Serca dokładnie myjemy a potem usuwamy wszystkie występujące w nich białe części (najlepiej poświęcić troszkę mięska i po prostu zdecydowanym cięciem odciąć całą górną część) . Jeśli chcemy możemy każde serduszko dodatkowo przeciąć na pół. Smażymy je na dużym ogniu przez 3-4 minuty. Dokładamy serca do garnka z cebulą i zajmujemy się marchewką (możemy dać więcej niż jedną
Tanie przepisy studenckiełyżki do żelatyny, wymieszać dobrze, całość przełożyć z powrotem do śmietanki i zmiksować razem do połączenia składników. Wyłożyć na galaretkę. Schłodzić w lodówce. Do dekoracji posłużyły mi serduszka z galaretki (zrobione w foremce do lodu i zamrożone żeby łatwiej było je wyjąć) oraz listki mięty
Kto ugości moich gości?wkładamy do lodówki-najlepiej na całą noc. Przed podaniem trzemy na małych oczkach pozostawioną czekoladę, posypujemy nią mus i przyozdabiamy listkami i kwiatkami. (Ja użyłam posypki w kstałcie serduszek). Aby smak musu był jeszcze ciekawszy, możecie dodać do masy czekoladowej odrobinę chili lub cynamonu. A Wy? Obchodzicie Halloween? Co w tym roku zaserwujecie swoim gościom? :) Przepis dodaję do akcji
Zawsze głodna!Dzisiaj prawdziwa rozpusta – jest słodko (dosłownie i w przenośni) i walentynkowo. Tak, wiem że macie już dość wszechobecnych kwiatków, misiów, serduszek, i tym podobnych, ale nie mogłam się powstrzymać przed upieczeniem serduszkowych babeczek:) Zazwyczaj nie ulegam walentynkowemu szaleństwu, jednak tym razem pozwoliłam sobie zrobić wyjątek. A co!:) Składniki (ok. 8 babeczek w zależności od wielości foremek) Spód: 6 łyżek
Powiedz dietom niemąkę. masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy masę wiśniową, do drugiej białka ciasto wałkujemy, wykładamy po brzegi na wysypaną mąką tortownicę. Z pozostałego ciasta możemy wyciąć serduszka lub kwiatuszki i ozdobić ciasto. Na spód wylewamy różową masę, a na nią delikatnie po łyżce - jasną. pieczemy w temp 180"C przez około 50 minut. P.S. Wiśnie
Luźna Kuchniaoczkach ścieramy skórkę z wyparzonej cytryny. Całość dokładnie i szybko zagniatamy. Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią i wstawiamy na ok. godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy i wycinamy serduszka, ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temp 180"C Po ostudzeniu dekorujemy lukrem:)SMACZNEGO! P.S Aby ciasteczka były bardziej piaskowe możemy zastąpić
Luźna Kuchniazastanawiacie się nad tym dziwnym zjawiskiem o czymś świadczy. Poznanie Najcierpliwszego zmieniło mnie o tyle, że wiem, że można sobie okazywać uczucie, szacunek i przyjaźń bez ferii baloników, serduszek, brokatów i wielkich bukietów kwiatów i niekoniecznie musi to być 14 luty. Z czternastym lutym to jak ze Wszystkimi Świętymi. Raz w roku ludzie sobie przypominają, że z kimś
ladykitchenmożna pominąć) W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę. Na papier do pieczenia wysypuję cukier trzcinowy (gruboziarnisty). Rozpuszczoną czekoladą polewam cukier w wymyślonych przeze mnie kształtach (u mnie serduszka), następnie całość wstawiam do zamrażalnika na kilka minut. Ostatni szlif... Z lodówki wyciągam deser, posypuje startą czekoladą, dekoruję truskawką i dekoracją z czekolady
Mango PapajaJakiś czas temu pokazywałam, jak zrobić parówkowe serduszko . A dzisiaj, na śniadanie, proponuję parówkowe oko:) Sposób przyrządzenia jest bardzo podobny do serca. Jedyna różnica to sposób nacięcia parówki. Składniki: 2 parówki (u mnie Sokołowskie Babuni) 2 jajka sól Parówkę obieramy i nacinamy przez środek tak, żeby nie docinać końców Rozgrzewamy masło na patelni Kładziemy parówki na patelni
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comjest odpowiednio doprawiony, ewentualnie zagęścić odrobiną śmietany lub mąki / nie potrzebowałam , sos miał właściwa konsystencję. Pieczeń można podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie polenta / kasza kukurydziana / w kształcie serduszek/ i zielona sałatka z dresingiem mandarynkowym
Zakamarki mojej kuchniburaka oraz bardzo drobno pokrojoną papryczkę chilli. Dokładnie wyrabiam ciasto. 3. Przygotowane ciasto wykładam na stolnicę. Rozwałkowuję na grubość 1cm. Foremką w kształcie serca wykrawam w cieście serduszka. Bułeczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem. Odstawiam do 30 minut do wyrośnięcia. 4. Piekę w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez około 20 minut
Tradycyjna kuchnia Kasiktórzy przekonują nas, że bezwarunkowo trzeba kupić milion gadżetów (koniecznie czerwonych), stosy pudełek czekoladek (koniecznie w czerwonych opakowaniach), czerwone różyczki etc., etc...wszystko koniecznie okraszone obficie czerwonymi serduszkami. Jakoś mnie to nie kręci :) Dlaczego uczuć nie można okazywać sobie cały rok? to takie trudne kupić żonie/partnerce/dziewczynie kwiatek
Codzienna kuchnia niecodziennaJako że zostało mi trochę piany z przygotowań serduszek bezowych , postanowiłam 'dobić' jeszcze jedno białko i przygotować taki oto bezowy torcik :) Jako nadzienia użyłam ubitej czekoladowej śmietanki 30%, która sprawdziła się idealnie :) Zapraszam do pieczenia! Składniki: 2 białka, prosto z lodówki szczypta soli 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki octu z białego wina czerwony
My Culinary Artnadziewam budyniem po usmażeniu, nie lubię, gdy mi wypływa do garnka i się przypala, ale równie dobrze można nadziać je przed smażeniem. Dzieci zażyczyły sobie kilku pączków w kształcie serduszek i tych nie nadziewałam. Część pączków polukrowałam, część oblałam czekoladą i posypałam wiórkami kokosowymi. Pączki to obowiązkowy element Tłustego Czwartku, więc zapraszam do smażenia Składniki: - 0,5 kg mąki
dom-agi.plbyć ani za twarde ani za wolne. Odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut. Następnie rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wykrawać foremkami ciastka np. gwiazdki, serduszka itp. Posmarować jajkiem i posypać cukrem kryształem. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce i od piec w piekarniku w temperaturze 180 C na jasno złoty kolor
Przepisy i porady kulinarne