdzić stan upieczenia ciasta patyczkiem). Po upieczeniu wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Jeżynowy mus:Jeżyny umyć, wraz
Walijskie Pichceniegłowy. Jeżeli jej nie znacie, spróbujcie, ciasto z pewnością Was zaskoczy. Lukrecja bowiem jest zupełnie wyjątkowa - albo się ją kocha, albo nienawidzi. I żeby to zrozumieć, trzeba spróbować.Lukrecjowy sernik na zimnoSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:130 g ciastek digestive60 g masłamasa serowa:400 g serka kremowego400 ml śmietany kremówki (38%)200 g cukru pudrusok(...)proszkuziarenka z 1 laski waniliiczarny barwnik spożywczydodatkowo:50 g cukierków o smaku lukrecjiCiastka pokruszyć.Masło rozpuścić i przestudzić, wymieszać z ciastkami. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, ugnieść na dnie.Schłodzić w lodówce przez 20-30 minut.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Serek utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Kremówkę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem. Masę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSzybkie ciasto na cieście francuskim, które zrobicie w mniej niż 20 min i to z pieczeniem! Niby banał, bo przygotowanie jest bardzo proste, a zrobienie deseru
Kuchnia Łukaszanitce do kłębka:) Sernik jest bardzo dobry, dużo cytrynowej nuty dodaje mu glazura mocno cytrynowa. Składniki na spód: 142 g zmielonych ciasteczek typu Digestive; 4 łyżki stopionego masła; Pokruszone ciastka (zmieliłam je w malakserze) wymieszać z masłem, wyłożyć na spód tortownicy (o średnicy 23 cm) i dobrze ugnieść. Całość schłodzić przez około 20 minut. Piec w temperaturze(...)wyjąć. Piekarnik wystudzić do 160 o C. Opaski z gazety zdjąć i jeszcze raz namoczyć w wodzie. Ponownie owinąć mokrymi formę i wstawić do piekarnika na około 45 minut. Sernik wystudzić najpierw przez około 1 godzinę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, potem studzić jeszcze minimum 2 godziny. Wykonanie glazury: W małym rondelku dobrze rozgrzać sok z cytryny (nie dopuszcvzając
In my kitchenpiekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Jakie są Wasze ulubione świąteczne przepisy? U mnie piernik robi sie nie tylko na Boże Narodzenie, ale także w ciągu roku. Za to tylko na święta robi się pierniczki :) Jeśli szukacie inspiracji na inne świąteczne przepisy, zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do wpisu z przepisami na świąteczne pierniki , makowca czy pyszny sernik(...)może być gorące) i przesiewamy wszystkie suche. Mieszamy szpatułką lub miksujemy na niskich obrotach miksera aż do uzyskania jednolitej masy (nie dłużej!). Przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45-50 minut lub do “suchego patyczka” w temperaturze 170 stopni. Czas, kiedy ciasto jest w piecu możemy wykorzystać na zrobienie polewy. Pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę
Ciastkozercy