składniki: 1000 g sera białego, zmielonego 100 g masła w temperaturze pokojowej 6 jajek 1 budyń waniliowy 250 g cukru 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego 6 małych mandarynek herbatniki na spód sernika wykonanie: Mandarynki obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Na dnie foremki ok. 22×25 cm (wyłożoną papierem do pieczenia) układamy herbatniki. Zmielony ser miksujemy z masłem oraz cukrem i cukrem z wanilią. Następnie dodajemy jajka, budyń oraz ekstrakt i miksujemy do połączenia się z... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...