serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:340/428)

Tort bezowy kokosowo-kawowy 345

schłodzonej śmietany 36% 250 g schłodzonego serka mascapone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Do dekoracji : 100 g gorzkiej czekolady Kawę wsypać do miseczki i rozgnieść wszystkie granulki łyżką, aż powstanie gładki proszek.   Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder nie przestając ubijać. Stopniowo dodawać mascarpone. Wsypać kawę, zmiksować by powstał gładki krem. Schłodzić. Dekoracja

maniapieczenia
Leśny sernik na zimno 195

świetnie komponowały się z ciastem. Sam sernik zaś zachwycił nas swoją delikatnością i aromatem owoców leśnych, dlatego polecam go Wam :) Składniki: 300 ml śmietany 30% 220 g. serka twarogowego 100 g. mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka o smaku owoców leśnych słomka ptysiowa Brześć jagody i poziomki Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją

Cynamonowe szczęście
deser wiśniowo-serowy 148

tego deseru zajmie nie więcej niż 10 minut, dlatego polecam na wypadek niezapowiedzianych gości.  Składniki na dwie porcje: 6 ciasteczek Markizy Blacky (Cukry Nyskie) 150 g serka kremowego naturalnego (lub mascarpone) 200 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka cukru szklanka wiśni łyżeczka kisielu wiśniowego (proszek) Ciasteczka posiekać. Dwie łyżki odłożyć, resztę przesypać na dno dwóch pucharków(...)gotować chwilkę aż puszczą sok. Kisiel rozrobić w kilku łyżkach wody i wlać do wiśni. Zagotować. Powinien powstać gęsty sos.  Zimną kremówkę ubić z cukrem a następnie wmiksować serek. Do pucharków przełożyć masę serową, na nią wiśnie a wierzch posypać odłożonymi wcześniej ciastkami.  Podawać najlepiej zaraz po przygotowaniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Buchty 191

mąki typ 550 (luksusowa) lub krupczatki + do podsypywania 1 jajko 1 żółtko 30 g świeżych drożdży 150 ml ciepłego mleka duża szczypta soli 2 duże łyżki serka śmietankowego, homogenizowanego lub mascarpone 40 g cukru 40 g masła + 2 duże łyżki do obtaczania bucht + do wysmarowania blaszki marmolada lub konfitura do nadziewania cukier puder do posypania KRUSZONKA: 50 g cukru brązowego(...)mąki, aby ciasto uzsykało konsystencję śmietany i przykryć ściereczką miskę - odstawić w ciepłe miejsce na 40 min. do wyrośnięcia. 2. Do zaczynu przesiać ostrożnie mąkę, dodać jajko i żółtko, serek, cukier i sól. Wyrobić ciasto, aż zacznie odstawać od ścianek naczynia i rąk, następnie dodać rozpuszczone, letnie masło i zagniatać aż stanie się gładkie i lśniące. Czystą miskę posmarować olejem

Kuchnia Prezydentowej
Rurki cynamonwo - imbirowe z kremem piernikowym 211

smakowały mi na drugi dzień. Składniki:Ciasto3 szklanki mąki50 g miękkiego smalcu50 g margarynyłyżeczka sody3 łyżki cukru1/2 łyżeczki imbirułyżeczka cynamonu2 łyżki jogurtu greckiegoKrem300 ml kremówki250 g serka "Milandia" z dodatkiem mascarpone (chyba Piątnicy)2 łyżki przyprawy do piernikałyżka cukruDodatkowosreberko (nie posiadam foremek do rurek więc posłużyło mi za foremki)Wykonanie:CiastoMąkę przesiać, dać cukier, przyprawy i wymieszać. Następnie(...)uznania)Następnie obwijać paskami sreberko.Piekarnik na 200 stopni i piec rurki 20-25 minut.Wyjąć rurki, delikatnie wyciągnąć sreberka (mi normalnie wychodziły). I odstawić do ostygnięcia.KremKremówkę zmiksować dać serek i przyprawę oraz łyżkę cukru. Dokładnie wymieszać.Za pomocą szprycy nadziewać rurki. Odstawić, aby krem ładnie zastygł.Smacznego :)Obawiam się trochę muszę przyznać co z tego wyjdzie, ale na szczęście

Moje pyszne gotowanie
Sprawdzony przepis na bułki drożdżowe!! 223

mleka – 40 g drożdży świeżych – 1 jajko – 125 g cukru – 70 ml oleju rzepakowego Nadzienie serowe : – 250 g dowolnego serka śmietankowego (testowałam ricotta, mascarpone i twarożek śmietankowy, mężowi smakowało najbardziej z mascarpone, a dla nie mnie nie było zbyt dużej różnicy) – łyżka cukru pudru – łyżka mąki pszennej – około 250 g dowolnych owoców(...)ściereczką i odkładam w ciepłe miejsce na około 40 minut (ciasto powinno podwoić objętość). Bułki drożdżowe W tym czasie szykuję kruszonkę i nadzienie. Jeżeli chodzi o nadzienie to przekładam serek do miski. Dodaję cukier oraz mąkę i dokładnie mieszam wszystko razem widelcem. Odkładam do lodówki. W celu przygotowania kruszonki łączę cukier z mąką i na końcu dodaje pokrojone zimne masło

Relaxtime
Antybakteryjna zupa cytrynowo - chrzanowa 191

Cytryna, czosnek, cebula, chrzan, mają właściwości rozgrzewające i antybakteryjne. Czyli ta zupa jest stworzona na zimową porę. A tak naprawdę to postanowiłam zrobić ten

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto limonkowe z jagodami i kremem 317

cytryna (skórka i sok) 260 g mąki szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g jagód   Krem: 50 g masła 200 g kremowego serka (śmietankowego twarożku lub mascarpone) 150 g cukru pudru 1 limonka (skórka i sok) 50 g jagód 1. Rozgrzać piekarnik do 180°C, blaszkę posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Limonki i cytryny wyszorować(...)dość gęste), wyrównać i piec 40-45 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, odstawić do całkowitego wystygnięcia. 4. W tym czasie ubić masło z cukrem pudrem na puch, dodać serek, skórkę i sok z pozostałej limonki, ponownie dokładnie ubić. Wstawić do lodówki na 20 minut.  5. Rozsmarować krem na wystudzonym cieście, pospać resztą jagód, lekko wgniatając je w krem

Kuchnia Prezydentowej
Sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym 174

Ten sernik czekoladowy z gruszkami i olejem rzepakowym to jeden z lepszych serników, jakie jadłam…:) Masa jest wilgotna i delikatna a gruszki miękkie i aromatyczne

UgotujmyTo.pl
Jak zrobić naleśniki francuskie - crepes? Przepis krok po kroku 158

konfitura, np. mirabelkowa, morelowa, wiśniowa krem czekoladowy i banany masło orzechowe oraz cienkie plasterki jabłka twaróg i duszone jabłka ricotta lub mascarpone oraz konfitura z wiśni mascarpone i świeże figi serek homogenizowany i świeże owoce twarożek z miodem i orzechami włoskimi  krem z kasztanów kajmak  cukier puder oraz sok z cytryny  Crepes Suzette czyli naleśniki serwowane

Chilli Czosnek i Oliwa
Deserek jogurtowy na zimno z borówkami 189

Deserki na zimno mogą mieć różną formę jak i sposób podania. Łączy je jedna wspólna cecha, ich temperatura. Do przygotowania deserków na zimno wykorzystać można jogurt, kremówkę, mascarpone, ser biały czy serek homogenizowany. Bardzo często deserki na zimno mają w sobie także owoce. To jakie owoce spotkać możemy w deserku zależy od tego jakie owoce w danym momencie

mecooks
PROSTY I PYSZNY SERNIK 207

wykleić spód tortownicy (dno wyłożone papierem do pieczenia, boki delikatnie przesmarowane tłuszczem) odstawić do lodówki. masa serowa: - 750g gęstego, dobrego twarogu (u mnie 500g sera Juliko, 175g serka Philadelphia i 75g mascarpone) - 180g gęstej, kwaśnej śmietany 18% - 180g ksylitolu (lub cukru) - 20g ksylitolu z wanilią (1 łyżka) lub cukru waniliowego - 1 budyń bez cukru (u mnie waniliowy) lub 40g skrobi

Smaczne Zdrowe
Ciasto marchewkowe 158

orzechów włoskich z dużą ilością lukru cytrynowego, coś pięknego. Ciasto można udekorować lukrem, posypać orzechami, suszoną żurawiną lub innymi bakaliami, posypać cukrem pudrem, przełożyć kremem z mascarpone lub posmarować wierzch serkiem waniliowym, uwierzcie, pycha! POLECAM, bo wilgotne i słodkie ciasta znikają pierwsze! Zobacz również mój inny przepis na ciasto marchewkowe Składniki: 2 szklanki tartej marchwi 2 szklanki mąki 1/2 szklanki

Zasmakuj Kuchni
Najsmaczniejsze ciasto marchewkowe 182

wanilią.-najpierw będzie biała piana ,potem z ciemnieje masa pod piana ,trzeba dobrze wymieszać . Lukier sernikowy Składniki 3/4 szklanki masła lub margaryny, zmiękczona 1 op 250 gr mascarpone ser 60 gr serka białego twarogowego bezsmakowego 3 szklanki przesianego cukru pudru 1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Wykonanie Masło i serek miksować na średniej prędkości,aż do kremowej konsystencji. Dodać cukier puder

w mojej kuchni
Placek jabłkowo -karmelowy na herbatnikach 248

prostokątnych herbatników ( np.Elitki) 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego ugotowanego 500 ml śmietanki 30% do ciast i deserów 2500 g serka kremowego śmietankowego lub mascarpone  1 kg jabłek po usunieciu gniazda ½ szklanki cukru 1 galaretka pomarańczowa lub cytrynowa lub agrestowa ok. 100 g  deserowej  Wykonanie: 1. Obrane i pokrojone na małe kawałki jabłka prażymy w rondelku z niewielką

Kubki smaku