Kremowy sernik ze słodziutką masą z białej czekolady, słodkość równoważy dodatek suszonej miechunki i berberysu , dzięki temu jest nie za słodki, taki w sam raz. Zdecydowanie deser dla wymagających. I co najważniejsze, wszystkim smakuje. Podałam go na złotej tacy cukierniczej którą można nabyć w sklepie OpakowaniaCukiernicze.pl Składniki; Kruchy spód: 1 szklanka mąki pszennej 10 dag masła(...)pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku około 45-50 minut –do leciutkiego zrumienienia wierzchu, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Polewa z białej czekolady: Czekoladę łamiemy na kawałki umieszczamy w misce, wlewamy śmietankę dodajemy masło i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy masa się połączy, mieszamy, wsypujemy suszone owoce. Mieszamy łyżką. Polewę rozprowadzamy na zimnym serniku. Chłodzimy
Wanilia i Kardamonrazem lekki sernik budyniowy… Jest bardzo łatwy do zrobienia i smaczny. To wypiek dla każdego. Przygotowanie go zajmie wam 45 minut a efekt – gwarantowany! Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i zagniatamy. Jak będzie bardzo lepić się do rąk możecie dodać trochę więcej mąki. Ale nawet takie lepiące będzie ok. 2. Blachę/tortownic(...)Ciasto urośnie więc zostawcie mu trochę miejsca w formie. Warto do niego czasem zajrzeć przez szybkę piekarnika. Jeżeli będzie się za bardzo przypiekać obniżcie półkę lub skróćcie trochę czas pieczenia. 5. I teraz najtrudniejsze… trzeba czekać aż ostygnie A to uwierzcie jest baaardzo trudne…. Kilka dodatkowych porad: – Jeśli lubicie ciasta bardziej słodkie dodajcie do masy więcej cukru
Kulinarna Patilogiasię na dwie części i każdą z części piecze się osobno tak, aby powstały dwa blaty, które później będą przekładane kremem. Dobrze wypieczona karpatka będzie miała wygląd pola pokrytego pagórkami, a jej kolor będzie brązowo złocisty. Kształt tradycyjnej karpatki to właśnie prostokąt z brytfanki. Brytfanka nadaje się również jako forma do sernika na zimno, przy czym należy pamiętać, że serwowanie
Trochę smakuświecie z przepisu mojej mamy. Sernik bez którego nie obejdą się żadne święta i uroczystości rodzinne. Pyszny delikatny i puszysty. Ciasto kruche 3 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml.) 5 jaj żółtka ( białka wykorzystamy później) 200 gram margaryny lub masła 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę z proszkiem przesiać dodać resztę składników ,wymieszać
Andzia Pichciugotować ze skórką i wybrać ją, jak pieczoną). 4. Pokroić dynię drobno i podsmażyć na niewielkiej ilości masła klarowanego, następnie dusić pod przykryciem, aż zmięknie (jeśli zacznie się zbierać więcej płynu, zdjąć przykrywkę i odparować), a następnie zmiksować. Puree można wykorzystać, jako zagęstnik zupy ( z ciecierzycą ), dodać do ciasta ( babeczki, sernik ), dania wytrawnego ( kurczak curry ), albo… wymieszać
Kucharzycasmakiem! Dodaję ją do deserów, moich serników, często używam lawendowego miodu, a ostatnio z dodatkiem lawendy kręcę domowe kremy i masła do ciała. Tym razem ze sklepowej półki zdjęłam brzoskwiniowy dżem z lawendą firmy Łowicz. Lawenda jest wyczuwalna w konfiturze, lecz nie dominuje smakowo. Pomyślałam, że drożdżóki, które często piekę w domu będą świetnie smakować z takim owocowo-lawendowym nadzieniem
Raj dla PodniebieniaDelikatny sernik na biszkopcie owsianym. Robi się podobnie jak zwykły biszkopt z tym, że dodaję się zamiast mąki pszennej mąkę owsianą. Ja ozdobiłam truskawkami,ale inne owoce jak najbardziej też mogą być np. borówki, maliny, brzoskwinie, banany. Wymiary blaszki : 28 x 40 cm Czas pieczenia : 30 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki owsianej
Różne smaki w kuchniczerwony z pełnoziarnistymi uszkami. Dania główne Pełnoziarniste pieczone pierogi ze szpinakiem. Gotowane pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami. Komosa ryżowa lub kasza jaglana ze szpinakiem, figami i tofu. Zdrowa kutia z amarantusa lub kaszy bulgur. Ravioli z ciecierzycą. Gołąbki wigilijne z kaszą gryczaną. Bigos wigilijny z orzechami i ciecierzycą. Desery Sernik na bazie tofu z makiem. Pierniczki. Śnieżne
Przepysznik - BLW i nie tylkoktóre smakuje zarówno czekoladoholikom jak i amatorom delikatnych serników. Dodatek śliwek sprawia, że mocny smak spodu wspaniale komponuje się z delikatną sernikową górą. blacha ( 25 x 35 cm ) Murzynkowy spód: - kostka masła / margaryny ( 250 g ) - 1 szklanka cukru - 3 czubate łyżki kakao - 2 szklanki mąki - 3 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Masło (margarynę), cukier, kakao, sól umieszczamy
kawawszklancePuree z dyni można wykorzystać jako dodatek do sernika , zupy-krem , ciast dyniowych lub quiche z dyni. Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 duża dynia Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Ostrym ząbkowanym nożem kroimy dynię na równe kawałki, przy pomocy łyżki wygrzebujemy miąższ z pestkami, układamy na kratce i pieczemy 40-50 minut, aż dynia będzie miękka. Wyciągamy
My Culinary Artminut,aby sypka i miękka. Wystudź. Sernik jaglany: Żółtka ubij z cukrem/ksylitolem na puch. Do masy dodawaj po łyżce na zmianę wystudzonej kaszy jaglanej i sera białego, dodaj ekstrakt z wanilii, mąkę ziemniaczaną- wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Do wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem tortownicy wlej masę serową. Piecz w 180 stopniach
AZgotuj!łyżki - masła 4 łyżki - miodu Na sernik: Zmiksować ser, wanilię i cukier, na gladką masę Dodać budyń i jajka {pojedynczo}. Dokładnie wymieszać. Odłożyć na bok. ciasto z marchwi: Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym Powoli dolać olej . Ciągle ubijając, stopniowo dodać mąkę wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia i sodą Dodać cynamon Na końcu wsypać marchewkę startą
w mojej kuchnipieczenia, boki nasmarować masłem. Przelać masę, wyrównać wierzch. Posypać mieszaniną posiekanych kasztanów, orzeszków piniowych i soli.Piec w 180 st. C. przez 60-75 minut, aż do suchego patyczka.Wystudzić.Smacznego!I to już ostatnia słodycz na blogu na przed Świętami. Nie było tu w tym roku za bardzo świątecznie - zabrakło piernika, makowca, góry ciasteczek i przynajmniej kilku rodzajów sernika
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSERNIK Z BEZĄ Przepyszny kremowy sernik o smaku waniliowym, z pięknie wyrośnięta bezą, smak wzbogacają pistacje oblane czekoladą.... ;-) http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/sernik-z-beza-i-pistacja-najsmaczniejszy.html 2. CZEKOLADOWY TORT Z BRZOSKWINIAMI Tort bardzo łatwy w wykonaniu, bardzo efektownie wyglądający. Polecam szczególnie tym, którzy lubią smak czekolady ale nie mają zbyt dużo czasu na pieczenie w kuchni. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/czekoladowy-tort-z-brzoskwiniami.html 3. KARMEL BROWNIE TOWER
SMYKWKUCHNI