sernik bez pieczenia - 6346 przepisów (strona:192/424)

CIASTO Z JOGURTÓW GRECKICH A'LA SERNIK 205

cukrem i jajkami stworzył chudszą i lżejszą wersję sernika, która nie ustępuje swoim smakiem tradycyjnemu sernikowi :)) Zapraszam zatem na ciasto z jogurtów greckich a'la sernik :)) Składniki na spód: 2 szklanki mąki  3 żółtka 100 g Kasi 2 łyżki śmietany 18% 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka kakao Wykonanie: Żółtka ubij(...)dokładnie wymieszaj.Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, kakao raz schłodzoną margarynę. Całość dokładnie posiekaj nożem. Następnie połącz z ubitymi żółtkami i zagnieć szybko ciasto. Gotowe włóż do lodówki na ok 30 min. Składniki na masę serową: 2 duże jogurty greckie ( po 400g) 2 budynie śmietankowe bez cukru  5 jajek 3/4 szklanki cukru aromat cytrynowy

Walijskie Pichcenie
Jagodowy sernik na zimno 164

To już dosłownie ostatnia chwila na ciasto ze świeżymi jagodami, nam udało się ich jeszcze trochę uzbierać na pierogi i ten oto pyszny sernik na

Cynamonowe szczęście
Miodowe kulki mocy 167

  W mojej miłości do zdrowych słodkości najczęściej sięgam po ciastka, ciasta i babeczki, od czasu do czasu tworzę jeszcze różne wersje serników na zimno, a

Cynamonowe szczęście
Sernik z białą czekoladą i jagodami 169

Aktualnie jestem na etapie fascynacji moją nową książką - "Czekolada" Carli Bardi. Znajduje się w niej 140 przepisów z wykorzystaniem czekolady. Od ciast, ciasteczek, serników przez puddingi

Chocolate Muffin Blog
Sernik Pina Colada (Ananas i kokos) 180

samych resztek i powstał zdecydowanie z potrzeby ich wykorzystania. I był to strzał w dziesiątkę. Przepis choć pracochłonny i nie ukrywam wymagający wart jest poświęcenia,  Sam sernik pieczony jest w kąpieli wodnej, więc jest dość zwarty i równy po upieczeniu. Smak zdecydowanie podkreśliła obecność prażonych wiórków kokosowych oraz 22% śmietanka kokosowa. Masa serowa jest delikatnie i nieprzesadnie słodka(...)całość.  Jednym słowem delicja wśród serników. Koniecznie spróbujcie bo warto.  Składniki : Na spód :  100 g herbatników  50 g masła  1 łyżka miodu Na masę serowo- kokosową :  600 g sera przynajmniej 2-krotnie zmielonego  60 g mleka w proszku  2 opakowania (po 40g ) budyniu śmietankowego (bez cukru) 50 g wiórków kokosowych

vaniliowoczekoladowa
Sernik na mleku skondensowanym i spodzie z brownie 178

Jeśli nie próbowaliście jeszcze piec sernika z dodatkiem mleka zagęszczonego to gwarantuje, że po skosztowaniu znajdzie się na liście waszych ulubionych wypieków. Najlepsza masa serowa jaką upiekłam do tej pory. Mleczko nadaje sernikowi delikatności. Jest puszysty i bardzo wilgotny. Po prostu rozpływa się w ustach. Wielbicielą zbitych, ciężkich serników może nie przypaść do gustu. Sernik upiekłam na spodzie brownies(...)jednak można również użyć herbatników choć nawet bez żadnego spodu byłby przepyszny. Polecam!! Sernik na mleku skondensowanym i spodzie z brownie             Składniki: Brownie: ·        50 g masła ·        30 g gorzkiej czekolady ·        60 g mlecznej czekolady

Mania Gotowania
Czekoladowy sernik na herbatnikach. 148

wykładamy papierem do pieczenia, następnie dno wykładamy herbatnikami. Na herbatniki wylewamy równomiernie masę serową ( masa jest trochę rzadka i taka ma być ). 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 60 - 70 minut w temperaturze 160 stopni, upieczony będzie lekko z wierzchu zrumieniony i będzie lekko odchodził od brzegów. Upieczony sernik dokładnie studzimy i wstawiamy do lodówki na kilka(...)Następnie na pokrojonym serniku wyciskamy rozetki według uznania. 6. Czekolady ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nimi sernik, dekorujemy również cukrową posypką. 7. Sernik jest gotowy do podania. Życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Można użyć innego sera, ale trzeba go co najmniej 3 razy zmielić. Budynie bez cukru

Izabelawkuchni
Sernik truflowy 79

miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kocham Czekoladę
Sernik truflowy 176

miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kocham Czekoladę
Sernik z rosą 1853

cukru 1 całe jajko 5 żółtek Beza 5 białek 0,5 szkl cukru  Przygotowanie: Kruche ciasto: zimną margarynę, mąkę, cukry, jajko i proszek do pieczenia zagnieść. Przełożyć i równomiernie rozprowadzić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blacha o wymiarach 35*27 cm. Spód podpiec w 180 stopniach 20 minut. Ja piekłam z termoobiegiem. Masa serowa: Składniki powinny(...)jest lejąca) wylać na ciepły podpieczony spód. Ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 40 minut w 180 stopniach. Krótko przed końcem pieczenia ubić białka na sztywno stopniowo dosypywać cukier i miksować do momentu aż białka będą sztywne i lśniące. Masę białkową równomiernie rozsmarować na gorącym serniku. Temperaturę zmniejszyć do 170 stopni i piec około 12-15 minut

Ala piecze i gotuje
Sernik 203

masła  4 żółtka [białka odłożyć do piany] 2 płaskie  łyżeczki proszku do pieczenia  1 szkl. mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru MASA SEROWA 1 kg sera w wiaderku  3/4 szkl oliwy z oliwek 3 budynie śmietankowe po 40 g bez cukru [ u mnie o smaku krówki] 1,5  szkl mleka 1 cukier waniliowy(...)masy ) 1,5 szkl. cukru Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć  ciasto. Ciasta nie wychodzi zbyt dużo, ale  wystarczy na blaszkę i podczas pieczenia podrośnie. Żółtka utrzeć wraz z cukrem waniliowym , dodać ser, następnie budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać 1,5 szkl

Moje domowe kucharzenie
Sernik jeżynowy 204

herbatników pełnoziarnistych 2 łyżki masła Wykonanie: Ciastka kruszycie, wsypujecie do robota kuchennego, dodajecie masło i miksujecie na jednolitą masę. Formę wykładacie papierem do pieczenia, wysypujecie ciastka i uklepujecie. Włączacie piekarnik na 180 stopni bez termoobiegu i wstawiacie na dno naczynie żaroodporne z wodą. Ser miksujecie z cukrem na jednolitą masę. Dodajecie jajko po jajku, a później łyżkę mąki(...)taki sam kolor w całym swym jestestwie. Przelewacie ją na foremkę z ubitymi ciasteczkami i wstawiacie do piekarnika. Najpierw pieczecie w 180 stopniach przez piętnaście minut, potem w 160 stopniach przez 45 minut. Po tym czasie wyłączacie piekarnik i zostawiacie sernik w środku do ostygnięcia. Po kilkunastu minutach możecie uchylić lekko drzwiczki. Grzeszcie tego lata! Smacznego! Click to view

GRUBY WAŁEK
sernik na zimno z orzeźwiającym arbuzem na biszkoptach... 181

arbuz bez pestek lub pokroić nożem na kostki połowę arbuza włożyć do masy serowej przyciskając łyżką, wygładzić wierzch poukładać na wierzchu biszkopty, sokiem z arbuza łyżeczką nasączyć trochę biszkopty na biszkopty dać resztę arbuza, galaretkę cytrynowąrozmieszać w 450 ml gorącej wody i prawie stężałą wlać na wierzch sernika, schować do lodówki najlepiej na całą noc - sernik jest

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik podwójnie kajmakowy z pianką i "Gorzka pomarańcza" 164

Masa serowa 150 g masła 5 dużych jajek 150 ml cukru 16 g cukru waniliowego 1 kg trzy razy zmielonego sera na sernik (u mnie z wiaderka) 2 budynie waniliowe (bez cukru i na pół litra mleka każdy) 200 g masy krówkowej / kajmakowej Pianka 330 ml zimnej śmietany (używam 18%) 200 g masy krówkowej / kajmakowej 1 lekko kopiasta(...)masy serowej i delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na herbatniki, wyrównać powierzchnię. Włożyć blachę do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C.  Piec 60 minut na rumiano. Upieczony sernik dokładnie ostudzić. Sernik musi być bardzo zimny. Zimną śmietanę ubić na sztywno. Do śmietany dodać masę krówkową i dokładnie ubić, ewentualnie dodać cukier puder

Weekendy w domu i ogrodzie
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 122

Pyszny serniczek, na półkruchym cieście z brzoskwiniami. Ciasto wprawdzie znane i lubiane, jednak na przyjęcia i urodziny jest idealne. W całości sernik jest wyśmienity, brzoskwinie nasączają i orzeźwiają ciasto. Przepis na blaszkę  o rozmiarach 25/35(...)Brzoskwinie odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto dzielimy na dwie połowy, trzemy na tarce jarzynowej lub rozwałkowujemy, wykładamy nim dno blaszki, na to rozkładamy część brzoskwiń, wylewamy całą masę serową. Na wierzch posypujemy równomiernie resztę brzoskwiń i starte na tarce ciasto.  Sernik pieczemy 1 godzinę w piekarniku ( funkcja termoobieg ) nagrzanym

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania