OREO MIĘTOWE I O SMAKU SERNIKA TRUSKAWKOWEGO 226Dziś chcę Wam przedstawić pyszne OREO tak ale zupełnie inny smak niż u Nas w Polsce. Dzis testuję Oreo Miętowe i Oreo Sernik Truskawkowy. Już
Gotowanie Patki
Sernik truskawkowy na zimno 327W czasie upałów nie mam ochoty stać przy piekarniku. Wtedy do kawy robię słodkości bez pieczenia lub takie, które można zrobić szybko i z małym nakładem
Ala piecze i gotuje
Sernik na zimno z owsianym spodem 207A oto wersja sernika, na nietypowym spodzie, z zastosowaniem ciemnej mąki, płatków owsianych, siemienia lnianego, orzechów, migdałów, Składniki: 0,5 szklanki mąki gryczanej 1,5 szklanki
kgwjanczewo
Sernik zdziwiony 389Sernik zdziwiony, dlaczego zdziwiony? dlatego, że jest bardzo płynny kiedy wylewa się na blaszkę i wydaje się, że się nie uda, a mimo tego wrażenia
kgwjanczewo
Zupa z topinamburu 193Witajcie po świętach. Czy udało się Wam nie przejeść? Nie brać dokładek? Nie sięgnąć po czwarty kawałek sernika? Bo pogoda spacerom nie sprzyjała, to fakt. Choć
Gotuj z Blue Raven
Korzenny sernik dyniowy 217Aromatyczny, bardzo kremowy, zachwycający kolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a przepis zostanie z Wami na dłużej, koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): WAŻNE: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masa serowo-dyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) purée z dyni(...)Przygotować sos karmelowy: na patelni z grubym dnem zgotować wodę z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 12) Wystudzony sernik udekorować polewą i podawać polany karmelem. Artykuł Korzenny sernik dyniowy pochodzi z serwisu
Fitsweet.me
Korzenny sernik dyniowy 211Aromatyczny, bardzo kremowy, zachwycający kolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a przepis zostanie z Wami na dłużej, koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): WAŻNE: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masa serowo-dyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) purée z dyni(...)Przygotować sos karmelowy: na patelni z grubym dnem zgotować wodę z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 12) Wystudzony sernik udekorować polewą i podawać polany karmelem. Artykuł Korzenny sernik dyniowy pochodzi z serwisu
Fitsweet.me
SERNIK TOFFIFEE (przepis bez glutenu) 111sernik 😄 Oczywiście inspirowany znanymi słodyczami! Orzechowy serniczek z karmelowym spodem i czekoladową polewą. Musicie spróbować 😍 Strukturę serniczka możecie podpatrzeć tutaj Składniki (śr: 18-20cm): Spód -30g poppingu z kaszy jaglanej -20g płatków kukurydzianych -100g cukru kokosowego -30g oleju kokosowego -70g mleka kokosowego (82% kokosa) -łyżka masła orzechowego z fistaszków -sól Sernik(...)kokosowy, olej kokosowy, 1/4 łyżeczki soli i mleko gotować w małym garnuszku na małym ogniu do odparowania nadmiaru wody. U nas ok 20 minut. 2. Gdy karmel nieco się ostudzi i zgęstnieje, dodać mało orzechowe. 3. Karmel wymieszać z poppingiem i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. 4. Zwartą masą wylepić spód tortownicy. SERNIK 5. Jogurt, serek włoski, ksylitol, pastę laskową, sól
Candy Pandas
Sernik z musem czekoladowym 3240jeden z najbardziej eleganckich serników jakie zrobiłam. Śnieżnobiały, z czekoladowym musem. Bardzo delikatny, wręcz aksamitny. Może tylko odrobinę zbyt słodki. Jak dla mnie najlepszy około 30-40 minut po wyjęciu z lodówki. Myślę, że to może być fajne ciasto aby uczcić dzisiejszy Dzień Matki Sernik: 1 kg sera na sernik (u mnie Piątnica z wiaderka) 3 łyżki mąki(...)mieszamy. Rozprowadzamy ostrożnie na podpieczonym serniku. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez 10-15 minut. Sernik odstawiamy do całkowitego przestudzenia Do metalowej miski lub garnka dajemy wszystkie żółtka (6 sztuk), przesiane przez sito kakao, schłodzoną śmietanę oraz około 50 g drobnego cukru. Naczynie ze składnikami wstawiamy na garnku z lekko gotującą się wodą (tak by dno naczynia
Smaki Na Talerzu
Szybkie ciasto z borówkami i lukrem borówkowym 566przepisy z wykorzystaniem borówki amerykańskiej: Jagodzianki puszyste jak bawełna Ptasie mleczko borówkowe w czekoladzie Pierogi drożdżowe gotowane Placek biszkoptowy z borówką amerykańską Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym Drożdżówki z borówką amerykańską Pierogi z borówkami Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami Sernik jagodowy Wydrukuj przepis The post Szybkie ciasto z borówkami i lukrem borówkowym appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylko
Sernik chałwowy z musem truskawkowym. 321Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 1 godziny w 170C. Jednak należy kontrolować czas pieczenia. Kiedy sernik ostygnie przygotowujemy mus truskawkowy. Przygotowanie musu; Truskawki przebieramy, myjemy. Jeśli są mrożone najpierw je rozmrażamy. Następnie blendujemy na gładki mus. Przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu kilka minut. Słodzimy do smaku. W garnuszku w 2-3 łyżkach wody rozpuszczamy
Radość kipiąca uśmiechem.
SAJGONKI Z ZUPEK TYPU CHINSKIEGO 191się żurek na białej kiełbasie i z jakiem, a chrzanu dodaje się o zupy w trakcie gotowania. U męża w w rodzinie je się żurek na kiełbasie podlaskiej z jajkiem, pieczywem, białym serem i chrzanem dodanym na talerz przed samym podaniem. Sernik jest zarówno w Lublinie jak i w Warszawie. Obydwa pyszne... bo teść rób z brzoskwiniami
Kuchnia w oparach
Ciasteczka owsiane z żurawiną 299podwoić ilość składników i od razu zrobić więcej Dajcie znać jak Wam smakowały, smacznego! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Ciasteczka owsiane z żurawiną Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 25 minut Składniki 100 g mąki 100 g miękkiego masła łyżeczka proszku do pieczenia jajko szczypta soli
Kuchnia Bazylii
Poza sezonem: konfitura z czerwonych pomarańczy 200godziny, aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji (im dłużej gotowana, tym gęstsza będzie konfitura). Pod koniec gotowania dodać utłuczony w moździerzu pieprz. Konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zamknąć, ostudzić, ewentualnie zapasteryzować. Smacznego! Mojej używam namiętnie do naleśników, a także do ostatniego sernika dyniowo-pomarańczowego . Pasowała tam idealnie
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lukrowany Serniczek 252Składniki: 1 op maślanych ciasteczek 100 g masła 1 kg mielonego twarogu szczypta soli 0, 5 kubka oleju 0, 5 kubka mleka 0, 5 kubka
Luźna Kuchnia
Sernik kawowy na krakersach 392talerza, domownicy nie wierzyli że może być dobry na słonych krakersach, a jednak był wyśmienity. Sernik kawowy na krakersach Składniki: masa kawowa biały ser w kostkach - 1 kg cukier - 3/4 szkl śmietana kremówka - 2 szkl kawa rozpuszczalna - 3 łyżeczki woda gotowana do kawy - 3 łyżeczki żelatyna - 3 łyżeczki woda gotowana do żelatyny - 0,5 szkl Na spód formy krakersy
Kuchnia Danusi
Sernik puszysty 266Składniki: 80dkg sera 100 ml śmietany 4 jajka 5 dkg masła 2 szkl cukru pudru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy Przygotowanie: Ser mieszamy z
Luźna Kuchnia
Sernik Jasia i Małgosi 394czas, ale któregoś dnia sama sobie wjechałam na ambicję. Nie poprzestałam na wypróbowywaniu sprawdzonych przepis. Poszłam dalej i stworzyłam własne proporcje. W taki sposób powstał sernik Jasia i Małgosi. Składniki spodu: 2 paczki herbatników , 1/4 kostki masła . Herbatniki pokruszyć dokładnie. Można to zrobić za pomocą blendera lub wkładając je do mocnego woreczka i uderzając wałkiem(...)garnuszku, dodać masło i mleko. Gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając do rozpuszczenia cukru i zgęstnienia. Polać ciasto po lekkim przestudzeniu. Ja dodatkowo posypałam polewę gorzkim kakao i brązowym cukrem. Drobne rady odnośnie pieczenia sernika: * Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Najlepiej wyjąć je z lodówki 2 -3 godziny przed pieczeniem. * Żeby sernik był wilgotny i nie popękał
Codzienna kuchnia niecodzienna