Sernik ekspresowy na herbatnikach to jedno z tych ciast, które nie wymagają pieczenia co przekłada się na proste i zarazem szybkie przygotowanie. Można zastosować dowolne smaki galaretek oraz rodzaje owoców, co sprawia że jest uniwersalny i każdy może wybrać ulubione smaki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg sera białego w wiaderku 1 galaretka cytrynowa 2 galaretki truskawkowe 1 opakowanie
Blog kulinarny S9.PLPolecam sernik gotowany tzw. gotujemy masę serową zamiast ją piec. Zalety? Sernik nie opada, ma zwartą i gęstą konsystencję sernika pieczonego, jest szybki do przygotowania. Oprócz masy serowej na spód dałam herbatniki , co dodatkowo bardzo skróci czas wykonania :)- ,a wierzch polałam galaretką z czarnymi porzeczkami .Moi panowie są zachwyceni .Na pewno zagości
Ugotujmy CośKolejny sernik bez pieczenia tym razem pyszna strac i atella Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 20 g mlecznej czekolady Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm (użyłam kwadratowej) wyłożyć folią
Kolorowa kuchnia Elkipuszysty sernik, aż sama się dziwię że wyszedł taki pyszny :) Przepis jest bardzo prosty, na spód sernika użyłam herbatników kakaowych. Myy pyszotka. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 kg dobrego sera z wiaderka 500 g sera chudego w kostce 2 budynie waniliowe 6 jajek 100 g masła 1/2 szklanki kaszy manny 2 cukry waniliowe 1 wagonik herbatników kakaowych(...)ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na spód wykładamy herbatniki mi wyszło po 3 na szerokość blaszki, następnie przekładamy masę serową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni. W moim piekarniku sernik piekł się około 70 minut z wierzchu ma być ładnie rumiany. Upieczony sernik studzimy przy wyłączonym piekarniku
Sama słodycz i szczypta chiliKremowy i bardzo smaczny sernik czekoladowy na zimno z frużeliną z truskawek to idealne ciasto bez pieczenia na deser. Sernik jest niezbyt słodki, z żelową polewą z truskawek i o przyjemnym czekoladowym smaku. Latem nic tak dobrze nie smakuje, jak domowy sernik przygotowany na zimno. Taki sernik robi się bardzo szybko, ale z jedzeniem trzeba zaczekać(...)łyżek) dodawać wystudzoną czekoladę. Na koniec delikatnie miksują, dodać lekko tężejącą galaretkę. Masę serową przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i herbatnikami. Masę wlewać do formy stopniowo, aby nie wypłynęły herbatniki. Formę wstawić do lodówki, aby sernik stężał. Jak zrobić frużelinę z truskawek? Truskawki oczyścić z szypułek, umyć, duże pokroić na mniejsze kawałki i włożyć
Kuchcik gotujeSernik z kajmakową masą serową, na spodzie z herbatników oraz polewą z kajmaku i popcornem. Wyjątkowy w smaku! Bardzo kremowy, dosłownie rozpływający się w ustach. Z pewnością należy go grona najlepszych serników, jakie jadłam. Nie jest przesłodzony, gdyż nie dodałam do niego dodatkowo cukru - słodzony jest tylko masą kajmakową, która dla mnie jest wystarczająco słodka. Ale jeśli(...)święta... P.S. Serniki to mają do siebie, że podczas pieczenia lubią pękać. Dzieje się tak, gdy w piekarniku nie ma dostatecznej wilgotności. Ale jest na to sposób! Nowe piekarniki parowe Electrolux posiadają specjalną funkcję, dzięki której w piekarniku panuje odpowiednia wilgotność, a obieg gorącej pary gwarantuje równomierne pieczenie. Dzięki temu serniki nie pękają i równomiernie rosną. Więcej informacji
Kuchnia MagdaLenysernik również taki wyszedł, więc śmiało polecam, jeśli nie przepadacie za sernikami, które po upieczeniu zapadają się niczym krater wulkanu ;) Sernik ten nie jest zbyt skomplikowany ani pracochłonny, bowiem jego siła smaku tkwi w prostocie składników. Dajcie mu porządnie wystygnąć a na drugi dzień będziecie się cieszyć aksamitnym i rozpływającym się w ustach sernikiem. To zasługa pieczenia(...)kruchych ciastek, jednak herbatniki - moim zdaniem - sprawdzą się tutaj najlepiej :) Tortownica 24 cm Składniki: Spód: 200 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) 70 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg sera na sernik 250 ml śmietany kremówki 5 jajek 250 g cukru 2 łyżki mąki 1 budyń waniliowy miąższ z 1 laski wanilii Spód: Herbatniki miksujemy
My simple kitchenmasa nie jest dodatkowo napowietrzona sernik nie urośnie tak bardzo podczas pieczenia, ale też nie upadnie po wystudzeniu. Mimo, że jego przygotowanie nie jest czasochłonne, warto zarezerwować sobie więcej czasu na pieczenie i chłodzenie. Moja forma ma średnicę 16 cm, jeśli robicie ciasto w większej blaszce wystarczy podwoić składniki i wydłużyć nieco czas pieczenia, nie wolno jednak zwiększać temperatury(...)cukrem waniliowym, masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Herbatniki kruszymy drobno blenderem lub w robocie kuchennym. Do herbatników wlewamy około połowę rozpuszczonego masła – masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Resztę masła zostawiamy, będzie potrzebne do masy serowej. Herbatniki wykładamy na spód wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i dociskamy dłonią. Blaszkę wkładamy do zamrażarki na czas przygotowywania
CiastkozercySerniki lubię w każdej postaci. Czy to te pieczone, czy te na zimno. Wszystkie bardzo lubię. Ten z dodatkiem mleka w proszku jest jednym z lepszych jakie robiłam, polecam Wam również, będzie idealny do niedzielnej kawki Składniki: 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki(...)mleko w proszku i mleko zwykłe. Miksujemy. Dodajemy przestudzone masło, miksujemy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę. Delikatnie mieszamy. * Dużą blachę wykładamy herbatnikami. Na nie wylewamy masę serową, pieczemy ok 1 godz 15 minut. Upieczony sernik studzimy. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę, wykładamy na sernik, na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę przyrządzoną wg przepisu
Z Majeczką w kuchniSerniki jaglane rozgłos zdobyły na fali popularności weganizmu. Zakorzeniły się na stałe w Polsce wśród weganów i niemal każdy słyszał o nim pewnie nie raz. Jednak ja weganką nie jestem. Za to lubię zdrowe rzeczy, zwłaszcza kiedy są zarazem pyszne. A ten "sernik" z pewnością taki jest. Zdrowe i słodkie. Brzmi jak coś nierealnego.. Ale oto jest(...)sernik smakuje jak sernik? Ha, to jest dobre pytanie, bo jak się wie, że w środku nie ma sera, tylko kasza, to człowiek wyczuwa jakiś myk. Jednak gdy poczęstujemy nim gości, pochwalą nas za intensywny smak i ciekawą fakturę. Sernik malinowy jaglany bez pieczenia. Blaszka około 27x37 cm Składniki: 300 g herbatników pełnoziarnistych
Poezja Smaków - blog kulinarnyCytrynka to po prostu taka moja wersja sernika na zimno. Ciasto składa się z kilku warstw, które w całość wiążą galaretki cytrynowe. Spód zrobiłam z herbatników ale można ciasto zrobić również na niskim biszkopcie. Można zrobić również wersję z galaretkami o innym smaku lub zmieszać różne smaki. składniki: 800 g zmielonego sera, u mnie z wiaderka 5 galaretek cytrynowych(...)waniliowego 300 ml śmietanki 30 % oraz herbatniki do wyłożenia formy starta czekolada do posypania Jedną galaretkę cytrynową rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Przelać na płaski talerz i zostawić do całkowitego stężenia. Można sobie ją przygotować dzień wcześniej. Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Blaszkę 30x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Dno formy wyłożyć herbatnikami, u mnie
Monia miesza i gotujeniedzielne popołudnie. Spód: 250 g herbatników pół opakowania masła Sernik: 1 kg twarogu 250 g śmietanki 36% 5 jajek szklanka cukru pudru 2 cytryny 2 łyżki mąki Wierzch: 3-4 batoniki Bajeczne Herbatniki rozdrabniamy w blenderze, dodajemy rozpuszczone masło i przesypujemy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy, wyklepujemy i odstawiamy
sama złodyczpierwszy upiekłam sernik z dodatkiem puree z dyni. Spód zrobiłam z herbatników i dodałam do smaku przyprawę do piernika. Świetnie się to skomponowało smakowo. Ogólnie sernik bardzo polecam, ja jestem pozytywnie zaskoczona. Mam nadzieję, że i was smak zaskoczy. Porcelana Bogucice z kolekcji Weronica Platin i Gemis . Składniki: Spód: 250 g herbatników 130 g masła(...)połączenia się składników. Masę serową wylać na herbatnikowy spód. Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem(góra-dół) na 170 stopni i piec około 70 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik jeszcze około godziny w piekarniku. Sernik wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz z tortownicy i ostudzić. Najlepiej całą noc. * Twaróg
Ala piecze i gotujemega chałwowy sernik,pieczony w kąpieli wodnej,z polewą chałwową,cóż dodać-kremowy jak masło i przepyszny ,polecam również tym co nie lubią chałwy... SKŁADNIKI: 130 g herbatników 40 g masła 800 g sera twarogowego na sernik 200 g cukru 40 g cukru waniliowego 4 jajka 1 szkl. śmietanki 30 % 40 g mąki ziemniaczanej
Swojskie jedzonkoPrzepis na taki sernik znalazłam tutaj ,ale zrobiłam ciut inaczej, tzn.tak samo tylko podwoiłam ilość budyniu i mleka bo jakoś miałam wątpliwości czy 1 budyń
Moje domowe kucharzenie