sernik bez cukru - 4733 przepisów (strona:209/316)

Sernik dietetyczny z granatem 201

słodkościowe zapotrzebowanie zrobiłam ostatnio odchudzony sernnik - bez spodu, z dużą ilością twarogu i ksylitolem zamiast cukru. Do tego kilka ziarenek granatu dla koloru i jest pięknie. A jak pysznie! Składniki: 750 g twarogu dwukrotnie mielonego 4 jajka 2 żółtka 120 g ksylitolu 1 łyżeczka esencji waniliowej lub 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego 60 ml soku z cytryny(...)Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Twaróg, jajka, żółtka, ksylitol i esencję waniliową oraz sok z cytryny zmiksować dokładnie, ale niezbyt długo. Dzięki temu masa nie napowietrzy się i sernik będzie kremowy, a jego wierzch podczas pieczenia pozostanie płaski. Wylać masę serową do tortownicy. Głęboką blachę piekarnika umieścić na dolnym poziomie i wypełnić gorącą wodą do wysokości 2/3. Tortownicę

Kulinarne Inspiracje
SERNIK ORZECHOWO – KOKOSOWY BEZ PIECZENIA 222

też! Dziś mam dla Was przepis na pyszny sernik bez pieczenia z masłem orzechowym i kokosem. Idealnie kremowy, delikatny, na chrupiącym, bakaliowym spodzie. Błyskawiczny do zrobienia i niesamowicie pyszny! Jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki albo na rodzinną imprezę. Zamieniając składniki można zrobić z niego fit sernik – wtedy i osoby na diecie będą uszczęśliwione ;) Koniecznie spróbujcie(...)łyżki Orzechowy spód możemy zastąpić biszkoptami lub kruchym ciastem. MASA SEROWA: * ser biały 3 x mielony – 600 g * masło orzechowe Firmowe 100% Primavika – 3 pelne łyżki * cukier puder – ok. 5 łyżek * wiórki kokosowe – 50 g * żelatyna – 2 pełne łyżki Ps. osoby chcące zmniejszyć kaloryczność przepisu śmiało mogą wybrać ser niskotłuszczowy, a cukier zamienić na ksylitol

Ostra na Słodko
Sernik z musem czekoladowym 381

Amaretto lub innego aromatu (można tez wykorzystać np. aromat waniliowy do ciast lub zwykły cukier wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki 36% ok. 200-250 g czekolady gorzkiej (można dodać pół na pół z czekoaldy mlecznejj) rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie   1. Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru(...)tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać i zdjąć z gazu gdy zacznie wrzeć. Do śmietanki wrzucić połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, energicznie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Lemon curd – krem cytrynowy 210

albo polewę do sernika? A może z kruchą tartą na słodko… pomysłów mam od groma, tylko na który się zdecydować? Chociaż właściwie to nieważne, bo z takim kremem wszystko będzie smaczne ;)   Składniki: 1/2 szklanki soku z cytryny (około 3-4 cytryny) 1/2 szklanki słodzika w proszku (u mnie pół na pół erytrol i cukier kokosowy – stąd ciemniejszy

Jak gotować i nie zwariować
Serrnik z musem czekoladowym 649

Amaretto lub innego aromatu (można tez wykorzystać np. aromat waniliowy do ciast lub zwykły cukier wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki 36% ok. 200-250 g czekolady gorzkiej (można dodać pół na pół z czekoaldy mlecznejj) rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie   1. Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru(...)tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać i zdjąć z gazu gdy zacznie wrzeć. Do śmietanki wrzucić połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, energicznie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 75

mojprzepisna.pl | Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową Tort w kształcie herbu Legii Warszawa, przygotowany dla ośmioletniego Mateusza. Pokryty masą cukrową, jako

moj przepis na
Czekoladowa babka na białkach 63

mojprzepisna.pl | Czekoladowa babka na białkach Ciasto genialne w swojej prostocie, ekspresowo się je robi, zawiera mało składników, jest przepyszne, lekko wilgotne, czekoladowe ale nie przytłaczające. Ma

moj przepis na
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 72

mojprzepisna.pl | Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową Tort w kształcie herbu Legii Warszawa, przygotowany dla ośmioletniego Mateusza. Pokryty masą cukrową, jako

moj przepis na
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 221

mojprzepisna.pl | Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową Tort w kształcie herbu Legii Warszawa, przygotowany dla ośmioletniego Mateusza. Pokryty masą cukrową, jako

moj przepis na
Czekoladowa babka na białkach 156

mojprzepisna.pl | Czekoladowa babka na białkach Ciasto genialne w swojej prostocie, ekspresowo się je robi, zawiera mało składników, jest przepyszne, lekko wilgotne, czekoladowe ale nie przytłaczające. Ma

moj przepis na
Sernik waniliowy na zimno z galaretką porzeczkową 157

Waniliowy sernik na zimno z galaretką owocową i kakaowym spodem.  Do galaretki można użyć dowolnych owoców leśnych (truskawek, malin, jagód) ale zdecydowanie polecam Wam

Czarnawisienka
SERNIK CYTRYNOWY Z WÓDKĄ I MAKIEM 135

masła 3 łyżeczki maku MASA SEROWA 500 g twarogu  150 g (3/4 szklanki) cukru 20 g (2 łyżki) mąki pszennej 2 łyżeczki wódki  4 jajka 2 cytryny POLEWA 330 g gęstej homogenizowanej śmietany 18% 2 łyżeczki ksylitolu lub 3 łyżeczki cukru DO PODANIA: 1 pomarańcza, likier pomarańczowy, np.Grand Marnier, płynny miód WYKONANIE Jajka i twaróg wyjmujemy wcześniej(...)lodówki i zostawiamy na blacie do ocieplenia. Spód formy o średnicy 21-22 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. Ciasteczka rozmiksowujemy w malakserze. Dodajemy rozpuszczone masło i mak. Dokładnie mieszamy, wykładamy na spód przygotowanej formy i dokładnie ugniatamy. Do kubeczka ze śmietaną dodajemy 2 łyżeczki ksylitolu lub cukru. Dokładnie

cool and minty
Miniserniczki z piernikową kruszonką 131

mąki pszennej ¼ szklanki cukru cukier waniliowy 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka Z podanych składników zarabiamy ciasto kruche. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Masa serowa: 3 białka ½ szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 340 ml śmietany 18 % tłuszczu Białka miksujemy na sztywno z odrobiną soli. Stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy na sztywną bezę. Dodajemy proszek budyniowy

Domowe ciasta
Tort Czarno-Biała Dama 154

żółtek i miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia   Składniki na nasączenie: 1/ 2 szklanki porzeczkowej wódki 3 łyżki kawy sypanej 3 łyżki cukru Z podanych składników przygotowujemy poncz ( kawę zaparzamy w 200 ml wody, odcedzamy) Składniki na krem(...)każdy) 2 Śnieżki w proszku cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości gorącej wody  Schłodzone serki wykładamy do miski, wsypujemy śnieżki w proszku i cukier waniliowy. Miksujemy do uzyskania dość gęstej konsystencji. Następnie dodajemy rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę i miksujemy do stężenia. ( krem ma mieć postać gładkiej wersji " Sernika na zimno " z proszku, jeśli wiecie

Domowe ciasta
Chałka bajka 118

powraca, kiedy skosztujemy malinowego dżemu, herbaty z czarnego bzu, domowej drożdżówki z serem czy sernika. Takim smakołykiem jest też chałka jak bajka. Pieczywo z dzieciństwa. Pachnąca, puszysta, bajkowa chałka Chałka w wykonaniu Agaty to smakołyk, który znika natychmiast. Można zjadać ją bez niczego, z masłem czy z domową konfiturą, którą Agata przygotowuje z własnych truskawek czy malin. Do tego(...)przygotowywać u siebie w domu i podać ją swoim bliskim (jeśli wcześniej nie spałaszujemy jej sami:)). Chałka Składniki na 2 chałki: 5 szklanek mąki pszennej (850 g) 1/4 szklanki cukru (55 g) 210 ml ciepłego mleka (4/5 szklanki) 5 jajek o temp. pokojowej 2 żółtka 16g drożdży 3/4 łyżeczki soli (4 g) Dodatkowo na glazurę: 0,5 jajka Wykonanie: Drożdże

KulinarneImpresje.pl