sernik na herbatnikach - 2376 przepisów (strona:97/159)

Sernik z wiśniowym musem 171

razem sernik piekłam na roczek mojego kochanego Wnuczka ;)     Jest łatwy w wykonaniu a pyszny i efektowny, polecam spróbować bo zrobił furorę wśród gości :) Waszych też powinien pozytywnie zaskoczyć ;) Składniki na blaszkę 35x25cm, możecie też zrobić na tortownicy 32cm, warstwy będą wyższe Spód: -250g herbatników, u mnie maślane czarne ale mogą być Oreo bez masy(...)waniliowego Mus wiśniowy: -350ml jogurtu naturalnego -galaretka wiśniowa -650g wiśnie w kompocie Na wierzch 2 galaretki wiśniowe. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i szczelnie owijamy folią aluminiową, herbatniki blendujemy i mieszamy z roztopionym masłem, konsystencja ma przypominać mokry piasek, wykładamy na blaszkę i wygładzamy na równo. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, na środkową półkę wstawiamy dużą blaszkę

Wypieki Rene
SERNIK Z MANGO I KWIATAMI FORSYCJI 185

MASĘ NA WYSTUDZONY spód z herbatników i wstaw do lodówki aby stężała. ŻELATYNĘ DO POLEWY zalej małą ilością zimnej wody, odstaw aby napęczniała. PULPĘ DO POLEWY podgrzej w rondlu, kiedy będzie bardzo ciepła dodaj do niej żelatynę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia, dodaj suszony imbir i dobrze wymieszaj. Przelej na wystudzony sernik i wstaw do lodówki STĘŻAŁY SERNIK

Kuchnia bezglutenowa Loli
Sernik kajmakowy 157

budynie o smaku toffi (bez cukru) dodatkowo: herbatniki, płatki migdałów Wszystkie składniki masy miksujemy razem, a następnie stawiamy na palniku i gotujemy do czasu aż na powierzchni zaczną się pojawiać pęcherze powietrza (tak jak podczas gotowania budyniu). Zestawiamy na kilka minut z palnika. Dno tortownicy (21 - 23 cm) wykładamy herbatnikami i wylewamy na nie masę serową. Płatki wsypujemy(...)gorzkie). Następnie wysypujemy je na masę serową i odstawiamy całość do wystygnięcia, a następnie na kilka godzin do lodówki.  Pyszny... P.S. Na blogu znajduje się też przepis na sernik gotowany z jabłkami

Czary - gary w kuchni
Sernik wykwintny 131

Sernik jest bardzo smaczny, ale zwracam uwagę, że jest trochę"zachodu" przy jego przygotowaniu.   Niestety dużo pracy...ale warto. Składniki : 1 kg sera z wiaderka 20 dag masła 8 dużych jajek 25 dag cukru 200 ml śmietany 30% 1 budyń waniliowy lub śmietankowy herbatniki Przygotowanie: Masło utrzeć do białości, dodawać po trochu sera- ucierać(...)utartym cukrem, budyń potem śmietanę, a na końcu pianę z białek- delikatnie wmieszać drewnianą łyżką  Foremkę o rozmiarach 37 x 25 cm  wyłożyć papierem, na nim ułożyć herbatniki i ostrożnie wylać masę serową, wyrównać wierzch Piec w piekarniku nagrzanym do 170*C ( u mnie trwało to 75 min) Po upieczeniu zostawić do wystudzenia w otwartym piekarniku

Proste Potrawy
SERNIK Z GRUSZKAMI NA SPODZIE CIASTECZKOWYM + FILMIK 137

Pyszny, niecodzienny sernik na spodzie z ciasteczek oraz ciasteczkową kruszonką. Bardzo łatwy w przygotowaniu a co najważniejsze każdy się nim zachwycał, polecam przepis.  GRUSZKI :  1 kg twardych gruszek 1/2 szklanka cukru  SPÓD CIASTA : ciastka owsiane z czekoladą (210 g ) herbatniki kakaowe (250 g ) 100 g rozpuszczonego masła  SER :  1 kg sera wiaderkowego(...)blaszkę o rozmiarze 25/30 cm, rozkładamy część ciasteczek, na to wylewamy cały ser, rozkładamy gruszki, lekko je dociskając do sera a na koniec rozsypujemy pozostałe sypkie ciasteczka.  Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 170 % C, funkcja góra/dół. Po upieczeniu sernik studzimy około 1 godziny przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po całkowitym ostygnięciu ciasto kroimy, smacznego. Sernik

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik warzony 166

serniku na zimno, który robi się z własnoręcznie przygotowanego/uwarzonego sera z mleka, jajek i śmietany. Taki ser następnie uciera się z masłem i cukrem. Taki sernik na zimno smakuje zupełnie inaczej niż serniki z sera z wiaderka czy serków homogenizowanych. Jest zbity, ciężki, lekko maślany w smaku. Świetnie się kroi i ładnie wygląda. Z powodzeniem mógłby udawać sernik(...)wyłożyłam  papierem do pieczenia. Na dnie blachy ułożyłam ciastka. Użyłam różnych: herbatników, markiz, pierniczków. Na ciastka wyłożyłam przygotowaną masę i wyrównałam powierzchnię. Ciasto odstawiłam do lodówki. W tym czasie przygotowałam galaretki według instrukcji na opakowaniu i odstawiłam do wystygnięcia. Lekko tężejące wylałam na ciasto. Sernik znów odstawiłam do lodówki, żeby galaretka stężała. Już po kilku godzinach ciasto

Waniliowe Improwizacje
Borówkowy sernik bez pieczenia ze śmietankową pianką-na herbatnikach 219

Witam Kochani dziś zapraszam Was na rewelacyjny borówkowy sernik na zimno z pianką śmietankową-jest to ciasto bez pieczenia. Zachwyca pięknym fioletowym kolorem i wspaniałym smakiem. Zapraszam i gorąco polecam :) SKŁADNIKI  blaszka 25x25cm -około 300g herbatników (mi na jedną warstwę wchodziło 20sztuk małych herbatników) -1 kg sera sernikowego z wiaderka -300 ml śmietany

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto cytrynowy puszek 336

moje możecie kupić tutaj   Składniki: (na tortownicę 24 cm*) 500 g sera na sernik (z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki cytynowe 500 ml wrzącej wody Dodatkowo: około 100 g kakaowych herbatników około 50-70 g masła – ilość należy dostosować do ilości herbatników) ciemne kakao

Słodkie okruszki
Sernik na zimno z mandarynkami 242

Ponieważ jeszcze żadna firma nie wyprodukowała mandarynkowej galaretki a chciałam zrobić sernik z mandarynkami to postanowiłam zrobić mały eksperyment. Na soku z mandarynek Victoria Cymes zrobiłam galaretkę. Nie spodziewałam się, że wyjdzie aż tak pysznie.  Składniki: Spód: 100 g herbatników 80 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego  250 ml kremówki 4 łyżki cukru pudru

Ala piecze i gotuje
Cytrynowy sernik z sosem wiśniowym i herbatnikami 200

Rewelacyjny słodko – kwaśny sernik o cytrynowym smaku. Pieczony w kąpieli wodnej bez spodu jest niezwykle delikatny i aksamitny. Aby przełamać smak cytryny wierzch oblany jest słodkim sosem wiśniowym z pokruszonymi maślanymi herbatnikami. Tortownica 20 cm 600 g twarogu sernikowego z wiaderka 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 3 jajka L Skórka z jednej cytryny Sok z jednej

VioletoweKucharzenie
Sernik Tiramisu na zimno 314

kroi się doskonale. I co najważniejsze ciasto w smaku i swej konsystencji bardziej przypomina sernik, niż galaretę o smaku śmietany, co niewątpliwie jest jego wielką zaletą. Dodatkowo jest bardzo szybki i w sumie dość prosty w przygotowaniu. :)  Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników 60 gramów masła 82% 1 duża łyżka cukru pudru Składniki (na masę serową

Garniec Magalie
Sernik z polewą toffi 320

szklanka cukru trzcinowego 70 g masła Przepis na spód: Ciasteczka kruszymy i umieszczamy w melakserze. Miksujemy do momentu aż wszystkie herbatniki zostaną skruszone i powstanie z nich "piasek". W garnuszku roztapiamy masło i dodajemy do skruszonych herbatników. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożony tylko spód tortownicy). Tortownicę wraz ze spodem wkładamy(...)całość miksujemy stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy po jednym jajku do masy serowej i miksujemy. Tak przygotowaną masę serową przekładamy do tortownicy, którą owijamy folią aluminiową (spód i brzegi). Sernik umieszczamy w nagrzanym do 175 C piekarniku i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę pieczenia do 125 C i pieczemy sernik przez kolejne 90 minut

Emcia Pichci
Kremowy sernik z musem z akacji i puszystą śmietaną 111

Dlatego sernik pięknie się prezentuje - nie kruszy, nie rozpada.  Przepis ogółem najprostszy z tych, gwarantujących sernik doskonały.  Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm Masa serowa: 1 kg sera wiaderkowego 125 gram serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 jajka na spód - około 10 herbatników kakaowych(...)kakaowe herbatniki. Dociskamy je do dna, by uniknąć ich wypłynięcia na wierzch w czasie wlewania masy serowej. Jaja wbijamy do dużej miski, wsypujemy cukier  i miksujemy około 2 minut, do lekkiego spienienia. Wsypujemy budyń, krótko miksujemy, po czym dodajemy sery,  wlewamy śmietankę i miksujemy na jednolitą masę. Przelewamy ją powoli na herbatniki. Tortowniczkę wkładamy do piekarnika

Kronika Piekarnika
Sernik z musem z brzoskwiń 367

Sernik na zimno z galaretkami i musem z brzoskwiń. Sernik miał być z musem z truskawek, lecz truskawki znikły za nim przybrałam się do zrobienia sernika i zastąpiły je brzoskwinie. Smak galaretek z owoców leśnych i agrestu fajnie łączy się z kremowym serem i musem brzoskwiniowym. Na upalne dni jest idealny, o umiarkowanej słodyczy i przyjemnym lekko owocowym(...)połączenia się składników. Wylać do formy wyłożonej herbatnikami. Zastygnięte galaretki z owoców leśnych pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć na ser, dociskając by się w nim zanurzyły, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Na zastygnięty ser wylać wystudzony mus brzoskwiniowy i ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.  Sernik najlepszy jest na drugi dzień. Osoby lubiące bardzo słodkie

Kuchcik gotuje
Sernik czekoladowy 157

herbatników kakaowych petit beure • 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej • 50 g masła Polewa • 1/2 czekolady gorzkiej • 1/3 szklanki śmietanki słodkiej • czekoladowe gwiazdki do dekoracji Wykonanie: Spód • Pokruszyć herbatniki, dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem na parze i zmiksować całość. • Totownicę okrągłą średnią wyłożyć papierem do pieczenia, wypuszczając papier na zewnątrz obręczy. • Wysypać herbatniki(...)parze, dodać kakao i wymieszać na gładką masę. Przestudzoną masę dodać do masy serowej i zmiksować razem. • Wlać masę serową na spód herbatnikowy. • Sernik włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15 minut. • Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec jeszcze 1,5 godziny • Po upieczeniu

To co kocham