Składniki: ciasto 6 jaj 1 margaryna 6 łyżek oleju 1 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kisiel czerwony 1/2
Pychotkaaadostępny w Polsce we wiaderkach, ser do serników. Przygotowanie: Mleko troszkę podgrzewamy, dodajemy rozdrobnione drożdże, cukier, dwie łyżki mąki i szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W ziemie odstawiamy na kaloryfer, w lato albo na okno, gdy mocno świeci słońce, albo włączamy lekko piec na najniższy poziom i wstawiamy rozczyn do środka. Wyrośnięty rozczyn mieszamy z resztą
KasiaiKrzysiu.plWieczorem piekarnik też zostanie włączony - a to żeby upiec sernik cynamonowy z powidłami , który już chyba stał się świąteczną tradycją zaraz obok piernika staropolskiego . Jeśli jeszcze nie wiecie co przygotować na Święta zapraszam TUTAJ (klik) :). Dodałam również przepis na domową masę makową, która w środę wyląduje w makowcu (piekę go w dzień Wigilii bo uwielbiam świeże ciasto drożdżowe
breakfast of dreamsspodzie Sernik pod pierzynką Sernik z piernikową nutą PIERNIKI: Otrębowy piernik z domowymi powidłami Otrębowy piernik Pierniczki otrębowe Pierniczki pełnoziarniste Piernik z odrobiną marchewki INNE: Makowiec <3 Keks 1 <3 Keks 2 Makiełki (kluski z makiem) <3 NA SŁONO RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćNa moim blogu nazbierało się trochę ciast. Widząc wasze interesowanie zapraszam na kilka ciekawych przepisów
W kuchennym oknie Ewywięc trzeba było ją wykorzystać. Powstało to pyszne ciasto – połączenie sernika z makowcem, na biszkoptowym spodzie, z dodatkiem migdałów. Czego chcieć więcej? Jeśli podzielimy ciasto na 15 kawałków, jeden będzie miał 338 kcal. Składniki: Biszkopt: 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa: 350 g masy makowej (dałam gotową
e-PrzepisyKulinarneSKŁADNIKI: 1 kg sera twarogowego (sprawdził się ten z Tesco) 6 jajek (osobno żółtka i osobno białka) 1 laska wanilii Tesco Finest 200 g masła
ClauditteMissCooking½ kg zmielonego twarogu 4 jajka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej pól olejku migdałowego ¾ szklanki cukru pudru ½ margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka
Humanistka w kuchniLekki biszkoptowy spód z puszystą masą serową i polewą czekoladową....niestety gotową :D Jednak można ją zrobić samemu lub po prostu pominąć. Składniki na biszkopt: - 5
Zdrowie na języku :Ppyszne ciasta na co dzień i od święta " :) Serniki uwielbiam więc nie mogłam się doczekać efektu końcowego , bo niestety zajmuje dość dużo czasu jego przygotowanie . Uwagę przyciąga wygląd jak i znakomity smak połączonych ze sobą ciast ;)Wymiary blaszki : 24 x 29 cm ( blaszka może być większa )Czas pieczenia: 40 min. + 40 minut + 50 minutTemp. pieczenia
Słodkości i nie tylkobiałej -500g mielonego sera(może być ser wiaderkowy do serników) -100g ksylitolu -2 łyżeczki cukru waniliowego -3 łyżki żelatyny -300g śmietany kremówki 30% Masło zmiksować z ksylitolem i dodać aromat waniliowy. Dodać mąkę i szybko zagnieść na ciasto. Ciasto wykładamy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut w temp. 170 stopni
Smaczne Zdrowewszystkich wielbicieli serników. Udaje się za każdym razem, jest prosty w przygotowaniu idealny na różne okazje, urodzinowe przyjęcia, imieniny, spotkania w gronie przyjaciół, ale przede wszystkim na święta. składniki na tortownicę 26 cm ciasto makowo-kokosowe 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru 150 g wiórków kokosowych 150 g suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa(...)następnie przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 st. C i pieczemy około 25 minut. Upieczone ciasto studzimy. Zmielony twaróg umieszczamy w garnku, dodajemy cukier, miękkie pokrojone masło i jajka. Wszystko miksujemy do połączenia się składników a następnie garnek stawiamy na małym ogniu
Smakowite Daniakońcu się uparłam i zrobiłam. Lubię bardzo taki z dodatkiem serka Ricotta, jest lekki i delikatny, a w oko wpadła mi też pianka którą widziałam na serniku tutaj , stwierdziłam, że do sernika idealna, połączyłam te dwie rzeczy, do tego spód z ciasteczek owsianych i wyszło pyyyyyyyyyyysznie :-). Polecam, warto zrobić :-) Miłego dnia :-) Tortownica 23 cm Składniki spód: 300 - 320 g ciasteczek(...)masła 1. Ciasteczka miksujemy w blenderze kielichowym. Masło roztapiamy, studzimy, wlewamy do miski w której mamy zblendowane ciasteczka i ręka dokładnie mieszamy. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy ciasteczka wymieszane z masłem i ugniatamy ręką. Wkładamy na chwilę do lodówki. Ser: 500 g ricotty 250 g twarogu półtustego 4 jajka L 6 łyżek cukru pudru skórka starta
kruche babeczkiWarto wspomnieć o jej prozdrowotnych właściwościach jako źródle witaminy A, przeciwutleniaczy czy fitozwiązków przeciwrakowych. Sernik z powodzeniem zaspokoi chęć na coś słodkiego,a jednocześnie nie obciąży organizmu. SERNIK Z NERKOWCÓW Z MUSEM Z PERSYMONY Składniki: spód: 150 g daktyli suszonych 1/2 szklanki amarantusa ekspandowanego masa serowa: 250 g nerkowców 3/4 szklanki mleka kokosowego 1/3 szklanki(...)gorącej wodzie około 30-40 minut. Po tym czasie odciskamy i miksujemy blenderem. Do zmiksowanych daktyli dodajemy amarantus , mieszamy i całość wykładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. masa serowa: Orzechy nerkowca moczymy przez noc w wodzie. Namoczone orzechy miksujemy blenderem dolewają c mleko kokosowe , olej kokosowy i syrop z agawy oraz sok z cytryny . Miksujemy
Bon appetit mon amiemango i galaretką też z mango. Dla mnie doskonałość smaku. Cudowna tekstura musu zachwyca mnie. Spróbujcie! Orzeźwiający i lekki Spód z pokruszonych ciasteczek maślanych. Warstwa waniliowego sernika, mus z mango i wszystko pięknie wykończone galaretką. Wszyscy w domu zachwyceni. Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki Spód 190 g ciastek maślanych(...)Ciastka i masło zmiksować w malakserze. Jeśli nie posiadacie malaksera - ciasteczka włóżcie do woreczka i uderzając wałkiem pokruszcie na drobno, dodajcie rozpuszczone masło. Tortownice (26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia - dno- Ciasteczka wsypać do tortownicy i równomiernie rozłożyć ugniatając lekko. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180stopni) i piec około 6-10 minut. Masa serowa 600 gram zmielonego kilkakrotnie twarogu
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk