Najlepszy sero-makowiec, jaki robiłam. Sernik ma magiczny składnik - słodzony jest sporą ilością białej czekolady, dzięki czemu jest niezwykle kremowy, mleczny i delikatny. Rozpływa się w ustach! Warstwa makowa koniecznie zrobiona własnoręcznie, słodka, miodowa i pełna bakalii. Idealne ciasto na Nowy Rok! A ja, korzystając z okazji życzę wszystkim samych wspaniałych dni w nadchodzącym 2017 roku! Składniki Masa makowa(...)37x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na spód ułożyć herbatniki. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą makową. Wyłożyć na przygotowany spód. Masa serowa 300 g białej czekolady 75 g cukru z wanilią 6 żółtek + 3 białka 900 g tłustego sera na serniki łyżka mąki ziemniaczanej Biała czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i pozostawić
Słodkie inspiracjeminut, następnie w formach w chłodnym miejscu najlepiej całą noc z podanych składników utrzeć lukier, mleka dać tyle aby lukier był nie za gęsty, polać wierzchy sernika, zostawić w lodówce do zastygnięcia - sernik tzw. oszukany jest bardzo smaczny, czasem lepiej smakuje od tradycyjnego sernika, podstawa to dobre jogurty i świeże jajka..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsernikiem Ciasto pieczemy w 170-180*C przez ok. 60-70 min. Po upieczeniu sernik powinien być ścięty i lekko zarumieniony Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wkładamy na noc do lodówki by stężał. Moje uwagi: mój spód zrobiłam z gotowych herbatników maślanych. Miałam mniej pracy :) Do niewielkiej ilości sera dodałam łyżeczkę kakao i wylałam
Proste Potrawymiękkiego masła 1 szklanka mleka 200 g suszonej żurawiny 3 jajka Składniki na sernik: 100 g twarogu śmietankowego lub półtłustego 220 g cukru (ok. 1 szklanka i 3 łyżki) 5 jajek 100 g masła 1 łyżka esencji waniliowej Dodatkowo - opcjonalnie: 200 g herbatników 100 g masła Cytrynowy lukier: cukier puder sok z cytryny Jak zrobić seromakowiec - krok
Codzienna kuchnia niecodziennasernik wykończony galaretką i ulubionymi owocami. Świetnie sprawdzi się jako prosty deser dla osób dbających o linię. W wersji super fit można pominąć ciasteczkowy spód. 1000 gramów gęstego jogurtu naturalnego, w temperaturze pokojowej 22 gramy żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 cytryna, skórka starta na drobnych oczkach 150-200 gramów ciasteczek maślanych lub herbatników(...)spodem. Wlać masę jogurtową, wyrównać wierz i wstawić ponownie do lodówki na kilka godzin do stężenia. Wybraną galaretkę rozpuścić w odpowiedniej, podanej na opakowaniu ilości wody. Przestudzić. Na zastygniętym serniku jogurtowym ułożyć ulubione owoce. Zalać częścią galaretki i wstawić do lodówki do stężenia. Na stężoną galaretkę ułożyć kolejną warstwę owoców i znowu zalać częścią galaretki. Czynność powtarzać do wykorzystania wszystkich
olalacookingSernik malinowy pychota :D Składniki: 1 kg sera twarogu 500 g malin + ok 100 g do dekoracji 2 galaretki malinowe 40 g cukru pudru 1 cukier wanilinowy 150 g herbatników 75 g masła Przygotowanie: Herbatniki kruszymy bardzo drobno i ucieramy z masłem na jednolitą masę. Wykładamy masą spód tortownicy i wstawiamy do lodówki
Niezły Młynekwymaga pieczenia. Przygotowane jest na spodzie z herbatników. Jest ono nieco pracochłonne w przygotowaniu, ponieważ musimy poczekać aż jedna z warstw zastygnie, by móc nałożyć kolejną. W między czasie możemy odpocząć lub napić się kawy Ciasto podwójnie brzoskwiniowe to bardzo lekki i puszysty deser, idealny do kawy. Możnaby go także nazwać sernikiem na zimno, ponieważ masa składa się głównie(...)cukru pudru 250 g śmietany 18% MUS BRZOSKWINIOWY duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe GALARETKA Z BRZOSKWINIAMI duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe DODATKOWO 20 herbatników maślanych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml wrzątku, odstawiamy do przestygnięcia. Masę serową, serek mascarpone, śmietanę oraz cukier przerzucamy do jednej miski. Całość miksujemy na gładką
Przepiski.plsyropu) wyłożyć na masę z herbatników. Na wiśnie wyłożyć masę serową, wyrównać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą, dodać do reszty owoców i podgrzać, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Lekko wystudzoną frużelinę wyłożyć na masę serową, wyrównać i gotowe Schłodzić serniczek w lodowce przez minimum 3-4h. Smacznego Artykuł Sernik na zimno z frużeliną wiśniową pochodzi
Smaki Armineszklanki cukru pudru 2 laski wanilii sok z 2 cytryn + otarta skórka sok z 2 limonek + otarta skórka spód 200g herbatników sok z 1 cytryny 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: spód: herbatniki rozdrobnić w blenderze na piasek, dodać sok z cytryny i cukier. Wymieszać. Herbatnikową masą wylepić spód tortownicy wyłożony papierem do pieczenia. Podpiec 10minut w 180C. masa(...)wydrążyć ziarenka i dodać do masy. Całość zmiksować na najmniejszych obrotach miksera. Masę przełożyć na podpieczony spód, piec w 160-170C przez ok.75minut. Studzić w otwartym piekarniku. Artykuł Sernik cytrynowo-limonkowy z wanilią pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniabardzo smaczny sernik gotowany. Przygotowanie tego sernika zajmie Wam dosłownie kilkanaście minut, a pałaszowanie sprawi dużo radości Składniki: – 1kg sera (używam sera z wiaderka z firmy Piątnica) – 1 puszka kajmaku (510g) – 200g miękkiego masła – 2 jajka – 2 budynie o smaku toffi Dodatkowo: – 200g herbatników – 100g orzechów włoskich – 170g masła(...)100g migdałów w płatkach Herbatniki zmiksować w malakserze lub zblendować do uzyskania konsystencji bułki tartej. Orzechy włoskie drobno posiekać. Masło (170g) rozpuścić w garnku na małym ogniu. Do miski wsypać zmiksowane ciastka oraz posiekane orzechy, wlać roztopione jeszcze ciepłe masło i całość dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzić, delikatnie dociskając łyżką
Smaki Arminekonfiturę – dżemem (tylko taki znalazłam). Choć sernik jest bardzo aromatyczny, smaczny i wilgotny, to jednak nie jest dla każdego. Gorzko-słodki smak dżemu pomarańczowego nie wszystkim przypadnie do gustu (zwłaszcza dzieciom). Możecie jednak zastąpić go zwykłym, słodkim dżemem, ale wizualnie to już nie będzie to samo :) Składniki: Spód: 350 g herbatników maślanych 1 płaska łyżeczka cynamonu(...)łyżeczki olejku pomarańczowego 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 1 pomarańcza 400 ml śmietanki 30% (w temperaturze pokojowej) Wierzch: ok. 300 g dżemu z gorzkich pomarańczy (lub konfitury/marmolady) Wykonanie: Spód: Herbatniki kruszymy (najlepiej w blenderze) na piasek. Dodajemy do nich roztopione i przestudzone masło. Całość dokładnie mieszamy, a powstałym ciastem wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach ok. 20x30
MyCookBook.plZostawiam Wam dziś kawałeczek sernika truskawkowego z lekko kwaśnym musem i słodkim spodem na bazie czekoladowych cukierków, a sama uciekam z domku, bo zbyt gorąco by w nim siedzieć :) Miłej niedzieli Kochani! Składniki: Na tortownicę o śr 28cm Spód: 1 paczka herbatników maślanych (250g) 10 dkg fistaszków niesolonych 35 dkg cukierków w czekoladzie z miękkim nadzieniem (na wzór Michaszków(...)mniejsze kawałki, ale nie na miał. Śmietankę zagotowujemy i zalewamy nią podzielone na mniejsze kawałki cukierki. Odstawiamy i mieszamy po ok 2 minutach do rozpuszczenia. Do masy dodajemy herbatniki oraz połówki fistaszków. Mieszamy i wykładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Boki tortownicy wyłożyć połówkami truskawek- jedna obok drugiej. Odkładamy do lodówki i przygotowujemy masę serową
Kuchnia w czekoladziedaktylowym spodem :) Poniższe ciasto jest proste do przygotowania i bardzo lekkie w smaku. Idealne dla osób, które nie mogą jeść ciast z ciężkimi kremami. Oczywiście orzechowy spód możecie zastąpić herbatnikami bądź biszkoptami. Składniki na małą tortownicę* 0,5 kg twarogu sernikowego trzykrotnie zmielonego 1 galaretka o smaku malinowym + 1,5 szklanki wrzącej wody 1 galaretka o smaku(...)umyte, osuszone maliny. Na sam koniec, całość zalać galaretką o smaku malinowym (najlepiej na 2 razy, tzn. najpierw zalać maliny do połowy wysokości, a później resztą galaretki przykryć całość). Sernik ponownie wstawić do lodówki. Kroić dopiero wtedy, gdy galaretka stężeje
Ugotowaćchora i szczęśliwa, bo mam kryzysowy sernik :D Wartość odżywcza 1 kawałka (10) 151 kcal B 18 g W 8 g T 5 g Składniki: 1 kg twarogu 2 galaretki cytrynowe+500 ml wody 300 g borówek dosłodzić wedle uznania spód wedle uznania, nie jest konieczny (biszkopty, herbatniki, naleśnik, pokruszone ciastka z masłem) Przygotowanie: Galaretki(...)lodówki. Jak masa lekko stężeje (po około 1,5 h), wylewamy drugą warstwę i wstawiamy do lodówki na całą noc. Gorę możecie ozdobić wedle uznania. UWAGI ⇰ Sernik może być całkowicie bez spodu, jest dość galaretkowaty i łatwo się go po ukrojeniu wyjmuje. Ja użyłam naleśnika, który mi został ze śniadania :) ⇰ Użyłam galaretki z cukrem (taką tylko miała
zdrowo i aktywnie