sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:136/339)

Sernik wysokich lotów 220

sernik jest wykwintny, pomysłowy, oryginalny, idealny, słodki, kwaśny, czekoladowy, puszysty.. wymieniać dalej? :) Cudownie jest się cieszyć z własnego pomysłu, wiecie? :) I on jest na prawdę wysokich lotów, nawet nie chodzi o mleczko ptasie jakie dodałam, ale o połączenie wszystkich oryginalnych smaków. No czad po prostu, musicie spróbować. Prezentuje się niesamowicie dobrze :) Potrzebujemy: Ciasto: szklanka mąki kokosowej, ja użyłam(...)dociskając do dołu, nasze mleczko ptasie. Pieczemy w 150 st. C przez 50 minut. Jeżyny zagotowujemy i gotujemy, aż się nie "rozpadną". Następnie przecieramy przez sito i do gorącego płynu wsypujemy galaretkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia.  Po upieczeniu, sernik zostawiamy w gorącym piekarniku, uchylamy jedynie drzwiczki, aby wolno się studził. Kiedy nasz mus będzie już

MamaOskarka
Ciasta na święta Bożego Narodzenia 107

Serniki Nie wyobrażam sobie świąt bez sernika jak i bez wspomnianych wcześniej ciast z makiem. Świetną propozycją jest połączenie sernika z makowcem. Seromakowiec to 2 ciasta w 1. Moje ciasto powstało z sernika na kruchym spodzie z prawdziwego twarogu oraz makowca z bakaliami i miodem. Świetnie wygląda i zachwyca gości swoim niepowtarzalnym smakiem. Zobacz przepis na seromakowiec . Jeśli sernik(...)Zobacz przepis: Puszysty sernik królewski . Jeśli już jesteśmy przy dwukolorowych sernikach, to polecam także sernik Izaura . To wilgotne ciasto czekoladowe z kremowym sernikiem, polane czekoladą. To niezapomniany smak z mojego dzieciństwa. Zobacz przepis na sernik Izaura . Dla miłośników klasycznych przepisów polecam również sernik tradycyjny . Robię go z dwukrotnie zmielonego twarogu. Taki sernik jest przede

Ania gotuje
Sernik truskawkowy 205

wiaderka 500 g truskawek 3,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 5-6 łyżek cukru oraz biszkopty do wyłożenia formy galaretka truskawkowa truskawki ok 400 g Składniki na sernik przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki. Truskawki zmiksować na mus. Zmielony ser przełożyć do miski i dodać cukier(...)mniej), zmiksować. Następnie dodać zmiksowane truskawki, ponownie zmiksować aby składniki się połączyły. Do rondelka wlać mleko dodać żelatynę, odstawić na chwilę aby żelatyna napęczniała. Następnie mleko podgrzać ale nie gotować i rozpuścić żelatynę. Rozpuszczoną żelatynę przestudzić. Potem dokładnie połączyć z truskawkową masą. Z lodówki wystawić tortownicę. Na biszkopty wylać kilka łyżek truskawkowej masy i ponownie wstawić do lodówki na kilkanaście

Monia miesza i gotuje
Gotuję z Baletnicą :) 154

Garść inspiracji kulinarnych z książek @fit przepisy od Baletnicy 🙂 Sernik z owocami „Fit przepisy od Baletnicy„ Czachochbili „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Zupa krem z pomidorów „Fit przepisy od … Czytaj dalej Gotuję z Baletnicą

czarrna od kuchni
Sernik z ananasem 137

Bardzo szybki i pyszny sernik. Najlepiej smakuje, jak dobrze stężeje w chłodnym miejscu. Można użyć innych owoców - ananasy były dobre, ale był trochę twarde i do krojenia przydaje się porządny ostry nóż.   Składniki: 1 kg dobrego sera wiaderkowego (u mnie z Piątnicy) 200 g masła - rozpuścić i ostudzić 250 g serka mascarpone 6 jajek 2/3 szklanki cukru(...)pilnować, by sernik się nie przypalił. U mnie piekł się w sumie 1h 20 minut. Po wyłączeniu piekarnika zostawić sernik na 10 minut. Potem lekko uchylić drzwiczki i tak studzić sernik. Letni wyjąć z piekarnika. Po całkowitym wystudzeniu włożyć do lodówki lub w inne chłodne miejsce, by dobrze stężał.  Smacznego! Źródło: Ania gotuje

Kuchnia domowa Ani
Sernik z musem śliwkowym 247

tortownica wstawiona do większej formy wypełnionej do 3/4 wodą) w 150 stopniach przez 45-50 minut. Upieczony sernik studzimy. mus śliwkowy:  Śliwki węgierki drylujemy z pestek, przekładamy do garnka dolewamy odrobinę wody na  dno, aby się nie przypaliły i gotujemy aż zmiękną od czasu do czasu mieszając. Miękkie śliwki miksujemy blenderem,dodajemy sok z cytryny, a następnie

Bon appetit mon amie
Sernik japoński -3 składniki 129

zdecydowanie najprostszy sernik jaki znam, który uda się każdemu. Sernik typu japońskiego, o niezwykle lekkiej strukturze.    3 jajka biała czekolada 120 g kremowy serek śmietankowy 135 g    Blaszka 15 X 11 cm wyłożona papierem do pieczenia ( powyżej brzegi blaszki ). Druga większa blaszka na gorącą wodę. Może być nieco mniejsza wtedy sernik będzie wyższy(...)żółtek i wstawiamy do lodówki. Żółtka zostawiamy w temperaturze pokojowej. Serek też wcześniej wyjmujemy z lodówki.   Połamaną czekoladę przekładamy do większej miski i umieszczamy ją na garnku z gotującą się wodą. Para rozpuści czekoladę. Kiedy czekolada będzie się rozpuszczać, ubijamy białka na sztywną pianę. Piekarnik nagrzewamy do 170 C. Do roztopionej i lekko przestudzonej czekolady dodajemy łyżkami serek

Smaczne moje
Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 261

kremówki podgrzać cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia batoników-nie gotować!   Odstawić do przestudzenia.  Zimną z lodówki kremówkę ubić na sztywno –uważać żeby nie przebić śmietany-może się zważyć pod koniec dodając cukier puder i śmietan fiks oraz ostudzoną masę milky way, wymieszać.  Rozsmarować na zimnym serniku posypać wiórkami lub czekoladą.  Schłodzić w lodówce

Wanilia i Kardamon
Sernik czekoladowa pokusa 182

Zapraszam na pyszny sernik o wspaniałym smaku czekolady Składniki Ciasto - 2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 170 g margaryny - 3 żółtka - 100 g mlecznej czekolady potartą na grubej tarce - 1 łyżeczka proszku do pieczenia ser - 1,5 kg sera półtłustego - 5 jajek - 3 białka - 3 budynie - 1,5 szklanki cukru - 2/3 szklanki oleju - 1 szklanka mleka - starta skórka(...)ciasto wystudzić 4. Polewa  - W garnku rozpuścić margarynę dodać cukier kakao jogurt wodę gotować i cały czas  mieszać aż się zagotuje  - Odłączyć ogień dodać żelatynę mieszać aż się rozpuści  - Dodać orzechy i ryż   połączyć z polewą Polać wystudzony sernik

W królestwie smaków Beaty
Sernik z masą toffi i słonecznikiem 173

Pyszny serniczek, mój zrobiłam z połowy porcji. Teraz gotuję i piekę bardzo dużo, więc muszę robić małe porcje. Jesteśmy z mężem tylko we dwoje Rodzynki zalać wrzącą woda i zostawić na jakiś czas. Masło z cukrem utrzeć na puch, dodawać po jednym żółtku cały czas mieszając. Powoli dodawać twaróg podczas mieszania. jak już twaróg jest wymieszany na gładką masę dodać(...)wymieszać już bardzo delikatnie. Wyłożyć ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, boki również. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C godzinę. Po upieczeniu otworzyć drzwiczki piekarnika i zostawić sernik na około 10 minut. Zostawić w formie, aż ostygnie. Przygotowanie masy – masło roztopić wrzucić słonecznik i smażyć, aż się zarumieni. Uważać, żeby nie spalić. Na zimny sernik

Kuchnia Pokoleń
Kalafior to król - recenzja książki a także przepis na kalafiora po marokańsku. 163

Kalafior to KRÓL! kto też tak uważa?  ręka do góry! No a teraz na poważnie, lubicie kalafiory? ja uwielbiam ale zazwyczaj idę na łatwiznę i gotuję go na miękko a potem polewam podsmażoną bułką na maśle... czasami jeszcze dorzucę do zupy i to by było na tyle. Oczywiście znam jego zastosowanie ale wydawało mi się , że w innym wydaniu(...)prostu nie może się udać, a jednak! sernik z kalafiora? wpadlibyście na to? jednak można... Książka ta poświęcona jest tylko jednemu warzywu, mowa tu oczywiście o kalafiorze. Poznajemy wszystkie odmiany, kiedy i gdzie został odkryty i jeszcze wiele innych ciekawostek o tzw. królewskiej róży. Znajdziemy także informacje jak prawidłowo go gotować, jak przyrządzać i jak go nie zabić... Kiedy

Radość kipiąca uśmiechem.
Skórka pomarańczowa kandyzowana 179

Najlepsza bo własnoręcznie zrobiona, niezwykle aromatyczna i mięsista. Idealnie nadaje się do domowych wypieków, podrasuje smak nie jednego sernika. Do jej przygotowania potrzeba nam naprawdę niewiele, bo trochę cukru, wody, parę pomarańczy a przede wszystkim chęci. Wbrew pozorom jest łatwa do wykonania, nie taki diabeł straszny jak go malują;) Polecam;) Składniki: 5 dużych pomarańczy  szklanka wody 1,5 szklanki(...)kostkę. Pokrojoną skórkę umieszczamy w garnuszku, zalewamy wodą i wsypujemy cukier, delikatnie mieszamy. Skórkę gotujemy na bardzo małym ogniu 4 razy po 15 minut. Po tym czasie odsączamy nadmiar syropu i przekładamy do słoiczka.  Skórkę możemy wykorzystać do najróżniejszych wypieków np. do sernika, do dekoracji ciast, ciasteczek a także można jej użyć do herbaty dzięki czemu

Krakowskie smaki Ani
SERNIK TRUSKAWKOWY Z MASCARPONE NA ZIMNO 162

Przepis znalazłam u mojego guru sernikowego Kasi z bloga Gotuję bo lubię i krótko mówiąc kolejny świetny i pyszny przepis :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat(...)szklanki gorącej wody drugą porcję truskawek zgniatamy widelcem lub blędujemy   ale to już według indywidualnych upodobań czy chcemy uzyskać   kawałki czy  mus truskawkowy po godzinie sernik wyciągamy z lodówki i wylewamy na niego galaretkę wymieszaną z truskawkami i ponownie wstawiamy tortownicę do lodówki najlepiej na całą noc. Źródło:  http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/06/Truskawkowy-sernik-z-mascarpone-na-zimno.html

Słodkie zapomnienie
Pascha wielkanocna wg Aleex 113

przyrządza się z użyciem utartego wstępnie twarogu lub bez niego. W tym drugim przypadku używa się kwaśnego mleka lub mleka słodkiego, do którego dodaje się kwaśnej śmietany. W trakcie gotowania mleko się warzy (ścina). Warunkiem zrobienia dobrej paschy z twarogu na zimno czy na gorąco jest użycie twarogu absolutnie świeżego, nie przegrzanego podczas przyrządzania i jak najbardziej suchego — całkowicie odciśniętego(...)zagotować na większym ogniu. 2. W misce ubić mikserem jajka, śmietanę i 1/2 szklanki cukru + cukier waniliowy. 3. Gdy mleko zacznie się gotować, zmniejszyć ogień. Ubite składniki wlać do gotującego się mleka. Wszystko razem gotować na malutkim ogniu ok. 5 minut, aż oddzieli się twaróg. 4. Wyłączyć gaz. Za pomocą łyżki cedzakowej wyławiać ser z garnka i przekładać

W mojej kuchni