sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:147/339)

Sernik na zimno z musem rabarbarowym 195

Oprócz sernika, polecam Wam przygotowanie kompotu z rabarbaru (przepis na niego znajdziecie tutaj – Kompot z rabarbaru ), czy też pysznego, ucieranego ciasta (przepis – Ciasto z rabarbarem ).   Sernik na zimno z musem rabarbarowym przepis na tortownicę o średnicy 23 cm Spód: 2 szklanki preparowanej pszenicy 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 50 g masła lub oleju(...)kawałki. Następnie przełóż je do rondelka, dodaj 50 ml wody oraz miód. Całość gotuj do czasu aż owoce się rozpadną. Mus odstaw do przestygnięcia. Na koniec wystudzony mus rabarbarowy przełóż na ciasto. Gdy będzie zbyt wodnisty, odlej wcześniej wodę. Ciasto przechowuj w lodówce Smacznego Artykuł Sernik na zimno z musem rabarbarowym pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Kruche ciasto z budyniem i marmoladą 363

Dziś zapraszam Was na jeden z moich ulubionych wypieków (poza oczywiście sernikami ). Pyszne kruche ciasto z budyniem i marmoladą . Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, doskonałe również na różne rodzinne spotkania. Dziś przedstawię Wam mniej tradycyjną wersję, bo przygotowałam je z pyszną marmoladą o smaku pigwowym. Jak dla mnie połączenie smaków idealne. Dlaczego? No cóż… po cieście zostały już(...)wyłączonym otwartym piekarniku. Przygotowujemy masę budyniową. W szklance mleka rozprowadzamy dokładnie oba budynie. Pozostałe mleko zagotowujemy z masłem i cukrem. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy przygotowane rozrobione budynie i gotujemy budyń do mocnego zgęstnienia. Budyń od razu wykładamy na podpieczony kruchy spód, rozprowadzając równomiernie. Na wierzch łyżeczką w dowolnych odstępach wykładamy marmoladę (1 łyżeczka marmolady w 1 miejsce). Wyjmujemy ciasto

Słodkie okruszki
Sernik orzechowy 201

się za robienie spodu sernika. Do robota wrzucamy pokruszone herbatniki i chwilę miksujemy a potem dodajemy masło i miksujemy do momentu połączenia składników. Następnie wypełniamy dno tortownicy i podpiekamy w nagrzanym piekarniku do temperatury 175 stopni przez 6 minut. Teraz zabieramy się za masę orzechową. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą, podgrzewamy a ostatecznie gotujemy przez ok. 10 minut(...)jajka, aromat i śmietanę. Wszystko razem miksujemy na gładką masę i wylewamy na masę orzechową. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni i pieczemy przez godzinę. Upieczony sernik studzimy a następnie schładzamy w lodówce. Jeżeli ktoś chce sernik można oblać rozpuszczoną czekoladą ale warstwa czekolady nie powinna być za gruba bo potem będzie się źle kroić

Kuchenne Wariacje
Szparagi z jajkiem sadzonym 261

Sezon na szparagi jeszcze trwa. Zielone szparagi im są młodsze tym znacznie lepsze. Szparagi z jajkiem sadzonym to moja propozycja na fajne śniadanie, szybki obiad albo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrynowy sernik 249

wyjąć. Piekarnik wystudzić do 160 o C. Opaski z gazety zdjąć i jeszcze raz namoczyć w wodzie. Ponownie owinąć mokrymi formę i wstawić do piekarnika na około 45 minut. Sernik wystudzić najpierw przez około 1 godzinę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, potem studzić jeszcze minimum 2 godziny. Wykonanie glazury: W małym rondelku dobrze rozgrzać sok z cytryny (nie dopuszcvzając(...)małym ogniu i gotować cały czas mieszając drewnianą łyżką, dopóki masa nie osiągnie 77 o C (około 3 minuty). Następnie zdjąć z ognia, dodać porcjami zimne masło-cały czas mieszając, by się roztopiło. Potem dodać kremówkę, wanilię i sól. Dokładnie wymieszać. Glazurę przelać przez sitko, przykryć folią i włożyć do lodówki. Na ostudzony sernik (ale jeszcze w formie) wylać

In my kitchen
Dżem truskawkowy 122

odrobinę masła. Nie dodaję do niego żadnych środków żelujących. Uwielbiam domowy dżem truskawkowy, ale do serników i deserów najlepsza jest frużelina truskawkowa bez żelatyny , jestem pewna że Tobie też będą smakowały. Dla ułatwienia podałam w przepisie proporcje na 1 kilogram truskawek. Truskawki podczas gotowania mocno ściemnieją i stracą swój piękny czerwony kolor, ale jest to całkowicie naturalne. Domowy dżem truskawkowy

Cztery Fajery
Sernik z michałkami i białą czekoladą 113

gotuję!), ściągam z ognia i dodaję pokrojone michałki i czekoladę, mieszam, żeby się rozpuściło. Odstawiam do przestygnięcia. Ser z resztą składników miksuje na wolnych obrotach, dodaję przestudzoną masę. Wlewam do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok. 80 minut w 170 stopniach, obok stawiam naczynko z wodą. Polewa: składniki rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam przestudzony sernik. Na wierzch

Wasze Przepisy
Sernik z trzech składników 158

Sernik z trzech składników Sernik z trzech składników     Sernik z trzech składników, tak, naprawdę tylko z trzech ! i na dodatek zrobiony w szybkowarze. A szybkowar wbudowany jest w urządzeniu Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid . To urządzenie, który testuję od miesiąca i z dnia na dzień jestem w nim coraz bardziej zadowolona. Dlaczego ? Ostatnie(...)parę. Naprawdę to urządzenie nie potrzebuje żeby go pilnować w trakcie gotowania, jeśli coś się źle dzieje, albo musisz przełożyć/ dodać jedzenie da ci znać. Tak jak poniżej na zdjęciu – Do not open the lid ( czyli nie otwieraj pokrywy ). Ale starczy już :) w końcu przepis na pyszny sernik. Zrobiłam go w wersji bez spodu, żeby miał jak najmniej

Kuchnia na wzgórzu
SERNIK CHAŁWOWY 223

okazji, chciałam życzyć dalszych sukcesów, by gotowanie zawsze przynosiło radość, a smutki i stres poszły w zapomniane, by gotowanie było dobrą zabawą zachęcając i udowadniając, że czas w kuchni można spędzać przyjemnie, by zapachy unoszące się zza okna przyciągały tłumy ludzi, aby nigdy nie brakowało chętnych do wspólnego uczenia się gotowania. http://akademiakulinarnawhirlpool.pl/ http://www.marcoghia.pl/ SKŁADNIKI: biszkopty podłużne(...)biszkopty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 40 min, do suchego patyczka, w kąpieli wodnej tj. pod tortownicą umieścić naczynie żaroodporne z wodą. Gdy sernik ostygnie wylać rozpuszczoną z olejem czekoladę. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.  UWAGA ! Jeżeli ktoś nie posiada robota kuchennego (malaksera), wtedy należy twaróg zmielić dwukrotnie

Kuchnia Paulettes
SERNIK Z FIGAMI NA SPODZIE BROWNIE 178

serową masą i gęstą polewą z sosu toffee. Udekorowany świeżymi figami ( myślę, że równie dobrze sprawdzą się też maliny). Łatwy do zrobienia, choć nieco pracochłonny. Zachwycił wszystkich bez wyjątku. Sernik jest dosyć krótko pieczony i powinien być wyjęty z piekarnika, gdy jego środek jest jeszcze sprężysty i nie do końca ścięty.  Dzięki temu po wystygnięciu pozostanie wilgotny(...)piekarnika. Pieczemy 40 minut. SOS TOFFEE: Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i gotujemy 30 minut, na małym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje i zmieni kolor na jasnobrązowy (dodatkowo zgęstnieje jeszcze po ostygnięciu). Zostawimy na 5-10 minut, do lekkiego przestygnięcia.  Wykładamy na upieczony sernik, wygładzamy wierzch. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy świeżymi

cool and minty
Kryształek na biszkopcie 86

Fajne kolorowe ciasto, które przyciąga wzrok. Galaretki lubią chyba wszyscy a tutaj jest ich sporo. Masa to zmielony ser z wiaderka czyli taka jak w wielu

Monia miesza i gotuje
Sernik dwukolorowy 150

Mam trochę przepisów, które robiłam jakiś czas temu opisałam, ale nie opublikowałam. Teraz wiem, że wielu z nich zbyt szybko nie powtórzę z racji zawartego w

Państwo Wojtczuk gotują
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 180

Dostałam ten przepis od mojej siostrzenicy Luizki, już następna młoda osoba założyła własną rodzinę i zaczyna smodzielnie gotować i piec. Brawo Przepis na Thermomix na dole

Kuchnia Pokoleń
Jaglany sernik na owsianym spodzie 237

dziś. Jaglany sernik to propozycja głównie dla osób, które w swojej codziennej diecie unikają laktozy i nabiału, ale także dla tych, którzy chcą zdrowo się odżywiać. Jaglany sernik na owsianym spodzie przepis na keksówkę o długości 16 cm SPÓD: 100 g płatków owsianych lub orkiszowych 200 g suszonych śliwek 200 ml wrzątku MASA JAGLANA 200 g kaszy jaglanej(...)masę. Kasze jaglaną przepłukaj na sitku by pozbyć się goryczki. Kaszę gotuj w wodzie lub mleku kokosowym do czasu aż będzie miękka. Ugotowaną kasze jaglaną zmlenduj z masłem orzechowym, śmietanką kokosową oraz miodem. Gotową masę wyłóż do formy, wyrównaj wierzch i ponownie wstaw do lodówki na ok. 3h. Sernik podawaj udekorowany wiórkami kokosowymi, świeżymi owocami lub innymi, ulubionymi dodatkami

365 dni dookoła kuchni