sernik na - 1500 przepisów (strona:25/100)

Sernik z pigwą 220

przełożyć do formy,25 cm.Posypać rodzynkami oprószonymi mąką i widelcem trochę powciskać do środka.Piec w temp.180 stopni przez 1 h.Składniki lukru utrzeć i polać nim wierzch sernika i ułożyć paski pigwy kandyzowanej

Kulinarny karnet Christophera
SERNIK LATTE MACCHIATO 464

SERNIK LATTE MACCHIATOSkładniki:- 1 spód biszkoptowy- 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej- 4 łyżki gorącej wody- 600g twarogu- 500g śmietany 36%- 2 fixy do ubijania śmiatany- 6 łyżki cukru pudru- 2 łyżeczki cukru waniliowego- 4 łyżeczki żelatyny- 4 łyżki wody- posypka czekoladowaSposób przygotowania:Na początek przygotowujemy napar z 4 łyżeczek kawy rozpuszczalnej oraz 4 łyżek gorącej wody. W tortownicy umieszczamy

Mentor Smaku
Kolorowy sernik na zimno 958

Jest to ciasto znane pod wieloma nazwami. U mnie w domu jest od kiedy pamiętam zawsze podstawową wersją sernika na zimno. Przygotowywany przez mamę na każde święto, czy rodzinną uroczystość. Sama dość często wracam do tego przepisu, modyfikując jedynie smak i ilość galaretek. Ciasto dosłownie 2 składnikowe, szybkie i proste do wykonania. Polecam na te pochmurne i szare dni.Składniki

Malinowe Pocałunki
Sernik na zimno z truskawkami 462

piec. Ciasto droźdżowe zawsze będzie miało zakalec, a dwukolorowe marmurki w moich rękach staną się murzynkami. Tak się akurat złożyło, że wczoraj był Dzień Ojca, a mój Tato lubi sernik - to była motywacja do tego, by sprawdzić, czy ciast bez pieczenia też nie potrafię robić :DGotowy efekt nie wygląda może oszałamiająco (ale Tata stwierdził, że liczy się gest

Kulinarne zapędy Kokosa
Sernik z kokosem 266

jeden z naszych ulubionych serników. Jest lekki i puszysty. Można go zrobić z samą pianką, jeśli ktoś nie lubi kokosu, wtedy radzimy do białek dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Dzięki temu beza będzie miała grubszą warstwę zewnętrzną.Składniki; 1 kg sera 500ml  mleka 4 łyżki oleju 2 budynie śmietankowe 30 dag cukru 5 żółtek  Kruchy spód: 2,5 szklanki

Anioły w kuchni
Sernik kokosowy 257

Sernik pieczony z likierem kokosowym na ciasteczkowym spodzie. Delikatny, puszysty i bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu   polecam :) Składniki :Na spód: Opakowanie herbatników 50g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 1kg trzykrotnie zmielonego twarogu  3/4 szkl. cukru do wypieków pół szklanki oleju 2 szkl. mleka 4 żółtka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 5 łyż. likieru kokosowego Przygotowanie: Ciasteczka

Wypieki Uli
Sernik na kruchym spodzie 7618

Sernik na kruchym spodzie SKŁADNIKI: mąka -1,5 szkl cukier -mniej niż pół szkl proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki żółtka -2 szt margaryna -0,5 kost cukier waniliowy -1 opak Składniki na masę: ser w kostce, 3 -krotnie mielony -1,5 kg mąka -6 łyżek mąka ziemniaczana -3 łyżki jaja -12  szt cukier -2 szkl masło roślinne

Kuchnia Danusi
Sernik na zimno 238

Sernik na zimno SKŁADNIKI:SPÓD:200 g herbatników100 g margaryny100 g orzechy laskowe mielone.MASA SEROWA:1,25 kg ser biały w kostce800 g- śmietana 18%cukier puder - 0,5 szklżelatyna - 4 łyżkiWIERZCH CIASTAgalaretka truskawkowa - 2 opakwiśnie do dekoracjiPRZYGOTOWANIE:Masa orzechowa herbatniki zmiksować blenderem, dodać orzechy i margarynę, zagnieść masę. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na blachę masę orzechową, dobrze docisnąć

Kuchnia Danusi
Sernik na zimno na serkach homogenizowanych. Ciasto bez pieczenia. 280

Wlewamy ją do masy serowej i miksujemy. Tortownicę (u mnie o średnicy 26 cm) wykładamy folią spożywczą - same boki. Układamy biszkopty w tortownicy i wlewamy masę serową. Następnie wstawiamy sernik do lodówki. Następnie układamy pokrojone truskawki w plasterki i zalewamy tężejącą galaretką. Ponownie wkładamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia

Aga w kuchni
Sernik z rosą 214

Dodajemy je w takiej kolejności jak są wymienione składniki.Taką masę przelewamy na ciasto i pieczemy 24 minut. Pianę z białek ubijamy na sztywno z cukrem i wiórkami. Wyciągamy sernik z piekarnika i smarujemy naszą bezą. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy jeszcze 15 minut

Aga w kuchni
Cynamonowo-piernikowy sernik na zimno 220

Czas na 200 posta : ) A z tej okazji przygotowałyśmy pyszny przepis na cynamonowo-piernikowy sernik na zimno. Idealny na czas świąteczny. Nie wymagający pieczenia, a jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil ( choć niestety musi odstać nieco w lodówce). Jeśli nie macie czasu na pieczenie, a chcecie zachwycić gości domowym ciastem to przepis dla was! Ilość porcji: mała tortownica Składniki

Kolizje Smaków
1487. Sernik gotowany 261

Dawno nie robiłam sernika...ten jest gotowany...oj ...takiego [ gotowanego] to już dawno nie jadłam..a prawdę mówiąc taki jadłam po raz pierwszy....przepis wyszperałam gdzieś w necie..ale nie pamiętam gdzie...pamiętam tylko , że autorka pisała , że placki po upieczeniu są twarde ,ale po przełożeniu masą serową zmiękną...moje placki upieczone wcale nie były twarde..były miękkie...a efekt

Moje domowe kucharzenie
Sernik wiedeński 422

herbatników i wylać na nie masę. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez godzinę w 160 st.C. Warto wstawić do piekarnika podstawkę z wodą.  Piekarnik wyłączyć i pozostawić sernik w środku do ostygnięcia.  Po ostudzeniu polać czekoladową polewą

Pasja Smaku
Sernik na zimno z owocami i World Baking Day 2014 228

Dzisiaj 18 maja, na całym świecie obchodzony jest World Baking Day 2014, czyli Światowy Dzień Pieczenia. To święto wszystkich tych którzy uwielbiają by ich dom pachniał

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Prosty maślany sernik puszysty na kruchym kakaowym spodzie 231

dzisiaj dla Was sernik. Pewnie na pierwszy rzut oka wyda się skomplikowany i czasochłonny. To jednak tylko pozory. Niewielka ilość składników jest jego zaletą. Idealny sernik otrzymamy przestrzegając kilku podstawowych zasad. Kiedyś już pisałam o tym, ale nie zaszkodzi powtórzyć, bo są proste i jeśli będą przestrzegane, to sukces sernikowy gwarantowany. Podstawa to dobrej jakości twaróg . Omijajcie szerokim(...)piekarnika i pozwolić całkowicie wystygnąć sernikowi. Wystudzony oblać cytrynowym lukrem. Lukier cytrynowy: cukier puder 1/2 cytryny Cytrynę wyszorować i sparzyć (najlepsza byłaby ekologiczna, niewoskowana). Skórkę zetrzeć, a sok wycisnąć do miseczki (razem ze startą skórką). Do soku i skórki wsypać cukier puder w takiej ilości, aby po wymieszaniu otrzymać lukier o odpowiedniej konsystencji. Lubicie serniki? Ja bardzo, dlatego zapraszam

Codzienna kuchnia niecodzienna