Gotowany sernik to łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Na pewno posmakuje wielbicielom słodyczy oraz czekolady. Herbatniki tworzą z masą jednolitą całość, pychotka ;) Składniki: 1 kg zmielonego twarogu śmietankowego, bez cukru ½ szklanki cukru 200 g masła 4 duże jajka 2 budynie o smaku śmietanowym ½ szklanki mleka(...)czas masę mieszać. Blaszkę o wymiarach 34x25 wykładamy papierem do pieczenia i całe dno starannie pokrywamy herbatnikami. Wylewamy na herbatniki połowę, gorącej serowej masy. Do pozostałej masy dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Układamy kolejną warstwę herbatników, następnie wlewamy kakaową masę, a następnie nakładamy trzecią warstwę herbatników. Czekamy jak ciasto ostygnie i wkładamy je na około
Symfonia smakoważelatyny pół szklanki cukru pudru 330 ml śmietany 30% Dodatkowo: herbatniki na spód sernika owoce ok 300g - użyłam czarnej porzeczki mrożonej . Można zastąpić je innymi owocami - maliny, jagody , borówki , truskawki ... 1 łyżka wiórków kokosowych do obsypania wierzchu sernika Wykonanie : Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia . Na spodzie ułożyć jedną warstwę herbatników. Wszystkie składniki na masę(...)dokładnie wymieszać. Masę serową wylać na przygotowany spód z herbatników. Posypujemy owocami. (równomierną cienką warstwą ) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C. Na dół piekarnika dobrze jest wstawić dodatkową foremkę z wodą , która zapewni odpowiednią wilgotność. Pieczemy ok godziny ,aż masa serowa będzie zwarta. Po tym czasie zostawiamy sernik w piekarniku do wystudzenia , a następnie schładzamy kilka godzin
Malinowa Kawiarenka800g jajka, 4 szt cukier, 1 szkl kaszka manna, 2 łyżki mąka ziemniaczana, 1 łyżka cukier waniliowy, 1 opak proszek do pieczenia, 1 łyżeczka Przygotowanie Przygotowujemy spód sernika. Przepis na formę około 22cm. W malakserze mielimy drobno herbatniki. Masło rozpuszczamy, chłodzimy. Składniki mieszamy, wykładamy na dno formy, wyrównujemy i mocno dociskamy. Formę wkładamy na godzinę do lodówki. Żółtka(...)kaszę i proszek do pieczenia. Do mąki dodajemy Danonki i utarte żółtka. Delikatnie miksujemy na niskich obrotach, aż składniki się połączą. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy szpatułką. Wylewamy masę do formy, pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180st. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy i tak pozostawiamy sernik do wystudzenia. Posypujemy
Gotowanie moimi oczamiSernik z polewą czekoladową i daktylami to ciasto, którego smak długo się pamięta. Bardzo proste wykonanie, świetnie smakuje i nieźle wygląda. Sernik dobrze się kroi i nie traci formy nawet po dłuższym staniu w temperaturze pokojowej. Sernik, który zawsze wychodzi, a po upieczeniu jest równiutki. Do zrobienia tego sernika najlepiej jest użyć gęstego białego sera twarogowego tłustego(...)powierzchni serowej i wyrównać. Sernik piec w 170 stopniach C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik najpierw studzić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Następnie wyjąć z piekarnika i po całkowitym wystudzeniu polać polewą czekoladową. Sernik wstawić do lodówki najlepiej na 12 godzin, aby całkowicie zastygł. Spód do sernika: Herbatniki rozkruszyć blenderem i połączyć z roztopionym
Kuchcik gotujetradycyjnej, słodkiej odsłonie, jako pieczony dodatek do kremowego sernika z chrupiącą imbirową kruszonką z migdałami i szybką podstawą z herbatników. Jest on bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, a na pewno zachwyci podniebienia całej rodziny. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką (8-10 porcji) Składniki: 400 g rabarbaru(...)wodą. Włóż do piekarnika i piecz przez 25 minut lub do miękkości. Następnie rozgnieć go widelcem, wymieszaj z wodą wymieszaną z mąką i odstaw do ostygnięcia. W międzyczasie w celu przygotowania spodu, wymieszaj herbatniki z roztopionym masłem i wyłóż je równomiernie na dno przygotowanej tortownicy. Włóż ją do nagrzanego piekarnika i piecz przez 10 minut, do lekkiego zarumienienia
karmelowyopakowanie, herbatniki 200 gram, lukier - w opisie, jajka cukrowe jadalne - ile potrzeba składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć do białości z 4 minuty na dużych obrotach do masy jajecznej dodać zmielony twaróg, jogurty i mikserem połączyć składniki dodać pokrojone drobno śliwki suszone, budynie, kaszę manną i mikserem połączyć składniki foremka wyłożona papierem do pieczenia i silikonowa(...) i lekko je przycisnąć w sernik piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, piec serniki około 60 minut, do suchego patyczka, serniki wystudzić najlepiej całą noc w formach LUKIER: szklankę cukru pudru wymieszać z mlekiem na dość gęsty lukier, polać po wierzchu sernika i rozłożyć jajeczka cukrowe sernik ze śliwkami suszonymi kalifornijskimi jest
W Mojej Kuchni Lubięgalaretka truskawkowa - 250g truskawek - łyżka curu pudru Plus ok 15 truskawek do ułożenia na spodzie sernika i 7 do ozdoby Herbatniki drobno kruszymy. Masło roztapiamy w rondlu. Łączymy ze sobą (ma powstać konsystencja morego piasku). Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno dociskamy i wladamy do zamrażarki. W tym czasie robimy masę serową. Ser łączymy z cukrem pudrem(...)galaretkę w 250 ml wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki wrzucamy do kielicha blendera i dolewamy schłodzoną galaretkę dodajemy łyżkę curu pudru. Blendujemy. Ta przygotowany mus wylewamy na sernik, na wierzchu układamy truskawki i chłodzimy - najlepiej przez całą noc. Smacznego
Cook&LoveBananowy sernik z mascarpone to ciasto bez pieczenia z kremową i słodką masą mascarpone, gorzką czekoladową masą śmietankową i dwiema warstwami bananów, a wszystko to ułożone jest na herbatnikowym spodzie. Jest to kolejny na moim blogu sernik na zimno, gdyż jestem wielbicielką takich ciast, lubię łączyć różne masy i smaki. Serniki bez pieczenia nie są ciastami szybkimi(...)jajko150ml śmietanki 30% lub 36%1 łyżka cukry pudru1 łyżeczka żelatyny2-3 łyżki wody Wykonanie:- herbatniki rozdrobnić, masło rozpuścić, wsypać pokruszone herbatniki i wymieszać, powstanie z nich coś na kształt mokrego piasku- tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie rozłożyć masę z herbatników, wyrównać tak, by przykryła równo spód, mocno ugniatając- spód schłodzić 30-40 minut
Smakołyki BerenikiPozostając jeszcze w klimacie korzennych wypieków, dzisiaj przepis na lekko korzenny sernik (ciasto serowe) z ciastkami speculoos. Ciasto jest mega wilgotne i pyszne. Na spód można wykorzystać zarówno ciastka speculoos lub zwykłe herbatniki :) W święta piekłam go dwa razy, bo tak szybko znikał z blachy ;) Ciasto (niestety lub stety;)) potrzebuje nocy w lodówce. Ale uwierzcie mi, że warto(...)lepiej wykorzystać wysoka tortownicę lub jej boki wyłożyć wysoko papierem do pieczenia :) 'sernik speculoos' Składniki: (na blachę o średnicy do 22cm) * spód: - 150g pokruszonych ciastek speculoos (lub zwykłych herbatników) - 50g masła - 1 łyżeczka cynamonu i przyprawy korzennej (jeśli używamy herbatniki) * masa: - 500g sera na sernik - 5 jajek - 100g białej czekolady - 3/4-1 szklanka cukru (do smaku
CookYourselfmielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 700 ml śmietany 12-18% 2 jajka (duże lub 3 małe) 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego 1,5 łyżki kaszy manny Dodatkowo: herbatniki do wyłożenia spodu kakao do posypania wierzchu Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i pozostawić do ostudzenia. (Czekoladę połamać i umieścić w metalowej miseczce. Miskę ustawić na garnku(...)Całość dokładnie wymieszać i podzielić na 2 części. Jedną z nich połączyć z roztopioną czekoladą. Na dnie formy (wysłanej papierem do pieczenia) ułożyć warstwę herbatników i kolejno przelewać (średnim strumieniem, na zmianę) masę jasną i ciemną. Sernik wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec (**) (najlepiej z parą wodną) około 80-90 minut w 180 stopniach. (Na spodzie
Di gotujektórą uzyskałam poprzez pieczenie go w piekarniku z wstawionym naczyniem z wodą. Takie pieczenie sprawia również, że sernik ma równą i niepopękaną powierzchnię. Sernik nie jest mocno słodki, jeśli więc lubimy bardzo słodkie, to należy dodać do masy serowej więcej cukru. Składniki: (forma o średnicy 28 cm) Spód do sernika: 250 g kakaowych herbatników 100 g masła(...)serka mascarpone Przygotowanie: Spód do sernika: Herbatniki rozdrobnić blenderem, dodać roztopione masło i drobno posiekane lub zmielone migdały. Jeśli herbatniki nie są zbyt słodkie, dodać również cukier puder. Wszystkie składniki wymieszać, ma powstać masa o niezbyt grubej strukturze mokrego piasku, którą wysypać na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Masę starannie wyrównać za pomocą łyżki. Masa serowa: Masło
Kuchcik gotujeskładnik i na spód sernika: 250 g herbatników 2 łyżeczki kakao 120 g masła, roztopionego wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy na „piasek”. Dodajemy kakao, mieszamy. Dodajemy masło i wyrabiamy ciasto o konsystencji mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy (ok. 21 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia (boki również wyłożyłam) i wylepiamy nim dno tortownicy, mocno ugniatamy. Schładzamy w lodówce(...)masy. składniki na wierzch ciasta: 1 galaretka cytrynowa 350 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy wystudzenia. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć wylewamy ją na wierzch sernika i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia
Domowy Smak JedzeniaŚnieżny puch to ciasto bez pieczenia, coś w stylu sernika na zimno. Warstwa herbatników, kwaskowata pianka ze śmietany, twarogu i galaretki a na wierzchu posypka z kokosu. Pyszne, lekkie ciasto do zrobienia w kilka chwil. Jestem pewna, że swoim smakiem oczaruje zarówno domowników jak i gości :) Słyszałam o tym cieście dość sporo, aż w końcu sama postanowiłam je zrobić
Zrób to smacznieSierpniowe upały nie zachęcają do pieczenia więc zrobiłam sernik z lodówki. Na spód pokruszyłam herbatniki,zmieszałam je z roztopionym masłem i płatkami jaglanymi. Sernik wyszedł wyśmienity. spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 100 g płatków jaglanych Kupiec masa serowa: 1 op. sernika na zimno 600 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny
Kolorowa kuchnia Elkiblogu dawno nie było nic słodkiego, a ja Wam proponuję obłędny sernik bez pieczenia. Masę serową ugotowałam i przełożyłam herbatnikami. Wierzch udekorowałam bitą śmietaną. Zapraszam... Składniki: 1 kg sera półtłustego, dwukrotnie zmielonego lub z wiaderka (użyłam niezawodnej Piątnicy) niepełna szklanka cukru, w tym 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 g masła 4 jajka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
Czerwień i błękit