wierzch udekorować ulubioną polewą. Ja od razu się przyznam, że za sernikami na twarogu nie przepadam (dlatego, że zawsze męczy mnie zgaga) i zdecydowanie wolę lżejsze wersje- na mascarpone czy serku kremowym, j eżeli jednak lubicie klasykę w ciastach, to ten sernik na pewno przypadnie Wam do gustu. Sernik: * twaróg- 1 kg * masło- 100 g * budyń waniliowy- 2 opakowania
Kraina Miodem PłynącaWitam Was!Tak! Marchewka, a jak marchewka to... pewnie było spotkanie Geek Girls Carrots!Już 3 raz przygotowywałam poczęstunek na spotkanie krakowskich Karotek.Co przygotowałam poprzednio? piernikowe
Pora coś zjeśćWitam Was kochani!Tak jak obiecałam wczoraj, prezentuję Wam przepis do którego możecie wykorzystać pulpę rabarbarową, która pozostanie Wam po przygotowaniu sorbetu.Po co ją wyrzucać, skoro
Pora coś zjeśćszklanki mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 5 średnich jajek skórka otarta z całej cytryny sok wyciśnięty z połowy cytryny Krem: 100 g mascarpone 100 g kremowego serka (np. Milandia, Almette, Bieluch, Philadelphia) ok. 1/3 szklanki cukru pudru (lub ciut więcej) świeże borówki opcjonalnie: skórka cytrynowa, mięta, jadalne kwiaty listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(...)skórkę z cytryny (wyszorowanej w ciepłej wodzie i przelanej wrzątkiem). Przelewamy do przygotowanej wcześniej do formy. Pieczemy ok. 35-40 minut w 170°C. Przygotowujemy krem. Mascarpone ucieramy mikserem z kremowym serkiem dodając cukier puder. Miksujemy do czasu, aż cukier się rozpuści. Próbujemy czy masa jest odpowiednio słodka (serki w zależności od firmy różnią się rodzajem słoności i czasem trzeba
Poezja smakukażdą okazję. A że owoców jest pod dostatkiem to oczywiście nie może ich zabraknąć w takim serniku. Dzisiaj proponuję wam sernik z borówkami na serze z dodatkiem mascarpone. Można oczywiście użyć serka kremowego, mielonego i sera mascarpone albo sięgnąć po gotowy taki mieszany już ser w pudełku. W każdym razie sernik jest pyszny, a z dodatkiem likieru kokosowego bajeczny. Czytaj
Bernika - moj kulinarny pamietnikhansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Delikatne, kremowo – owocowe. Idealne na drugie śniadanie lub popołudniową przekąskę. Składniki: Chleb tostowy Serek u mnie mascarpone ale równie dobrze może być każdy gęsty owocowy serek homogenizowany Owoce u mnie porzeczka, drylowane wiśnie , pokrojone na ćwiartki czereśnie. Ale super smakują z jeżynami czy malinami
W garach u GosiSkładniki: ciasto: 50 g mąki pszennej 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag miodu 150 g masła 2 jajka masa: 200 ml śmietany 30% 250 g serka ricotta lub mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru puszka masy karmelowej 200 g orzechów Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sitko i wysypujemy na stolnicę. Dodajemy resztę składników i wszystko zaraz zagniatamy(...)placek pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasta zostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy śmietanę na sztywno i dodajemy po łyżeczce cukru. Na koniec dodajemy serek ricotta albo jeśli nie mamy to również fajnie sprawdzi się mascarpone.Kiedy mam wszystkie składniki, pora na złożenie ciasta. Pierwsze kruche ciasto kładziemy na spodzie brytfanki i nakładamy
ciastkarnia na kruchym spodzieszczypta soli 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu Dodatki: sos czekoladowy na bazie białej czekolady i śmietany 30% mascarpone wymieszane z mrożonymi malinami i serkiem homogenizowanym o smaku waniliowym duszone na maśle śliwki z cynamonem i cukrem figa pokrojony w kostkę wafelek kokosowy Kefir, jajka i olej dokładnie wymieszaj. Dodaj pozostałe(...)dwie z każdej strony, w każdym razie do zarumienienia. Odłóż usmażone placuszki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. W wolnej chwili wymieszaj pół szklanki malin z 200 g mascarpone oraz 100 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym. Rozpuść i nieco zredukuj czekoladę białą rozpuszczoną w kilku łyżkach śmietany oraz podduś śliwki na łyżce masła z cynamonem i cukrem do smaku. Podaj
Mango Papajaspodzie z sucharków i czekolady. Takie połączenie to idealny deser i rozkosz dla naszego podniebienia. Składniki: Spód: 130g sucharków 200g kremu czekoladowo-orzechowego Masa serowo-waniliowa: 800g serka homogenizowanego waniliowego 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 70ml mleka 6 łyżeczek żelatyny Mus mango: 450g mango (około 2sztuki) 1 pomarańczowa galaretka 1 łyżeczka żelatyny 125ml wrzątku Dekoracja: 200g śmietany(...)lodówki. 2. Masa serowo-waniliowa: Żelatynę zalać połową ilości mleka żeby napęczniała, a resztę mleka podgrzać i dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Serki homogenizowane zmiksować, dodać partiami ser mascarpone i przestudzoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać mikserem. 3. Mus mango: Mango pokroić w kostkę i zmiksować blenderem do postaci musu. Galaretkę wsypać do wrzątku, mieszać do momentu
Szalona Kuchnia Ewelinytortownicę o średnicy 18 cm): Spód: 3/4 szklanki gotowej granoli, np. z tego przepisu 4-5 łyżek rozpuszczonego masła Masa serowa: 400 gram serka homogenizowanego 300 gram trzykrotnie zmielonego twarogu (półtłustego lub tłustego) 150 gram mascarpone 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 400 gram musu z jagód* Blueberries curd (Krem(...)Tortownicę umieszczam w rozgrzanym piekarniku i podpiekam spód ciasta przez 10 minut. Po upieczeniu spodu ciasta obniżam temperaturę piekarnika do 160 stopni. W tym czasie miksuję zmielony twaróg, serek homogenizowany oraz mascarpone z jajkami i ekstraktem z wanilii. Stopniowo dodaję cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Na koniec miksowania dodaję mus z jagód. Tak przygotowaną masę serową przekładam na podpieczony spód
Mango Papajapuszyste. I tutaj dokonałam - niezaplanowanej - zmiany. Kiedy miałam już wszystkie składniki w misce, zorientowałam się, że mój Synek zjadł potrzebny mi serek waniliowy:) A ponieważ nie chciało mi się już biec do sklepu, wygrzebałam z czeluści lodówki ukryte mascarpone:) Dodałam je do ciasta i wyszła... bajka!:) Przepis zaczerpnęłam z blogu Cake Time . Bardzo polecam! SKŁADNIKI: 2.5 szklanki mąki(...)misce wymieszaj mąkę, cukier puder i cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Dodaj pokrojone w drobną kostkę masło, zagnieć ręką gładkie ciasto. Na koniec dorzuć serek waniliowy lub mascarpone i znowu zagnieć ciasto. Podziel ciasto na dwie części, jedną trochę większą. Większą część rozwałkuj i wyłóż nią blachę lub rozgnieć na niej ciasto ręką
Słodko-Słony Świat Ilonyczęsto o nim zapominamy! :) 3. Sałatka z łososiem - przepis możecie znaleźć tutajSałatka z łososiem4.Tortille z łososiem i sosem koperkowymSkładniki :4 Tortille,300g wędzonego łososia,250g serka - może być mascarpone lub kanapkowy twaróg,3 łyżki pokrojonego koperku,Łyżka soku z cytryny,Można dodać też awokado,Sol,pieprzSerek mieszamy z sokiem cytryny oraz koperkiem i doprawiamy go solą i pieprzem
Chocolate Stop Temptingpospolicie to finezji dodaje im kruszonka z dodatkiem orzechów włoskich. Czasem robię je w wersji bardziej wypasionej i dodaję do środka nadzienie z białego serka. Wystarczy wtedy trochę serka kanapkowego (albo mascarpone) ok 150 g wymieszać z żółtkiem i cukrem a następnie wykładać do foremki na muffinki łyżkę ciasta, na to łyżeczkę serka i na wierzch znów łyżkę ciasta. Wtedy
Cooking for Emilybyć może komuś jeszcze zostały :) Składniki: - 500 g mascarpone - 300 g pierników bez lukru - 250 g serka waniliowego - 2 łyżki kakao - 1/2 szklanki kawy Przygotowanie: Mascarpone przekładamy do miski i łączymy z serkiem waniliowym. Pierniki drobno kruszymy. Do dużych kieliszków lub pucharków nakładamy po łyżce okruchów piernikowych, skrapiamy je łyżeczką kawy a na to porcja masy waniliowej. Czynności powtarzamy
Zainspirowana w kuchni