Teraz przepis na schab w orientalnym wydaniu. Super proste i szybkie danie (liczone bez czasu moczenia schabu w mleku). Potrzebujemy:
Tylko pysznieDomowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Snikers na krakersach to szybsza odmiana tradycyjnego ciasta. Odpada bowiem czas na przygotowanie kruchego ciasta. Nie znaczy to jednak, że jest mało smaczne. Wręcz przeciwnie! Potrzebujemy
Tylko pysznieW kolejnym wpisie pokażemy Wam jak przygotować szybkie wywodzące się z Azji danie. Kurczak curry z warzywami to połączenie ostrej pasty curry z delikatnym w smaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis na faszerowane pieczarki znalazłam w starym zeszycie z różnymi przepisami. Grzyby tak przygotowane są doskonałą przekąska na domową imprezę. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieW ostatnim czasie postanowiliśmy jako posiłek do pracy zabierać ze sobą różnego rodzaju zupy. Szukając inspiracji w internecie powstała pyszna zupa warzywna z soczewicą. Dodatek soczewicy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Hej! I następny przepis z serii świątecznej, szczególnie dla tych którzy kochają czekoladę. Mniam. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieWitajcie!!! Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszny mazurek. Przepis ten wymyśliła moja Mama. Gorąco polecam!!! Składniki na ciasto kruche: ½ szklanki cukru pudru 250 g masła 3
Przepisy BabciHej! Od dziś nie będzie żadnych wykrętów i lamentów, że biszkopt nam nie wychodzi. Tak się składa, że na rynku pokazała się gotowa mieszanka do wypieku
Tylko pysznieJa dzisiaj o ciążach trochę sobie pogadam, mogę? Mogę 🙂 Pierwszą celebrowałam do granic rozsądku. Zaczęło się jeszcze zanim pojawił się bąbel. Planowania i sprawdzania było co
gotować!W najbliższych dniach przybliżymy Wam kilka przepisów z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo”. Mamy nadzieję że nasze przepisy przypadną Wam do gustu :) Dzisiaj mamy dla
Kuchenne WariacjeChyba nie muszę pisać o cieście „Kopiec kreta” zbyt wiele – pyszne połączenie czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej z kawałkami czekolady oraz
KuchniaWeDwoje.plmasą. Chwilkę schładzamy i przekładamy do szprycy, dekorujemy. Posypujemy okruszkami lub kolorowymi koralikami. Smacznego :) MAŁA RADA: Masę możemy również zrobić ze śmietany 30 %, ubitej z mascarpone lub serkiem homogenizowanym
Pani na deser